Skip to main content

CELEBS

Ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα βαδίζει στα... χνάρια του παππού του

Τονίζει ότι την πενιά του παππού του δεν μπορεί να την πάρει κανείς


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Στα χνάρια του παππού του, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο της ελληνικής μουσικής, βαδίζει ο Γιώργος Ζαμπέτας ο... νεότερος.

Ο εγγονός του γνωστού δεξιοτέχνη του μπουζουκιού σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΓΩ μίλησε για τη σχέση που είχε με τον παππού του, απάντησε πώς είναι να έχει ένα τόσο βαρύ όνομα, ενώ αποκάλυψε αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε ένα μουσικό τηλεοπτικό διαγωνισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τα τελευταία χρόνια πάντως ασχολείσαι ενεργά με τη μουσική. Το γεγονός ότι είσαι εγγονός του Ζαμπέτα ανοίγει ή κλείνει τις πόρτες για εσένα;

«Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους ο Γιώργος Ζαμπέτας ακόμα και σήμερα έχει μεγάλη αποδοχή. Είναι οι λεγόμενοι «Ζαμπετόφιλοι». Εγώ για αυτούς παίζω. Βέβαια μέσα από τον χώρο υπήρξαν και αρκετοί που με βοήθησαν χωρίς να περιμένουν κάποιου είδους ανταμοιβή,όπως και κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να δυσκολέψουν το έργο μου».

Τι εννοείς;

«Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Κατά καιρούς γίνονται διάφορα αφιερώματα για τον Ζαμπέτα,στα οποία δεν με προσκαλούν, όχι για να παίζω, αλλά ούτε για να πιω ένα ποτήρι κρασί και να απολαύσω τη μουσική. Πιστεύω ότι αυτοί που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες,είτε πρόκειται για τηλεοπτικά προγράμματα είτε για μουσικές βραδιές ή οτιδήποτε άλλο, έχουν χρέος να απευθυνθούν και στην οικογένεια του προσώπου το οποίο θέλουν να τιμήσουν. Άλλωστε τα πνευματικά δικαιώματα του Γιώργου Ζαμπέτα, ανήκουν σε εμάς, στην οικογένειά του».

Αυτό είναι κάτι που σε στεναχωρεί;

«Δεν με στεναχωρεί,γιατί όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική και αυτόν τον χώρο,γνώριζα πολύ καλά τι θα βρω μπροστά μου. Κι αυτό ακριβώς επειδή προέρχομαι από μια οικογένεια που ήταν μέσα στη νύχτα. Βλέπω τι συμβαίνει.Αλλά μέσα σε αυτόν το βούρκο,εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Αν και έκαναν και άλλοι το ίδιο,κανείς δεν θα είχε πρόβλημα με κανέναν. Το καλύτερο πράγμα είναι να κοιτά κάθε άνθρωπος τη δουλειά του και την όποια αποδοχή έχει,φίλε μου, αυτήν θα πάρεις. Αν δεν έχεις,δεν χρειάζεται να θάβεις το διπλανό σου ή το συνεργάτη σου».


Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30