Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία Μόδας: τα καλύτερα!

Σου προτείνουμε τα καλύτερα βιβλία μόδας. Μάθε για τον θαυμαστό κόσμο της Μόδας, μέσα από τις σελίδες των πιο καλογραμμένων fashion books.


Κέλλυ Νόβακ

Τι είναι η Μόδα, θα με ρωτήσεις; Πολλά πράγματα, θα σου πω. Δεν έχει μόνο ένα χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο τα ρούχα που κρέμονται από τις κρεμάστρες των καταστημάτων μαζικής παραγωγής. Η Μόδα δεν έχει μόνο καταναλωτική φύση. Η Μόδα δεν είναι μόνο μία φωτογραφία που θα ανεβάσεις στο Instagram και θα μαζέψει πολλά likes, προσφέροντάς σου 15 λεπτά «φήμης» και προσοχής. Η Μόδα δεν είναι μόνο επιφανειακή.

Η Μόδα είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας μας, ακόμα κι αν δεν μπορείς να το καταλάβεις εκ πρώτης όψεως. Μόδα σημαίνει κουλτούρα, πολιτισμός, πρωτοπορία, τέχνη, το να σπας τους κανόνες, προσωπική έκφραση, παιχνίδι και ένα σωρό ακόμη πράγματα. Οπότε, μην την απορρίπτεις. Μην την κρίνεις μόνο απ’ αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση ή τα social media.

Μάθε για την σημαντικότητα της Μόδας, μέσα από κάποιο απ’ αυτά τα βιβλία. Θα βρεις το νόημα της ζωής, διαβάζοντάς τα; Αν είσαι τυχερή, ναι. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα καταφέρεις να καταλάβεις καλύτερα «τι εστί Μόδα». Θα καταλάβεις ότι είναι κι αυτή μια μορφή τέχνης και διαφυγής για όποιον ασχολείται μαζί της. Είτε πρόκειται για έναν σχεδιαστή μόδας όταν προσπαθεί να συλλάβει την επόμενη συλλογή του, είτε απλά για εσένα που σκέφτεσαι από το προηγούμενο βράδυ, τι θα φορέσεις την επόμενη ημέρα για να αισθανθείς καλά και ο καλύτερος εαυτός σου. Βρες τον λοιπόν, διαβάζοντας μερικά από τα καλύτερα βιβλία μόδας που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα.

Champagne Supernovas-Maureen Callahan

bestfashionbooks_bookday_01.jpg

Πώς ήταν η ανφάν γκατέ της Μόδας το ’90; Μάθε μέσα από αυτό το βιβλίο και τους “Champagne Supernovas” της εποχής όπως την Kate Moss, τον Marc Jacobs, τον Alexander McQueen, την Kim Gordon και τον Isaac Mizrahi. Αυτοί είναι οι «πρωταγωνιστές» του βιβλίου που θα σε βάλουν βαθιά μέσα στον χώρο της Μόδας του ’90 και οι οποίοι την ενέπνευσαν και την καθόρισαν.

 

Culture to Catwalk-Kristin Knox

bestfashionbooks_bookday_02.jpg

Το βιβλίο της Knox εντοπίζει τις πολιτιστικές αναφορές από τους σχεδιαστές του δυτικού πολιτισμού. Από την Diane von Fustenberg και την δημιουργία του wrap dress, μέχρι και τα κιμονό της Rei Kawakubo των Comme des Garcon που εμπνέεται από τα αφρικάνικα τυπώματα και υφάσματα για τις δημιουργίες της, το Culture to Catwalk είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις για την σύγχρονη ιστορία της Μόδας.

 

Alexander McQueen: Savage Beauty-Claire Wilcox

bestfashionbooks_bookday_03.jpg

Η κληρονομιά που έχει αφήσει ο Alexander McQueen στην ιστορία της Μόδας (και της τέχνης γενικότερα) είναι τεράστια. Το αινιγματικό δαιμόνιο του Lee McQueen, ξεδιπλώνεται μέσα από τις σελίδες που έχει γράψει η curator της διάσημης έκθεσης που είχε γίνει στο Metropolitan Museum, Alexander McQueen: Savage Beauty, και προσφέρει μια ξεκάθαρη ματιά της δουλειάς του σχεδιαστή.

 

D.V.-Diana Vreeland

bestfashionbooks_bookday_04.jpg

Το σημαντικό αντίκτυπο της θρυλική fashion editor του Harper’s Bazaar και της Vogue που άφησε στον «άπλαστο» ακόμη τότε, χώρο της Μόδας είναι τεράστιο. Στην βιογραφία της Diana Vreeland θα έχεις την ευκαιρία να «μπεις» μέσα στα fabulous dinner parties με την Coco Chanel αλλά και να μάθεις από πρώτο χέρι τις συζητήσεις που είχε με τον Clark Gable. Φυσικά, οι διαφωτιστικές απόψεις της για την Μόδα και τη ζωή, δεν λείπουν από τις σελίδες του βιβλίου.

 

The Little Dictionary of Fashion: A Guide to Dress Sense for Every Woman-Christian Dior

bestfashionbooks_bookday_05.jpg

Μέσα από The Little Dictionary of Fashion, θα μάθεις πώς είσαι chic, σύμφωνα με την καθοδήγηση του Christian Dior. Από το πώς να περπατάς με χάρη, μέχρι και πώς να δένεις τέλεια ένα μαντήλι, τα σοφά λόγια του Dior είναι συμβουλές διαχρονικές.

 

Annie Leibovitz Portraits 2005-2016

bestfashionbooks_bookday_06.jpg

Η θρυλική φωτογράφος, Annie Leibovitz έχει μια τεράστια καριέρα στον χώρο της Μόδας. 150 από τα πιο εντυπωσιακά πορτραίτα που έχει τραβήξει ποτέ, συμπεριλαμβανομένου και πολλών που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, βρίσκονται σε αυτό το βιβλίο.

 

Becoming-Cindy Crawford

bestfashionbooks_bookday_07.jpg

Η Μόδα δεν θα ήταν τίποτα χωρίς τις μεγάλες γυναίκειες προσωπικότητες που παρελαύνανε στις πασαρέλες των shows σχεδιαστών Μόδας. Το ’90 ήταν η «Χρυσή Εποχή του Μόντελινγκ», με μοντέλα όπως την Cindy Crawford, την Christy Turlington, την Linda Evangelista, Kate Moss, Naomi Campbell και πολλές ακόμη, να διαιωνίζουν τα στερεότυπα ότι τα μοντέλα είναι μόνο «κρεμάστρες». Η Crawford λοιπόν, μέσα από την βιογραφία της εξιστορεί όλα αυτά και μιλάει για το πώς ξεκίνησε και πώς κατάφερε να είναι από τα πιο  powerful supermodels του κόσμου.

 

The Fashion Book- Mackrell Alice, Hancock Beth, Judah Hettie

bestfashionbooks_bookday_08.jpg

Aπό το Α ως το Ω (ή μάλλον από το Α στο Ζ), το The Fashion Book είναι η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια Μόδας. Ό,τι χρειάζεται να μάθεις από σχεδιαστές, illustrators, μοντέλα και γενικότερα για τα σημαντικότερα ονόματα της Μόδας, θα τα βρεις σε αυτό το χρήσιμο βιβλίο.

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

Αθανάσιος ο Ψαλίδας: «Αρχείου Λόγος», Δρ Ελένη Κουρμαντζή

Το έργο του κορυφαίου νεοέλληνα διαφωτιστή μέσα από τα χειρόγραφά του.

ΒΙΒΛΙΟ

«Στο ξάφνιασμα της άνοιξης…» «…εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση»

Ποιητές και ποιήτριες δέχθηκαν την πρόκληση των Αγγελική Λάλου και Αναστασία Γκίτση να «συνομιλήσουν» με τον στίχο του Τίτου Πατρίκιου «εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση», απολαύστε το αποτέλεσμα που έγινε μια υπέροχη ανθολογία

ΒΙΒΛΙΟ

«Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως. Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας Κι όταν σε πήρε το φιλί, Γυναίκα» Οδυσσέας Ελύτης

Ο πολυβραβευμένος και πολυαγαπημένος Έλληνας ποιητής πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1996 

Προτεινόμενα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»