Skip to main content

CELEBS

Οι πρωταγωνιστές του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Franco Zeffirelli μηνύουν την Paramount για παιδική κακοποίηση

Οι Leonard Whiting και Olivia Hussey κατηγορούν το στούντιο για τη γυμνή σκηνή που γύρισαν ως ανήλικοι στην ταινία του Franco Zeffirelli από το μακρινό 1968



Στο ειδησεογραφικό προσκήνιο βρέθηκε η κινηματογραφική μεταφορά του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που γυρίστηκε το 1968 από τον Franco Zeffirelli, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Leonard Whiting και Olivia Hussey. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ηθοποιοί κατηγορούν το στούντιο της Paramount για παιδική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση, εξαιτίας της γυμνής σκηνής που γύρισαν ως ανήλικοι στην εν λόγω ταινία.

Οι δύο ηθοποιοί ήταν ανήλικοι όταν γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία και στην σχετική αγωγή τους υποστηρίζουν πως ο σκηνοθέτης τους είχε υποσχεθεί πως δεν θα χρειαστεί να γυρίσουν γυμνοί σκηνές και πως αντ’ αυτού, θα υπάρχει ύφασμα στο χρώμα του δέρματος στα επίμαχα σημεία. Στη συνέχεια, όμως, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, υπήρξε έντονη πίεση να γυρίσουν τις σκηνές γυμνές αλλιώς υπήρχε ο φόβος της αποτυχίας της ταινίας.

Την περίοδο των γυρισμάτων της ταινίας, η Hussey ήταν 15 ετών, ενώ ο Whiting 16. Στην αγωγή τους οι δύο ηθοποιοί κάνουν λόγο για ψυχική οδύνη και συναισθηματική δυσφορία, ενώ υποστηρίζουν πως στα χρόνια που ακολούθησαν της ταινίας έχασαν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Η αποζημίωση που ενδέχεται σήμερα να λάβουν στην περίπτωση που δικαιωθούν υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Tony Marinozzi, business manager και συνεργάτης των δύο ηθοποιών δήλωσε σχετικά με την αγωγή: «Αυτό που τους είπαν και αυτό που τελικά έκαναν ήταν δύο διαφορετικά πράγματα. Εμπιστεύτηκαν τον Franco. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί ακολούθησαν τις οδηγίες του και πίστεψαν πως δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη τους. Ο Franco ήταν ο φίλος τους και ειλικρινά, στην ηλικία των 16, τι να κάνουν; Δεν υπήρχαν επιλογές. Τότε δεν υπήρχε #MeToo».

Ο Franco Zeffirelli έφυγε από τη ζωή το 2019. Η Paramount μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση μετά την αγωγή των δύο ηθοποιών, σίγουρα όμως θα έχουμε να κάνουμε με μια νομική διαμάχη που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στο Hollywood.

 

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/movieworld/news/78489-oi-protagonistes-tou-romaios-kai-ioulieta-tou-franco-zeffirelli-minyoun-tin-paramount-gia-paidiki-kakopoiisi

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

Προτεινόμενα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

CELEBS

Ο Έλον Μασκ έκανε σχόλιο στο Twitter/X για την Ελένη Τσολάκη!

«Ένας υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»