Πώς να φτιάξεις μια όμορφη παιδική γωνία διαβάσματος

Αν θέλεις το παιδί σου να κλείσει την τηλεόραση και να πιάσει το βιβλίο, να ο τρόπος.

Μαριέτα Χριστοπούλου

Δύσκολο πράγμα για ένα παιδί να αποχωριστεί την τηλεόραση αλλά σημαντικό και επιβεβλημένο να γεμίσει το πρόγραμμα του με πιο δημιουργικές δραστηριότητες. Πως μπορείς να το βοηθήσεις να ξεκολλήσει, όμως, χωρίς να έχετε ομηρικούς καυγάδες; Μια καλή ιδέα είναι να του δημιουργήσεις μέσα στο σπίτι ένα χώρο ο οποίος είναι ιδανικός για διάβασμα! 

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες και να τις προσαρμόσεις στο σπίτι σου. Μην κολλήσεις στις λεπτομέρειες και το αυστηρό copy paste. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει ώστε να κάνεις έναν όμορφο χώρο που θα βοηθάει το παιδί σου να περνάει ανέμελες στιγμές, πολύτιμες για την πνευματική του εξέλιξη.

1. Απλά ράφια και ένα πουφ

Δες πόσο απλά ένας άδειος τοίχος μετατρέπεται σε χώρο που εμπνέει για διάβασμα! Χρειάζεσαι ένα πορτατίφ, ράφια και ένα πουφ. 

bookkids1.jpg 

 

2. Ένας χώρος στο σαλόνι 

Αυτή η ιδέα είναι για παιδάκια μικρότερης ηλικίας που βλέπουν τα βιβλία ως παιχνίδια και θέλουν κοντά τους γονείς ακόμα και όταν διαβάζουν το παραμύθι τους. Και σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεσαι λίγα πράγματα για να κάνεις τη μετατροπή του χώρου σε ένα τέλειο spot διαβάσματος.  
 

bookkids2.jpg 

 

3. Tαπετσαρία

Πανεύκολος τρόπος να δημιουργήσεις μια γωνιά διαβάσματος! Χρειάζεσαι μια ταπετσαρία που θα βρεις σε πολλά καταστήματα με οικιακά είδη, ράφια, μαξιλάρια και φυσικά... βιβλία.
 

bookkids3.jpg 

 

4. Κουρτίνα Λίγο πιο μπελαλίδικη κατασκευή, αλλά ιδανική για τα παιδάκια που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και θέλουν τον χώρο τους.  
bookkids4.jpg.  

 

5. Παλέτες Είναι γνωστό ότι οι παλέτες με την κατάλληλη προσοχή και φαντασία μπορούν να ανενεώσουν το χώρο σου. Όπως βλέπεις, μπορούν να καταφέρουν το ίδιο και σε ό,τι αφορά το χώρο του παιδιού σου. 
 

 bookkids6.jpg

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares