Skip to main content

DO IT YOURSELF

Ξέρεις τι είναι η... τραπετσαρία;

Ήρθε η ώρα να τη μάθεις και να ανανεώσεις εύκολα και οικονομικά το γραφείο σου!


Γεωργία Κοντού

Βρήκαμε στο Savoirville.gr μια πρωτότυπη ιδέα για να αλλάξουμε την εμφάνιση του γραφείου μας  - και να δώσουμε στον εαυτό μας ένα... επιπλέον κίνητρο για να στρωθούμε στη δουλειά!

trapetsaria1_neo.jpg

Σήμερα θα σου δείξω πως να μεταμορφώσεις αυτό το γραφείο.

trapetsaria2.jpg

Σε αυτό! Με λίγη ταπετσαρία.

trapetsaria3.jpg

Εκτός από το γραφείο, θα χρειαστείς αδιάβροχη ταπετσαρία, ψαλίδι, κοπίδι, κόλλα για ταπετσαρία, μπολ, βούρτσα, μέτρο και ένα πανάκι.

trapetsaria4.jpg

Για πιο ενδιαφέρον και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις δείγματα ταπετσαρίας σε διαφορετικά σχέδια. Φρόντισε όμως να δένουν ωραία μεταξύ τους, να έχουν κοινές αναφορές στα σχέδια και ταιριαστούς χρωματισμούς. Διάλεξε επίσης ένα χρώμα που να είναι ξεκούραστο στο μάτι.

trapetsaria5.jpg

Αρχικά μέτρησε το πλάτος του γραφείου [1].

Τιπ: Προτού αρχίσεις, τύλιξε τα ρολά της ταπετσαρίας στην αντίθετη φορά για να μην αναδιπλώνονται [2].

Τώρα κόψε την ταπετσαρία σε κομμάτια[3]. Το κάθε κομμάτι υπολόγισε να είναι όσο το πλάτος του γραφείου συν 2 φορές το πάχος και 4 εκατοστά παραπάνω.  Δηλαδή τόσο ώστε να καλύπτει την πάνω επιφάνεια, τα πλαϊνά και να διπλώνει και από κάτω.

trapetsaria6.jpg

Μόλις κόψεις όλα τα κομμάτια, 3-4 ανάλογα με το μήκους του γραφείου σου, τοποθέτησέ τα πάνω στο γραφείο για να αποφασίσεις τη σειρά με την οποία θα τα κολλήσεις [4].

Φρόντισε το γραφείο να είναι καθαρό και χωρίς σκόνη. Γύρισε το πρώτο κομμάτι ταπετσαρίας από την ανάποδη και άπλωσε την κόλλα με τη βούρτσα [5]. Γύρισε το και κόλλα το πάνω στο γραφείο. Αν κολλήσει λάθος, έχεις το περιθώριο να το επανατοποθετήσεις, καθώς δεν κολλάει αμέσως. Με ένα πανάκι, πίεσε την ταπετσαρία να κολλήσει καλά ίσιωσε τυχόν ζάρες και διώξε όλο τον αέρα [6].

trapetsaria7.jpg

Μόλις κολλήσει καλά στην πάνω επιφάνεια δίπλωσε και κόλλησε την ταπετσαρία και στο πλάι και από κάτω [7]. Συνέχισε με το επόμενο φύλλο και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις ενώσεις [8].

trapetsaria8.jpg

Λοιπόν οι γωνίες είναι μάλλον το πιο πολύπλοκο σημείο αυτού του πρότζεκτ.  Αρχικά ίσιωσε καλά την ταπετσαρία και τσάκισέ τη στη γωνία σε μια διαγώνια ακμή [1]. Δίπλωσε τη στο ένα πλάι κρατώντας τη τεντωμένη [2]. Αν περισσεύει πολλή ταπετσαρία , κόψτη αν χρειαστεί. Δίπλωσε από κάτω, πρόσθεσε λίγη κόλα και κόλλησε τη καλά [3]. Τέλος, δίπλωσε από κάτω και στο άλλο πλάι [4]. Από κάτω, θα μοιάζει κάπως έτσι. Εντάξει, δεν ήταν και τόσο δύσκολο, ε;

trapetsaria9.jpg

Έτοιμο το ανανεωμένο γραφείο για διάβασμα, γράψιμο, σερφάρισμα και νέες δημιουργίες.

Ελεάννα Κοτσίκου [ www.zdrop.etsy.com ] 

Από την Eleni Chatzidimitriou

Πηγή: Savoirville.gr

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.