Skip to main content

CELEBS

«Δεν θέλω όλοι να μου αρέσουν και ούτε επιλέγω σε ποιον θα αρέσω. Πρέπει να τους δώσεις την επιλογή, δώστε τους την επιλογή» Jean Dujardin

Το όνομα του Γάλλου γοητευτικού ηθοποιού θυμίζει κήπο, και αλήθεια, όταν τον βλέπεις ανοίγει η καρδιά σου σαν περιβόλι!



Αν είσαι φαν των Όσκαρ θα τον ξέρεις ως τον πρώτο Γάλλο ηθοποιό που πήρε Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου. Αν αγαπάς τον γαλλικό κινηματογράφο σίγουρα θα τον έχεις πετύχει σε αρκετές του επιτυχίες. Κι αν είδες στο Netflix το Call my agent σίγουρα θα τον πρόσεξες – ακόμα κι αν ο ρόλος του αδικεί τη γοητεία του. Ψηλός, αρρενωπός, ταλαντούχος, σε κάνει να θες να ξεσκονίσεις τα γαλλικά του σχολείου.             

O  Jean Dujardin (Ζαν Ντυζαρντέν) γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1972) είναι Γάλλος ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός ταινιών και κωμικός. Ξεκίνησε τη καριέρα του ως κωμικός stand-up στο Παρίσι προτού εγκαινιάσει την επαγγελματική του καριέρα με γκεστ εμφανίσεις σε κωμωδίες και σε κωμικά προγράμματα της τηλεόρασης. Έλαβε αναγνώριση στην τηλεοπτική σειρά Un gars, une fille, στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με την Alexandra Lamy, προτού γνωρίσει επιτυχία με τις ταινίες Brice de Nice ("Νύφη της Νίκαιας"), OSS 117: Cairo ("OSS 117 : Κάιρο") του Μισέλ Χαζαναβίσιους, Nest of Spies ("Η Φωλιά των Κατασκόπων"), τη συνέχεια OSS 117: Lost in Rio ("OSS 117 : Χαμένος στο Ρίο"), και 99 Francs ("99 Φράγκα").

Ο Ντιζαρντέν έλαβε διεθνή φήμη και ευρεία αναγνώριση με το ρόλο του Ζορζ Βαλεντίν στη βραβευμένη βουβή ταινία The Artist του 2011 που σκηνοθέτησε ο Χαζαναβίσιους. Ο ρόλος αυτός τού χάρισε αρκετά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου (το πρώτο όσκαρ που απονεμήθηκε σε Γάλλο ηθοποιό), της Χρυσής Σφαίρας Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ, του Βραβείου BAFTA Α' Ανδρικού Ρόλου σε πρωταγωνιστικό ρόλο, του Βραβείου Guild Καλύτερης Ερμηνείας από άνδρα ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο και το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Αργότερα εμφανίστηκε στην μαύρη κωμωδία του Μάρτιν Σκορτσέζε Ο Λύκος της Γουόλ Στρητ (2013) και στο ιστορικό δράμα του Τζορτζ Κλούνεϊ The Monuments Men (2014).

https://www.instagram.com/p/CQURNREnuhR/

Ο Ντιζαρντέν έχει παντρευτεί δυο φορές και έχει τρία παιδιά. Ο πρώτος του γάμος, με μια γυναίκα με το όνομα Gaëlle, τελείωσε το 2003. Έχουν δυο γιους. Το 2003, ξεκίνησε η σχέση του με την ηθοποιό Alexandra Lamy της κωμικής σειράς Un gars, une fille ; οι δυο τους είχαν συναντηθεί στις οντισιόν και ερωτεύτηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς. Παντρεύτηκαν στην Anduze στις 25 Ιουλίου 2009. Τον Νοέμβριο του 2013, ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι χώρισε.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Ντιζαρντέν και η Γαλλίδα χορεύτρια του πάγου Nathalie Péchalat απέκτησαν ένα παιδί, την Jeanne.

Με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλιά του θυμόμαστε μερικές από τις χαρακτηριστικές του φράσεις:

 

«Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τις ετικέτες που θέλουν να σου βάλουν οι ετικέτες. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι η δική μου εκτίμηση».

 

«Δεν ήμουν δυσλεξικός, ήμουν πολύ αργός. Ζούσα την ονειροπόλησή μου».

 

«Μου αρέσει το ζεστό-κρύο, το αλμυρό και το  γλυκό, το να είμαι σε θέση να παίξω πάνω από την κορυφή και δραματικά πράγματα - στην ίδια ταινία. Όπως και στη ζωή μου, μπορώ να είμαι πολύ αστείος και άλλες φορές σχεδόν καταρρέω».

«Παρακολούθησα τον Gene Kelly για το χαμόγελό του, για την ενέργεια του. Τον Vittorio Gassman για την κίνησή του. Τον Clark Gable για το μουστάκι του. Και είδα τη Λάσι που ήταν χαρούμενη ως σκύλος».

 

«Απλώς το να αφηγείσαι μια ιστορία. Αυτός είναι ο κινηματογράφος. Δεν είναι βουβό ή ασπρόμαυρο. Είναι μια απλή ιστορία που είναι καλοφτιαγμένη».

 

«Ήταν πάντα για την ιστορία και όχι για τον χαρακτήρα».

https://www.instagram.com/p/CFWZRZjqfw7/

«Δεν θέλω να γίνω σούπερ σταρ και να μην βλέπω πια την οικογένειά μου».

 

«Ανακυκλώνω. Έχω ένα σπίτι στα νότια της Γαλλίας και έχω έναν μικρό κήπο. Το όνομά μου είναι Dujardin - «από τον κήπο». Καλλιεργώ καρότα, πιπεριές, φράουλες, πράσινα φασόλια και πράγματα για σαλάτες, αλλά υπάρχουν πολλά αγριογούρουνοι παντού και κλέβουν τη σοδειά μου».

 

«Νιώθω πολύ σαν στο σπίτι μου σε μια άδεια εκκλησία. Νιώθω πιο προστατευμένος. Είναι πολύ μυστικιστικό».

«Είμαι πιο ευτυχισμένος στο σετ γιατί δεν είμαι ο εαυτός μου. Είμαι άλλος. Το μουστάκι, το σακάκι για δείπνο. Δεν είμαι εγώ. Είσαι πάντα αυτό το διπλό, και είναι απελευθερωτικό. Φανταστείτε να κολλήσετε με τον εαυτό σας ... όλες αυτές τις αμφιβολίες».

 

«Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι η δική μου εκτίμηση και είμαι πολύ σκληρός για τον εαυτό μου. Πρέπει να είμαι περήφανος για αυτό που έχω κάνει και εργάζομαι σκληρά για αυτό. Είχα μια πολύ χριστιανική ανατροφή ... πολλή ενοχή. Ένα καλό πράγμα, σε κρατά υγιή».

«Μου αρέσει να χορεύω γενικά και να κάνω κορίτσια να χορεύουν. Η γενιά μου δεν το κάνει αρκετά».

 

«Μου αρέσουν τα απλά πράγματα. Μου αρέσει να είμαι στην οικογένειά μου στο Νότο και να παίζω petanque».

 

«Δεν θέλω όλοι να μου αρέσουν και ούτε επιλέγω σε ποιον θα αρέσω. Πρέπει να τους δώσεις την επιλογή, δώστε τους την επιλογή».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

CELEBS

Νίκος Βέρτης: Εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας του

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει κανονικά στο νυχτερινό κέντρο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ