Skip to main content

LOVE YOUR SUMMER SELF

Δεν χρειάζομαι και πολλά για τέλειες διακοπές Vol.1

Την βέσπα, την πετσέτα, τo μαγιό, την τσάντα και τον Tom.



Ποιόν Tom; Μα, τον Tom Ford βεβαίως, βεβαίως.

Πρόθεση μου ήταν να μιλήσω για ένα από τα αγαπημένα μου αρώματα του καλοκαιριού, το Eau De Soleil Blanc του Tom Ford, το οποίο ανήκει στην ευρύτερη γκάμα αρωμάτων του σχεδιαστή, μια γκάμα που οφείλω να ομολογήσω ότι λατρεύω. Τελικά όμως θα πω κι άλλα. Ως συνήθως.

tomfordplantsteliko.jpg

Το Soleil Blanc είναι ένα φετινό άρωμα του Tom Ford, που απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες. Αυτό είναι, σίγουρα, το πρώτο του μαγευτικό στοιχείο. Τι καλύτερο από το να έχεις συνέχεια μαζί σου ένα πολύ εκλεπτυσμένο άρωμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εσένα αλλά και τους φίλους σου... Άνδρες, γυναίκες.

Η ευωδιά του είναι ανάλαφρη. Είναι το καλοκαίρι στα καλύτερά του. Είναι ήλιος αλλά και θάλασσα. Είναι ένα αεράκι στον μόλο.

Και δεν ξέρω ποιά απ' όλες τις νότες του είναι εκείνη που με τρελαίνει.

Το νεράτζι, το περγαμόντο, το κύμινο, το ροζ πιπέρι, το κάρδαμο, το κίτρο, το νερόλι; Ίσως είναι το γιασεμί και το υλάνγκ υλάνγκ. Σίγουρα είναι η καρύδα, η βανίλια, το κεχριμπάρι... Το πιθανότερο, όλα μαζί. Αυτοί οι μοναδικοί συνδυασμοί του Τομ Φορντ που δεν αφήνουν κανέναν να απομακρυνθεί από κοντά σου. Κυρίως τον εαυτό σου.

vespa.jpg

Μαγιό: Polo Ralph Lauren. Denim Overall: Benetton. Slides: Adidas Originals. Towel: Vagabond Beach, Shop Art Showroom.Perfume, lipstick, lip slick: Tom Ford. Handbag: Kooreloo.

Και βέβαια δεν πας πουθενά δίχως μια ρέτρο βέσπα. Κάτι που να σου θυμίζει Ρώμη, ύπαιθρο, Μάνη, Caro Diario, ανέμελες βόλτες στις πράσινες στροφές του θέρους και του σύμπαντος.

Και βέβαια η πετσέτα σου.

Να μπορεί να σε σκουπίσει ολόκληρη. Να σε τυλίγει και να σου δίνει χώρο. Να την κάνεις τουρμπάνι, σαλβάρι, μαντήλα, ριχτάρι αλλά και κουβερτούλα, αν πιάσει κανένα κρύο απότομο. Να την κοιτάς. Να την μελετάς. Να την αναλύεις. Να σε κάνει χαρούμενη.

Λατρεύω τις πετσέτες mandala της Vagabond Beach που προμηθεύομαι από την Shop Art Showroom (Βουλιαγμένης 299) γιατί είναι τέτοιες ακριβώς.

Και μετά... Πάντα με την μικρή μου ή την μεγάλη μου Kooreloo (www.kooreloo.com). Η τσάντα, καλή φίλη, μαζί μου νυχθημερόν με μαγικές ικανότητες σε transformation ανάλογα με τις απαιτήσεις των εκάστοτε συνθηκών.

Η απαίτηση της εν λόγω συνθήκης ήταν να μεταφέρει τα λιγοστά καλλυντικά που χρειαζόμουν για να περάσω τη μέρα. Και εδώ έρχεται να κολλήσει κι άλλος Τομ Φορντ.

tomfordsea1teliko.jpg

Γιατί δεν πήρα μόνο το άρωμα μαζί μου αλλά και το συγκλονιστικό  lip slick αλλά και ένα κραγιονάκι... στο χρώμα της άμμου, να πω; Στο χρώμα του μαυρίσματος που θα αποκτήσω; Στο χρώμα της χρυσής λάμψης που έχουν τα μάτια μου το καλοκαίρι; Όλα αυτά μαζί και λίγα παραπάνω.

Τα Lip Slicks είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ο μοναδικός τρόπος του Tom Ford να συνδυάζει μέσα σου το μικρό κορίτσι που τρέχει στην Disneyland φορώντας το ροζ παιδικό λιπγκλος, που του πήρε η μαμά του, με την επιτυχημένη, σοφιστικέ γυναίκα, που μεγάλωσε να γίνει το κοριτσάκι, και, που πλέον, επιθυμεί κάτι πιο πολυτελές, πιο υπέροχο, πιο τέλειο, ίδια φραουλένιο και πιο ζαχαροβανιλένιο από εκείνο το πρώτο ρολ ον. Το παιδικό. 

Αχ Tom. Αχ καλοκαίρι μου.

Έπεται συνέχεια. Έχω κι άλλα essentials για το τέλειο καλοκαίρι.

Σε φιλώ.

Φωτό: @tina kouloufakou

Διαβάστε επίσης

LOVE YOUR SUMMER SELF

Καλοκαίρι στην πόλη

H Aθήνα τον Αύγουστο  είναι μια άλλη πόλη. Aν έμεινες , λοιπόν, Αυγουστιάτικα, εδώ, σ’ αυτή την άλλη μας πόλη, έλα να σε πάμε βόλτα σε κάποιες από τις πιο όμορφες και δροσερές αυλές της.

LOVE YOUR SUMMER SELF

Σε έκαψε ο ήλιος;

Έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές και λύσεις.

LOVE YOUR SUMMER SELF

Αυτά τα μάξι φορέματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς μοναδική

Το απόλυτο καλοκαιρινό ρούχο για κάθε περίσταση!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.