Skip to main content

CELEBS

Αθηνά Ωνάση: Τόσα της έχουν απομείνει από την κληρονομιά του παππού της

Η περιουσία της μειώθηκε αισθητά!



Στα 2.3 δισ. δολάρια υπολογίζεται η περιουσία που άφησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην εγγονή του, Αθηνά. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η προσωπική περιουσία της Αθηνάς Ωνάση έχει μειωθεί αισθητά. Παραμένει βέβαια μια εξαιρετικά εύπορη γυναίκα, που όμως τα οικονομικά της έχουν πάρει... την κατιούσα με την πάροδο των ετών.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα celebritynetworth.com, που παρακολουθεί και καταγράφει τα περιουσιακά στοιχεία διαφόρων διασημοτήτων, αναφέρει ότι η περιουσία της γνωστής κληρονόμου ανέρχεται πλέον στο 1. δισ ευρώ.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση έχει υποστεί αισθητή μείωση - Φωτογραφία: AP

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση έχει υποστεί αισθητή μείωση - Φωτογραφία: AP

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Πρωινό», η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, φέρεται να κατέχει κάτι λιγότερο από 500 εκατομμύρια δολάρια σε 217 τραπεζικούς λογαριασμούς, ένα επιπλέον ποσό 300 εκατομμυρίων δολαρίων, πολλές μετοχές και έναν αδιευκρίνιστο αριθμό ράβδων χρυσού.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον παππού της, ο οποίος είχε χτίσει μια αυτοκρατορία πάνω στη ναυτιλία, η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε ακίνητα αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις στις ΗΠΑ αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις στη Λατινική Αμερική αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς επίσης κι επενδύσεις εταιρειών ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ ένα απροσδιόριστο ποσό είχε κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες.

Αθηνά Ωνάση: Τι συνέβη με την περιουσία που της άφησε ο αείμνηστος παππούς της;

Η μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνα, έλαβε το 55% της περιουσίας του αείμνηστου Αριστοτέλη Ωνάση και το 45% κληροδοτήθηκε στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, το οποίο ιδρύθηκε εις μνήμη του γιου του εφοπλιστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1973 σε αεροπλανικό δυστύχημα με τον ίδιο να βρίσκεται στη θέση του πιλότου. Το υπόλοιπο 5% που μεταφράζεται σε 26 εκατομμύρια δολάρια ήταν μερίδιο της Τζάκι Κένεντι Ωνάση.

Η μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνα, κανόνισε η περιουσία Ωνάση να ελέγχεται από ένα διοικητικό συμβούλιο, μέχρι την ενηλικίωση της κόρης της - Φωτογραφία: NDP

Η μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνα, κανόνισε η περιουσία Ωνάση να ελέγχεται από ένα διοικητικό συμβούλιο, μέχρι την ενηλικίωση της κόρης της - Φωτογραφία: NDP

Η Χριστίνα δε θεωρούσε αξιόπιστο άτομο τον Τιερί Ρουσέλ. Έτσι η οικογένεια κανόνισε να ελέγχεται η περιουσία Ωνάση από ένα διοικητικό συμβούλιο με διαχειριστές τον Παύλο Ιωαννίδη, τον Θόδωρο Γαβριηλίδη, τον Στέλιο Παπαδημητρίου και τον Απόστολο Ζάμπελα, μέχρι να ενηλικιωθεί η Αθηνά. Το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να εγκρίνει τυχόν δαπάνες που έκανε ο Ρουσέλ για λογαριασμό της Αθηνάς έως ότου εκείνη συμπλήρωνε το επιτρεπόμενο ηλικιακό όριο.

Με απόφαση δικαστηρίου στο Vaduz του Λιχτενστάιν το 1999, η ελβετική ελεγκτική εταιρεία KPMG Fides ανέλαβε τον έλεγχο της περιουσίας της Αθηνάς.

Η Αθηνά πήρε τα ηνία της κληρονομιάς της, στα 18α γενέθλιά της. Σε ηλικία 21 ετών, οι δικηγόροι της προσπάθησαν ανεπιτυχώς να την ορίσουν πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση.

Τα ακίνητα

Το 2013, η Αθηνά πούλησε τον Σκορπιό στη Ρωσίδα δισεκατομμυριούχο Ekaterina Rybolovleva. Αν και δεν έχει διαρρεύσει η ακριβής τιμή πώλησης, φήμες λένε πως άγγιξε τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2014, η Αθηνά Ωνάση δαπάνησε 12 εκατομμύρια δολάρια για μια φάρμα αλόγων στο Wellington της Φλόριντα και τρία χρόνια αργότερα πούλησε το ακίνητο 5,62 acre για 12,75 εκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Προτεινόμενα