Skip to main content

SUMMER IN THE CITY

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!


Κέλλυ Νόβακ

Ένα πράγμα θα σου πω: είμαι πιστή φαν του αντηλιακού. Φοράω αντηλιακό προσώπου όλο τον χρόνο και όταν κάνω ηλιοθεραπεία, θα προσέξω πάντα το σώμα μου να έχει την σωστή προστασία.

Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι δεν έχω καεί από τον ήλιο. Για π.χ., κάθε φορά που πάω στα Κουφονήσια, όπου ο ήλιος «χτυπάει» πολύ πιο εύκολα από άλλα νησιά, πάντα –μα πάντα- θα καώ! Δεν έχει σημασία πόσο αντηλιακό έχω βάλει, ο ήλιος είναι τόσο direct που είναι αναπόφευκτο. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζω ακόμη συχνότερα αντηλιακό, απ΄ότι σε άλλες περιπτώσεις, αλλά έλα που αν γείρω λιγάκι και με πάρει ο ύπνος στην παραλία, θα ξυπνήσω κατακόκκινη!

Για αυτές τις περιπτώσεις, έχω βρει την πλέον κατάλληλη λύση για το πρόβλημα. Πάω λοιπόν, στοχευμένα και κάνω τα εξής:

Αποφεύγω τον ήλιο

Είναι μεν λίγο δύσκολο αν βρίσκεσαι σε διακοπές, παρόλα αυτά είναι απαραίτητο. Κάθομαι λοιπόν, μόνο στην σκιά και φοράω ένα ρούχο ή καφτάνι που καλύπτει το σώμα.

Κάνω ένα παγωμένο μπάνιο

Όταν… βράζω ολόκληρη από το κάψιμο, ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνω ένα παγωμένο, δροσιστικό μπάνιο. Πρόσεξε: μπάνιο όχι ντους. Αυτό αμέσως θα ρίξει την θερμοκρασία του δέρματος. Επίσης, αποφεύγω το σαπούνι το οποίο αφυδατώνει το δέρμα και το λιγότερο που θέλεις τώρα είναι να «τραβάει» κι άλλο το δέρμα σου!

Aloe to the rescue

Φυσικά και χρησιμοποιώ αλόη (είτε φυσική, είτε gel) η οποία είναι θρεπτική, επουλωτική, δροσιστική και ενυδατική. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό!

Χρησιμοποιώ πολύ λοσιόν

Κυριολεκτικά «παστώνομαι» στο body lotion! Έτσι κι αλλιώς το δέρμα το έχει φουλ ανάγκη σε τέτοιες περιπτώσεις. Προτίμησε προϊόντα φυτικά και φυσικά που περιέχουν γλυκερίνη ή σόγια. Επίσης, σημαντικό είναι να περιέχουν βιταμίνες (Ε ή C) που αναπλάσουν το δέρμα.

Πίνω (πολύ) νερό

Πόσες φορές έχουμε πει ότι πρέπει να θρέφουμε το δέρμα μας εκ των έσω; Έτσι λοιπόν και εδώ! Λόγω της αφυδάτωσης που δέχεται ο οργανισμός από τον ήλιο, είναι λογικό να χρειάζεται μπόλικο νερό για να αποκτήσει και πάλι την ελαστικότητά του! Πίνω λοιπόν, πολύ νερό και πολλές φορές θα προμηθευτώ ηλεκτρολύτες οι οποίοι καταπολεμούν την αφυδάτωση.

Διαβάστε επίσης

SUMMER IN THE CITY

6 νέα αστυνομικά βιβλία για καλοκαιρινά βράδια γεμάτα αγωνία

...ή και μεσημέρια! Η αγωνία, πάντως, είναι σίγουρη.

SUMMER IN THE CITY

Αναβάθμισε τα καλοκαιρινά σου τοπ με μια κίνηση

Χρειάζεσαι μόλις ένα αξεσουάρ για να απογειώσεις τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

SUMMER IN THE CITY

3 καλοκαιρινές τροφές που θα σου ανεβάσουν τη λίμπιντο

Από το πιάτο στο... κρεβάτι.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα