Skip to main content

CELEBS

Σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου

Η τρυφερή ανθρώπινη ανάρτηση της Προέδρου



Μετά την συνάντηση με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου που είχε σήμερα το μεσημέρι, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  ακολούθησε  η συγκινητική της ανάρτηση στο λογαριασμό της στο facebook:
"Συνάντησα σήμερα μια σπουδαία αθλήτρια, μια γυναίκα με σπάνιο ήθος και ψυχική δύναμη, την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν μια ελάχιστη αναγνώριση της γενναιότητας και της αξιοπρέπειας με τις οποίες κοινοποίησε την τραυματική εμπειρία της. Μια ελάχιστη ένδειξη όχι συμπαράστασης αλλά συμμετοχής σε μια συνθήκη που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες στον προσωπικό και τον επαγγελματικό τους βίο. Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας. Όλες εκείνες που φέρουν το τραύμα τους σιωπηλά επί χρόνια, μη τολμώντας να το καταγγείλουν, επειδή ενδόμυχα γνωρίζουν ότι θα αντιμετωπιστούν στην καλύτερη περίπτωση με οίκτο ή καχυποψία και στη χειρότερη με περιφρόνηση, με χλεύη, ακόμα και με κοινωνικό στιγματισμό. Όλες εκείνες που υποφέρουν από τις ψυχολογικές επιπτώσεις μιας τέτοιας επώδυνης εμπειρίας, καταρρακωμένες από τη ντροπή και την ταπείνωση, κατασπαραγμένες από την ενοχή λες και οι ίδιες ευθύνονται γι’ αυτό που τους συνέβη, καταδικασμένες εσαεί στον φόβο, στην απέχθεια για το σώμα τους, στη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή – ή μάλλον διέλυσε τη συνωμοσία σιωπής στην οποία εμπλέκονται όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσοι ανακαλύπτουν, δήθεν έκπληκτοι, τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους σε βάρος των γυναικών που εξαρτώνται απ’ αυτούς επαγγελματικά, κοινωνικά, ακόμη και οικογενειακά. Εύχομαι η γενναία αποκάλυψή της να πνεύσει σαν ορμητικός άνεμος και να σαρώσει κάθε υποκρισία και κάθε απόπειρα συγκάλυψης. Και πιστεύω ότι η θαρραλέα στάση της θα συμβάλλει στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές. Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών. Είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα, η αδυναμία της δεν θα εκλαμβάνεται ως συναίνεση και η σιωπή της δεν θα επικρίνεται ως οιονεί συνενοχή".

https://www.facebook.com/KateSakellaropoulou/posts/240552320901075

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Το ιδιαίτερο fashion style της Kristen Bell που έχει γενέθλια

Πώς να υιοθετήσετε το στυλ Kristen Bell με αυτές τις συμβουλές

CELEBS

Phoebe Bridgers κάνει έκπληξη με το «Lost Boys» στο The Tonight Show

Η Phoebe Bridgers εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στο The Tonight Show και παρουσίασε για πρώτη φορά τηλεοπτικά το νέο της single.

CELEBS

Ο Anthony Hopkins ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου

Ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Anthony Hopkins αποδεικνύει πως τα όνειρά μας δεν γερνάνε ποτέ.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19 έως 26/7/26

Η επικοινωνία σας θα αρχίσει να καλυτερεύει και η ψυχολογία σας θα ανεβαίνει σταδιακά.

CELEBS

Το ιδιαίτερο fashion style της Kristen Bell που έχει γενέθλια

Πώς να υιοθετήσετε το στυλ Kristen Bell με αυτές τις συμβουλές

ΤΑΞΙΔΙ

Σικελία: Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για ένα υπέροχο τριήμερο

Στη Σικελία με αγάπη: Τρεις μέρες και τρεις επιλογές για να πάτε... και να ξαναπάτε  

Best of Network