Skip to main content

SUMMER IN THE CITY

5+1 παιδικά βιβλία για τα καλοκαιρινά μεσημέρια

Η καλύτερη παρέα! 



Το σακ βουαγιάζ για το σαββατοκύριακο δεν θεωρείται πλήρες εάν δεν περιέχει ένα τουλάχιστον βιβλίο, επιλεγμένο από το ίδιο το παιδί. Δεν μιλάμε ακόμα για τη βαλίτσα των διακοπών- εκεί θα μπουν πολλά περισσότερα! 

Ειδικά για τις ώρες του μεσημεριού, όταν το παιδί θα έχει παίξει, θα έχει κολυμπήσει, θα έχει φάει και η μαμά και ο μπαμπάς θα ζητάνε λίγη ησυχία, θα ξαπλώσει στο κρεβάτι του και θα πάρει μαζί του την καλύτερη παρέα: ένα βιβλίο. Και τα τζιτζίκια στα δεντράκια... 

Εμείς σας προτείνουμε 5+1 τίτλους- θα δείτε πως κάποιοι από αυτούς θα κλείσουν και σε εσάς το μάτι: 

1. Ιστορίες με τη Λιλίκα, Τόμος 2, του Gilbert Delahaye, εκδόσεις Παπαδόπουλος
Από 4 ετών και άνω 
Εικονογράφηση: MarlierMarcel  

Lilika.jpg


Η Λιλίκα είναι η κλασική παιδική ηρωίδα, γνωστή και αγαπημένη σε πολλές γενιές! Η νοσταλγική εικονογράφηση σε συνδυασμό με τις ιστορίες της Λιλίκας, που είναι οικείες στα παιδιά, χαρίζουν στο βιβλίο μία μοναδική διαχρονικότητα. Όπως αναφέρει και το σημείωμα του εκδότη στο βιβλίο «η νοσταλγική αυτή έκδοση θα συγκινήσει τους σημερινούς γονείς, που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στα δικά τους παιδιά τις περιπέτειες της μικρής Λιλίκας».

Ο δεύτερος τόμος, με σκληρό εξώφυλλο, περιλαμβάνει τρεις νέες ιστορίες (τα γενέθλια της Λιλίκας, η Λιλίκα είναι άρρωστη, η Λιλίκα μαθαίνει κολύμπι) και εκτός από ιδανική επιλογή για δώρο, είναι μία εξαιρετική αφορμή για συζήτηση της παιδικής ηλικίας των ενηλίκων με τα σημερινά παιδιά. 


2. Γιαγιά, σ’ αγαπώ, Μάρω Θεοδωράκη, εκδόσεις Μίνωας
Εικονογράφος: Νίκη Λεωνίδου

giagia.jpg


Η γιαγιά Μαρία, με την καλοσύνη, το χαμόγελο και την αγκαλιά της, ξέρει και χαρίζει απλόχερα την αγάπη της. Τα δύο εγγονάκια της και ιδιαίτερα η μικρή της σουσουράδα, όπως την αποκαλεί, ζουν μια ξεχωριστή σχέση μαζί της, που μέρα με τη μέρα δυναμώνει.

Μια ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από στοργή και μπόλικη σοφία. Εκείνη τη σοφία που μας διδάσκει πως, ό,τι κι αν συμβεί, πρέπει να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους όταν μας χρειάζονται, με σεβασμό και υπομονή.

Μια γλυκιά και όμορφη ιστορία που μας μαθαίνει για τη δύναμη της αγάπης αλλά και την αξία της οικογένειας. Θα σε αγγίξει πολύ, κυρίως εάν έχεις ή είχες μια γλυκιά γιαγιά στο νησί...

3. Πράκτορες του Πλανήτη – Τα τέρατα των ωκεανών, Ελένη Ανδρεάδη, εκδόσεις Μεταίχμιο
Εικονογράφος: Στέφανος Κολτσιδόπουλος 

terata.jpg


Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, οι αναγνώστες, παρέα με τους μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη Ιάσονα, Ανίτα, Μπεν και Μαρί-Λουίζ, πρέπει να σώσουν τη θάλασσα μέχρι την επόμενη πανσέληνο! Σε μονάχα 48 ώρες τα παιδιά θα πρέπει να βρουν και να αντιμετωπίσουν τα τέσσερα τέρατα που ο δαιμόνιος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει εξαπολύσει για να καταστρέψουν τους ωκεανούς της Γης. Σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο, γεμάτο εκπλήξεις, νερο-βαμπιράκια, υποβρύχιες καταδύσεις και θαλασσινά βασίλεια, οι μικροί Πράκτορες της Περιβαλλοντοπόλ θα γυρίσουν τον κόσμο ολόκληρο, μαθαίνοντας τι πραγματικά απειλεί τη θάλασσα.

Σπιρτόζο, σύγχρονο, χρωματιστό και γεμάτο υπέροχα μηνύματα, το παιδί θα το καταχαρεί! 
 
    
4. Το κουτί του Σιλάν, Άλκηστη Χαλικιά, Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδόσεις Ίκαρος

silan.jpg


Ο Σιλάν έχει φτάσει στην καινούργια πατρίδα. Κάθε πρωί, φεύγει από την δομή φιλοξενίας και πηγαίνει στο σχολείο έχοντας μαζί του το κουτί του. Περνάει πολύ ωραία εκεί: παίζει με τα άλλα παιδιά, ζωγραφίζει, μαθαίνει μουσική, αλλά δεν αποκαλύπτει στους συμμαθητές του – όσο κι αν εκείνοι επιμένουν – τι έχει μέσα στο κουτί του.
Όταν στο τέλος της ιστορίας, το περιεχόμενό του αποκαλύπτεται, οι φίλοι του Σιλάν, αλλά και οι αναγνώστες του βιβλίου θα νιώσουν μεγάλη συγκίνηση και θα πάρουν μεγάλη χαρά.

Ένα βιβλίο, από δύο βραβευμένες δημιουργούς- που προσεγγίζει ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών μας, με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα, αφήνοντας μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας.


5. Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα, Shannon Hale, Dean Hale, Pham LeUyen, εκδόσεις Διόπτρα

mavri_maska.jpg


Αυτή η πριγκίπισσα είναι διαφορετική! Όποτε εμφανίζεται κάποιος κίνδυνος, φορά τη μαύρη μάσκα της και γίνεται μια σούπερ-ηρωίδα. Βοηθά όσους έχουν ανάγκη, ζει την περιπέτεια και αντιμετωπίζει τους φόβους της.

Η Πριγκίπισσα Μανόλια απολαμβάνει τη ζεστή σοκολάτα της παρέα με τη Δούκισσα Περουκίνοφ, όταν ξαφνικά… Ντριν, ντριν: ο τερατοσυναγερμός! Όποτε εμφανίζεται κάποιος κίνδυνος, η Πριγκίπισσα Μανόλια αφήνει στην άκρη το ροζ φόρεμά της και τα γυάλινα γοβάκια της, φοράει τη μαύρη στολή της και μεταμορφώνεται. Γιατί στην πραγματικότητα είναι… η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα!
 

6. Νότια, Ντάνιελ Ντάνκαν, εκδόσεις Φουρφούρι
από 5 ετών και άνω

notia_new_new.jpg


Μια ιστορία με πολλαπλές αναγνώσεις, με πρωταγωνιστές έναν ναυτικό, ένα πληγωμένο πουλάκι και τη φιλία τους! Το πρώτο βιβλίο από τις εκδόσεις Φουρφούρι, που όπως όλα δείχνουν έκαναν την πιο όμορφη αρχή! Μάλιστα αυτό είναι και το πρώτο βιβλίο του Ντάνκαν, ο οποίος έγραψε και εικονογράφησε την ιστορία.

Στις παγωμένες θάλασσες ένας ψαράς θα βρει:

• Έναν καινούριο φίλο • Μια απροσδόκητη περιπέτεια • Τον δρόμο για το σπίτι

"Μια τρυφερή ιστορία που εξοικειώνει τα παιδιά με έννοιες όπως η συμπόνια, η αφοσίωση, η φροντίδα, η δοτικότητα αλλά και ο αποχωρισμός, και δημιουργεί τις βάσεις για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και τις μελλοντικές τους σχέσεις ζωής" σύμφωνα με την Ναταλί Σαμπά, παιδοψυχολόγο – παιγνιοθεραπεύτρια, ΜSc Αναπτυξιακή Ψυχολογία.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ∆ΙΑΘΕΣΗ: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ / Κολωνού 12-14, Κεραμεικός, Αθήνα,

Tηλ. παραγγελιών: 210 2514123 / Φαξ: 210 5227768 / Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Site: brainfood.gr


 

Διαβάστε επίσης

SUMMER IN THE CITY

6 νέα αστυνομικά βιβλία για καλοκαιρινά βράδια γεμάτα αγωνία

...ή και μεσημέρια! Η αγωνία, πάντως, είναι σίγουρη.

SUMMER IN THE CITY

Αναβάθμισε τα καλοκαιρινά σου τοπ με μια κίνηση

Χρειάζεσαι μόλις ένα αξεσουάρ για να απογειώσεις τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις.

SUMMER IN THE CITY

3 καλοκαιρινές τροφές που θα σου ανεβάσουν τη λίμπιντο

Από το πιάτο στο... κρεβάτι.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.