Skip to main content

2 COOL 4 SCHOOL

Αντιεμβολιαστικό κίνημα: Άποψη ή απειλή;

Οι γιατροί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.



Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι γονείς που επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους, και όπως όλα δείχνουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα δυναμώνει.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει τις ανησυχίες του για πιθανή επιδημική έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας, και επισημαίνει την αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο καιρό.

«Οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος, τα πλοκάμια του οποίου έχουν φθάσει μέχρι την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους. Η ιλαρά –μία «ξεχασμένη» νόσος για πολλά χρόνια, η οποία είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες λόγω επιπλοκών– φαίνεται ότι αναζωπυρώθηκε και στη χώρα μας» αναφέρει ο ΠΙΣ.

Αυτός ο αριθμός οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Ο κίνδυνος επέκτασης της ιλαράς στη χώρα μας (μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρουμανία) είναι υπαρκτός. 

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε οι γονείς είναι να ενημερωνόμαστε επαρκώς, και να υπολογίζουμε σοβαρά τα στατιστικά στοιχεία.

Είναι δική μας ευθύνη η υγεία των παιδιών μας!
 

Διαβάστε επίσης

2 COOL 4 SCHOOL

Τι θα φάει το παιδί μου στο σχολείο;

Αυτό είναι το… αιώνιο ερώτημα των γονιών κάθε φορά που ξεκινάει μια νέα σεζόν. Την απάντηση δίνει η Εβίτα Σιατίτσα, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, μέσα από 10 tips που μας προτείνει ειδικά για τη διατροφή στο σχολείο.

2 COOL 4 SCHOOL

Γιατί τα παιδιά έχουν την δική τους ομορφιά

Άρα έχουν και τα δικά τους προϊόντα ομορφιάς.

2 COOL 4 SCHOOL

Γίνε εκπαιδευτής ενηλίκων!

Γιατί να μη διεκδικήσεις  μία νέα ή και παράλληλη σταδιοδρομία;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός