Skip to main content

CELEBS

Δημήτρης Κίτσος: Η καταγωγή, οι σπουδές και η διεθνής καριέρα

Από το Maestro στους Μαύρους Πίνακες και την Παραλία - Το βιογραφικό του



Σε ένα εγχώριο star system που συνέχεια αναζητάει ζεν πρεμιέ, η χρονιά αυτή δικαιωματικά ανήκει στον Δημήτρη Κίτσο. Με την πρεμιέρα της σειράς Η Παραλία το βράδυ της Κυριακής, ο νεαρός ηθοποιός «αποθεώθηκε» στα social media, ενώ ετοιμαζόμαστε να τον δούμε στην τρίτη σεζόν του Maestro, αλλά και τη νέα πολυαναμένονη σειρά του Star, Μαύροι Πίνακες.

Λίγο πριν... εκτοξευτεί στον χώρο της υποκριτικής, μάθετε τα πάντα για τον γοητευτικό ηθοποιό, που αρκετό καιρό πριν την τηλεόραση έχει διαπρέψει στο θεατρικό σανίδι, ενώ ετοιμάζεται για μια διεθνή πορεία.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Κίτσος - Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Κι οι δύο γονείς του είναι γιατροί.

Σπούδασε στο Τμήμα Αγρονόμων-Τοπογράφων της Πολυτεχνικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Είναι συνιδρυτής της ομάδας C for Circus κι έχει ασχοληθεί με τα Ζογκλερικά.

«Ο αγαπημένος μου δημιουργός είναι ο Τσάρλι Τσάπλιν, τον θεωρώ κορυφαίο», έχει δηλώσει.

Οδηγεί μηχανή.

Έχει μία ημίαιμη σκυλίτσα τη «Φώφη».

Εδώ και περίπου 4 χρόνια κάνει ψυχοθεραπεία, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του.

Χόμπι του είναι η ελεύθερη κατάδυση.

Αν και το επίθετό του δημιουργεί συνειρμούς για τη συγγένεια που θα μπορούσε να έχει με την ηθοποιό Μαρία Κίτσου, πρόκειται για απλή συνωνυμία.

Κρατάει την προσωπική του ζωή κρυφή σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Δημήτρης Κίτσος είχε έναν από τους πιο «σκληρούς» ρόλους στη σειρά Άγριες Μέλισσες

Ο Δημήτρης Κίτσος είχε έναν από τους πιο «δύσκολους» ρόλους στη σειρά Άγριες Μέλισσες

Δημήτρης Κίτσος: Από τις Άγριες Μέλισσες στην Παραλία και τους Μαύρους Πίνακες

Το 2020 εμφανίστηκε για λίγα επεισόδια στη σειρά Άγριες Μέλισσες στον πολυσυζητημένο ρόλο του... διαφορετικού «Δημητράκη».

Δύο χρόνια μετά ήρθε ο ρόλος στο Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Σκηνή του Δημήτρη Κίτσου και της Κλέλιας Ανδριολάτου από τη σειρά Maestro

Σκηνή του Δημήτρη Κίτσου και της Κλέλιας Ανδριολάτου από τη σειρά Maestro

Πρωταγωνίστησε στη σειρά Στα 4, στο ΑΝΤ1+ που με χιούμορ καταρρίπτει προκαταλήψεις και αναδεικνύει την καθημερινότητα ενός ανθρώπου με αναπηρία.

Το 2023 συμμετείχε στη γαλλική σειρά Salade grecque, ενώ σύντομα θα βρεθεί και πάλι στο Netflix με τη σειρά Το Κορίτσι από το Όσλο.

Φέτος, θα τον βλέπουμε στη δεύτερη σεζόν της σειράς της ΕΡΤ, Η Παραλία, στον ρόλο του «Παύλου» που ερωτεύεται τον χαρακτήρα που υποδύεται η Αφροδίτη Λιάντου.

Ο Δημήτρης Κίτσος κι η Αφροδίτη Λιάντου είναι το «νέο αίμα» στη σειρά της ΕΡΤ, Η Παραλία

Ο Δημήτρης Κίτσος κι η Αφροδίτη Λιάντου είναι το «νέο αίμα» στη σειρά της ΕΡΤ, Η Παραλία

Σύντομα θα τον δούμε και στην αστυνομική σειρά του Star, Μαύροι Πίνακες, που αναμένεται να καθηλώσει του τηλεθεατές.

Δημήτρης Κίτσος: Από μικρός στη μεγάλη οθόνη

Το 1999, σε πολύ μικρή ηλικία, συμμετείχε στην ταινία της Όλγας Μαλέα, Η διακριτική γοητεία των αρσενικών.

Το 2017 ήταν υποψήφιος για το Βραβείο του Α΄ Ανδρικού ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Kινηματογράφου για τη συμμετοχή του στην ταινία Park, ενώ με τις συνεργασίες του έχει βρεθεί σε διεθνή φεστιβάλ κι οντισιόν.

Σκηνή του Δημήτρη Κίτσου από την ταινία Octavio is dead

Σκηνή του Δημήτρη Κίτσου από την ταινία Octavio is dead

Συμμετείχε στην καναδέζικη παραγωγή, Octavio is dead της Sook-Yin Lee, στο πλευρό της Ροζάνα Αρκέτ και της Σάρας Γκέιντον. Επίσης, ξεχώρισε στο .Dog της Γιάννας Αμερικάνου, αλλά και στο Listen της Μαρίας Ντούζα.

Στο θέατρο έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στις παραστάσεις Ο γιος, Καλλιγούλας, Ο θάνατος του εμποράκου, Μεταμορφώσεις και Φουέντε Οβεχούνα του Εθνικού.

Δημήτρης Κίτσος: «Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία πριν 3,5 χρόνια»

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον, μίλησε για τη σχέση του με την ψυχοθεραπεία. «Κάνω ψυχοθεραπεία εδώ και 3,5 χρόνια. Την πρώτη αλλαγή την είδα στα δύο χρόνια. Δεν ξεκίνησα με συγκεκριμένη αφορμή. Θεωρούσα τον εαυτό μου ανοιχτόμυαλο και θεωρώ σωστό να πηγαίνεις. Πήγα σε μια φάση που ήμουν λίγο περίεργα και δεν το άφησα, είπα τώρα θα επιμείνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή

Οι φωτογραφίες και το κείμενο αναδημοσιεύονται κατόπιν σχετικής άδειας του μέσου.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Ο Anthony Hopkins ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου

Ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Anthony Hopkins αποδεικνύει πως τα όνειρά μας δεν γερνάνε ποτέ.

CELEBS

Giorgio Armani: «Δεν σχεδιάζω ρούχα, σχεδιάζω όνειρα»

Αφιέρωμα στη θρυλική καριέρα και στις εμβληματικές στιγμές της μόδας του του Giorgio Armani – που γεννήθηκε σαν σήμερα

CELEBS

Πέθανε η Bonnie Tyler, η φωνή του «Total Eclipse of the Heart»

Η Bonnie Tyler, η Ουαλή τραγουδίστρια του «Total Eclipse of the Heart», πέθανε σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία σε ηλικία 75 ετών.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 16 Ιουλίου 2026

Οι εξελίξεις θα σας βοηθήσουν για νέα ξεκινήματα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

3 μαρινάδες με ανανά για cool summer γεύση

Γιατί μια μαρινάδα κάνει τη διαφορά!

ΣΙΝΕΜΑ

Behemoth!: Ο Pedro Pascal είναι ένας χαρισματικός τσελίστας στη νέα του ταινία

Το πρώτο teaser μάς κάνει να ανυπομονούμε για την πρεμιέρα.