Αρχίζει νέα σειρά ξεναγήσεων στην Αθήνα της λογοτεχνίας

Η «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε λίγο διαφορετικά την πόλη, με αφετηρία και οδηγό βιβλία Ελλήνων συγγραφέων.

Γωγώ Καρκάνη

Από τον Απρίλιο, που ξεκίνησαν οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου από την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, συγγραφείς, επαγγελματίες του βιβλίου και επιστήμονες μας ξεναγούν σε γειτονιές και διαδρομές της πόλης που συνδέονται με κάποιον τρόπο με το βιβλίο: οι οποίες είτε έγιναν σκηνικό για τις ιστορίες των ηρώων τους είτε εμπεριέχουν κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας από το πρόσφατο παρελθόν.

Σε λίγες μέρες αρχίζει ο νέος κύκλος λογοτεχνικών διαδρομών, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

-Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου: Κώστας Μόντης. Βαδίζοντας στα χνάρια του ποιητή

-Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου: Η Αθήνα του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη

-Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου: Γνωριμία με τις Εκδόσεις Άγρα

-Σάββατο 6 Οκτωβρίου: Μια Αθήνα... για Ατρόμητα Κορίτσια. Μια διαδρομή εμπνευσμένη από τις ηρωίδες του βιβλίου «Ιστορίες για Ατρόμητα Κορίτσια – 40 μοναδικές Ελληνίδες» (εκδόσεις Παπαδόπουλος)

-Κυριακή 7 Οκτωβρίου: Ξενάγηση-μυθολογική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο με τη συγγραφέα Μανίνα Ζουμπουλάκη 

-Σάββατο 13 Οκτωβρίου: Στα ίχνη της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στην καρδιά της Αθήνας

-Κυριακή 14 Οκτωβρίου: Η Αθήνα στο έργο του Αλέξη Σταμάτη

-Σάββατο 20 Οκτωβρίου: Περίπατος στην Αθήνα του πολέμου μέσα από τα βιβλία της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

-Κυριακή 21 Οκτωβρίου: Η οδός Τριπόδων και τα πέριξ μνημεία από την αρχαιότητα ως σήμερα. Περιήγηση εμπνευσμένη από το βιβλίο «Μοναστηράκι- Πλάκα. Οι γειτονιές των Θεών» (εκδόσεις Πατάκη) με τη γνωστή ξεναγό και συγγραφέα Άρτεμι Σκουμπουρδή.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου και τις άλλες δράσεις του «Αθήνα 2018 Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου» θα βρεις στη σελίδα της στο fb.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares