Skip to main content

DO IT YOURSELF

5 Τρόποι για να Εξαφανίσετε τους Δύσκολους Λεκέδες από Γρασίδι

Home tips και λύσεις διακόσμησης από το www.spirossoulis.com – the home issue


Μαρία Μυλωνά

Βλέπετε το παιδί σας να κυλιέται στο γρασίδι και πονάτε για το ρούχο που έχετε να πλύνετε μετά; Ο λεκές από γρασίδι είναι δεν φεύγει εύκολα, αλλά υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να τον εξαφανίσετε.

Οι λεκέδες από γρασίδι αφαιρούνται δύσκολα γιατί είναι ένα μείγμα πρωτεϊνών και άλλων οργανικών υλών που αναμιγνύονται με χλωροφύλλη και άλλες χρωματισμένες ενώσεις (ξανθοφύλλες και καροτενοειδή). Ο συνδυασμός χλωροφύλλης και ξανθοφυλλών και καροτενοειδών χρωστικών ουσιών είναι τόσο όμοιος με φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι, με αποτέλεσμα το γρασίδι να διαπερνά το ύφασμα και να γίνεται ένα με αυτό εισχωρώντας βαθιά στις ίνες.

Με απλό απορρυπαντικό Κάποιοι λεκέδες από γρασίδι μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα από συγκεκριμένα υφάσματα με τρίψιμο με απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύνετε με όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό. Αν το ρούχο αντέχει, προσθέστε και λίγη χλωρίνη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση. 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

Γιατί ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια αναβαθμίζει αμέσως τον χώρο του σπιτιού μας

Γιατί έχεις όλες τις δικαιολογίες του κόσμου ώστε να αγοράσεις στον εαυτό σου φρέσκα λουλούδια.

CELEBS

Κατερίνα Καινούργιου: Το λαμπερό δείπνο για τα γενέθλιά της πλάι στο κύμα

«Ένας χρόνος πιο κοντά στο να γίνω milf», ήταν το μήνυμα στην τούρτα της

FOOD

5 συμβουλές αποτοξίνωσης για το συκώτι μας μετά το Πάσχα

Ποιες συμβουλές να ακολουθήσεις για την επαναφορά του ήπατος στην κατάστασή του πριν από το σύντομο, μα έντονο διάλειμμα των διακοπών του Πάσχα