Skip to main content

DO IT YOURSELF

Αν δεν μπορείς να το ζωγραφίσεις... κέντησέ το!

Εικόνες ζώων σε καμβά.


Γεωργία Κοντού

 
Αυτός ο πίνακας είναι απλός και ταυτόχρονα μοναδικός. Για να τον φτιάξεις χρειάζεσαι ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και λίγα, οικονομικά υλικά - το ταλέντο στη ζωγραφική είναι προαιρετικό. Μπορείς να τον τοποθετήσεις σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης, σε μια σύνθεση από κάδρα στον τοίχο του σαλονιού ή στο παιδικό δωμάτιο. 
 
Τι θα χρειαστείς;
Ένα μικρό καμβά
Κλωστή κεντήματος σε μαύρο ή άλλο χρώμα
βελόνα ραψίματος
μια εικόνα ζώου
μολύβι
ριζόχαρτο
σελοτέιπ
 
Πώς θα το φτιάξεις;
Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες - και οι εικόνες θα σε βοηθήσουν.
 

animalcanvas1.jpg

1ο βήμα: Βρίσκεις μια εικόνα ζώου της επιλογής σου σε κάποιο βιβλίο ή περιοδικό ή την εκτυπώνεις από το Ίντερνετ. Τοποθετείς ένα ριζόχαρτο ή κάποιο άλλο διάφανο φύλλο χαρτιού από πάνω και σχεδιάζεις το περίγραμμα με μικρές τελείες.

animalcanvas2.jpg

2ο βήμα: Τοποθετείς το χαρτί πάνω σε ένα λευκό καμβά και το στερεώνεις με κολλητική ταινία στις γωνίες για να το σταθεροποιήσεις. Με τη βελόνα, τρυπάς το χαρτί και τον καμβά πάνω σε κάθε τελίτσα. Ξεκολλάς το σελοτέιπ και απομακρύνεις το χαρτί από τον καμβά. Αν το σχέδιο είναι περίπλοκο, μπορείς επίσης να σχεδιάσεις ολόκληρο το περίγραμμα του ζώου πάνω στο χαρτί και μετά να δημιουργήσεις πολλές, μικρές τελίτσες από πάνω.

animalcanvas3.jpg

3ο βήμα: Περνάς την κλωστή στη βελόνα και τη δένεις κόμπο στη μία άκρη. Ράβεις το περίγραμμα του ζώου στον καμβά, χρησιμοποιώντας ως μπούσουλα τις τρύπες που δημιούργησες πριν.

animalcanvas6.jpg

4ο βήμα: Όταν τελειώσεις με το περίγραμμα, ράψε γραμμές στο εσωτερικό του ζώου δημιουργώντας διάφορα ενδιαφέροντα γεωμετρικά σχήματα. Στο τέλος, προτού αφαιρέσεις τη βελόνα από την κλωστή και κόψεις την κλωστή, κάνε την κόμπο για να σταθεροποιηθεί, όπως θα έκανες και αν έραβες ένα ρούχο.
Πηγή: Love Grows Wild

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;