Skip to main content

CELEBS

Ηλίας Βρεττός: Έπεσε θύμα απάτης – Του πήραν χρήματα από τον λογαριασμό του

Ο τραγουδιστής περιέγραψε τον τρόπο που τον εξαπάτησαν



Θύμα μιας τεράστιας διαδικτυακής απάτης έπεσε ο Ηλίας Βρεττός, αφού άγνωστοι κατάφεραν να τον ξεγελάσουν και να του κλέψουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε στην εκπομπή «Live News» και περιέγραψε στον Νίκο Ευαγγελάτο τι ακριβώς συνέβη. Έδειξε το μήνυμα που του έστειλαν στο κινητό αφού, που του έγραφαν ότι η κάρτα του ήταν δήθεν προσωρινά μπλοκαρισμένη. Μαζί υπήρχε κι ένας σύνδεσμος στον οποίο μπήκε, σε μια προσπάθεια, όπως πίστευε, να μάθει τι είχε συμβεί με την τράπεζα. Οι άγνωστοι δράστες είχαν καταφέρει να μάθουν τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας.

«Με αυτό το SMS και αφού πάτησα το λινκ, μου έκλεψαν χθες χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό» ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής. Από περιέργεια, χωρίς να πάει το μυαλό του στο κακό, ο τραγουδιστής έκανε αυτό που περίμεναν και είχαν υπολογίσει οι απατεώνες. Με το πάτημα του κουμπιού, ουσιαστικά πήραν το πράσινο φως για να κάνουν ανάληψη από τον λογαριασμό, εν αγνοία φυσικά του ιδιοκτήτη.

Με τη μέθοδο του «fishing» όπως λέγεται διεθνώς, ο τραγουδιστής μπήκε στο σύνδεσμο και κάποια στιγμή έβαλε τους κωδικούς του για να προχωρήσει. Τότε οι δράστες που έβλεπαν τις κινήσεις του, σήκωσαν όσα χρήματα μπορούσαν και φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους.

«Μέσα σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 2 Ιουνίου» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος έκανε όσα του ζήτησε η τράπεζα (αλλαγή κωδικών, ακύρωση της κάρτας), ενώ προχώρησε και σε αμφισβήτηση των συναλλαγών.

«Δυστυχώς η αμφισβήτηση των συναλλαγών μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1,5 – 2 μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί αυτές οι συναλλαγές μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα