Ο συγγραφέας George Saunders στην Αθήνα 

Συνάντησε τους αναγνώστες του το Σάββατο 30/6 στη Στοά του Βιβλίου.

Allyou Team

Ο κορυφαίος Αμερικανός συγγραφέας George Saunders ήρθε στην Αθήνα. Το Σάββατο 30/6, συνομίλησε, στο Πόλις Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) με το μεταφραστή των βιβλίων του στην Ελλάδα, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, για το παρόν και το μέλλον της αμερικανικής λογοτεχνίας. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Γρηγόρης Μπέκος. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στην ενότητα «Ξένοι Συγγραφείς» της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ίκαρος.

Ο George Saunders έχει γράψει εφτά βιβλία, ανάμεσα στα οποία είναι οι συλλογές διηγημάτων «Δεκάτη Δεκεμβρίου» (Folio Prize 2014) και «Pastoralia». Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Lannan, της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών και του Ιδρύματος Guggenheim. Το 2006 τιμήθηκε με την Υποτροφία MacArthur. Το 2013 του απονεμήθηκε το Βραβείο Διηγήματος PEN/Malamoud ενώ συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο του Time με τους εκατό πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Λήθη και Λίνκολν», απέσπασε το The Man Booker Prize 2017. Διδάσκει στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Σύρακιουζ.

Από τις Εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν τα βιβλία του «Δεκάτη Δεκεμβρίου» (2015), «Με τα συγχαρητήριά μου- Σκέψεις για την καλοσύνη» (2015) και «Λήθη και Λίνκολν» (2017) σε μετάφραση Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares