Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Τι θα διαβάσουμε το 2019;

Εδώ θα βρεις κάποια από τα βιβλία που μπορείς να δεις σύντομα να "στολίζουν" τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων



Τα εκδοτικά προγράμματα του 2019 είναι για... πολλούς καφέδες, μεγάλη υπομονή  και γερά νεύρα. Κυρίως αν ανήκεις κι εσύ, όπως εμείς, στην κατηγορία "τα θέλουμε όλα  και τα θέλουμε τώρα!"  Σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σου όσα ξέρουμε για τις τελευταίες κινήσεις των εκδοτών και τις νέες εκδόσεις τους. Αρχίζουμε με το Μεταίχμιο  και το καινούργιο βιβλίο του πολυαγαπημένου και παραγωγικότατου Ian Rankin "Οίκος των Ψεμάτων" και τη νέα περιπέτεια του επιθεωρητή Ρέμπους. Η 22η περιπέτεια του ήρωα κατέκτησε την κορυφή της λίστας των best sellers στην Μεγάλη Βρετανία, γεγονός που δεν μας προκάλεσε έκπληξη, δεδομένου πως  ξέρουμε καλά ότι ο Rankin είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους συγγραφείς του αναγνωστικού κοινού.

 

Book-Word-Count-Guide.jpg 

Η πλοκή του βιβλίου αφορά στην ανακάλυψη ενός σκελετού, σε ένα απομονωμένο δάσος, από μια παρέα παιδιών . Η "ανακάλυψη" αυτή  ξαναφέρνει στο φως μια παλιότερη ανεξιχνίαστη υπόθεση εξαφάνισης ενός ιδιωτικού ντέτεκτιβ . Αναλαμβάνοντας να εξιχνιάσει το μυστήριο η  Σιβόν Κλαρκ , ανακαλύπτει ότι ο μέντοράς της Τζον Ρέμπους και οι αμφιλεγόμενες μέθοδοί του εμπλέκονται στην υπόθεση,  για ακόμα μια φορά!

"Το βιβλίο και η περφόρμανς",  από τις εκδόσεις Κέδρος, είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και θέτει ερωτήματα που αποδεικνύονται σημαντικότερα και από τις απαντήσεις τους. Είναι αυτή η τεχνητή μέθοδος αύξησης της ενσυναίσθησης που κερδίζει, παγκοσμίως, όλο και περισσότερους χρήστες με πολλές (και ποικίλες) κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες.

Η  ηρωίδα του βιβλίου, η "Ε",  σε κάνει να μπαίνεις στη θέση των άλλων για  να μπορείς να τους κατανοείς καλύτερα, ενώ ο εικαστικός Λέανδρος Βατρικάς έχει ρισκάρει τα πάντα στη ζωή του προκειμένου να ολοκληρώσει, για την περφόρμανς του, ένα πανάκριβο έργο που χρησιμοποιεί την "Ε" ως θέμα του.. Στην ιστορία πρωταγωνιστεί και η Νύχτα, μια πρώην δολοφόνος και άνθρωπος του υποκόσμου, καθώς και ένας ιδιόρρυθμος βιβλιο-κυνηγός, ο Αλέξιος. Κάθε ένα από τα πρόσωπα της ιστορίας  προσπαθεί να ερμηνεύσει το μήνυμα που κρύβει η περφόρμανς του Λέανδρου, όπως παρουσιάζεται στα εγκαίνια του έργου, ενώ πυροδοτείται παράλληλα, μέσω διαδικτύου, και μια παγκόσμια κούρσα για την αποκρυπτογράφησή του...

Οι εκδόσεις Καστανιώτη,έχουν ένα πλούσιο εκδοτικό  πρόγραμμα την φετινή χρονιά.  Ας σταθούμε στο  αστυνομικό-νουάρ μυθιστόρημα, με κεντρικό ήρωα τον κύριο Μάτσι, «Από μακριά μοιάζουν με μύγες». Προσωποποίηση της επιτυχίας και της αλαζονείας, ο ήρωας του βιβλίου, "κύριος" μιας μικρής αυτοκρατορίας στην Αργεντινή, έκανε περιουσία στα χρόνια της δικτατορίας και απέκτησε δύναμη στις δύο πρώτες δημοκρατικές περιόδους, χάρη στο γάμο του με την κόρη ενός γαιοκτήμονα. Αυτό δεν τον εμποδίζει να περιτριγυρίζεται από ωραίες γυναίκες που υποκύπτουν στα καπρίτσια του. Έχει μια πολυτελή BMW, μια συλλογή από τριακόσιες γραβάτες και δέκα εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα. Η κοκαΐνη αλλά και... το μπλε χαπάκι,  του επιτρέπουν να ξεφεύγει από την γκρίνια της γυναίκας του για τις απιστίες του και από τις αδυναμίες των παιδιών του, που δεν του έχουν μοιάσει σε τίποτα. Κυρίως όμως τον βοηθούν να ξεχάσει τους πολυάριθμους εχθρούς του, που για εκείνον δεν είναι παρά έντομα που «από μακριά μοιάζουν με μύγες». Όλα καλά ως την ημέρα που, στο πορτ-μπαγκάζ της BMW του ανακαλύπτει ένα πτώμα. Από εκείνο το λεπτό  ξεκινά μια άλλη ιστορία.  Ο Κίκε Φεράρι, «βραβευμένος συγγραφέας τα πρωινά, καθαριστής του Μετρό τις νύχτες», κατάφερε μ' αυτό του το μυθιστόρημα να κερδίσει την προσοχή του διεθνούς τύπου αλλά και να κατακτήσει τους εκδότες ανά τον κόσμο.

 

generic-books.jpg 

Τα Floral Books  συνεχίζουν το "σερί"  των γυναικείων -τρυφερών stories και  κυκλοφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2019 το βιβλίο "Ζιζέλ, η ζωή μου με ένα πελώριο σκύλο". Μια ιστορία για την πραγματική φιλία  ανθρώπου και σκύλου. Ασφαλώς και ξέρουμε πόσο τυχεροί είμαστε έχοντας στη ζωή μας τους τετράποδους "άγγέλους" μας και πόσο , μόνο με την παρουσία τους ομορφαίνουν τη ζωή μας, όμως είναι όμορφο να το διαβάζουμε και να το ζούμε και μέσα από τις σελίδες ενός αγαπημένου βιβλίου.  

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο φέρνουν στην Ελλάδα τον μετρ του αγγλικού γκόθικ Patrick MacGrath και το βιβλίο του «Το φάντασμα του βεστιαρίου», ένα πολύ-επίπεδο μυθιστόρημα για τον ύπουλο ρόλο της πολιτικής ιδεολογίας. Μια ανθρώπινη ιστορία με πολύ σασπένς στη Μ. Βρετανία αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Η Daily Mail το χαρακτήρισε ως «…ένα αγωνιώδες θρίλερ, ένα μυθιστόρημα για την οδύνη, το πάθος και την ανεκπλήρωτη επιθυμία…» κάνοντας τους μελλοντικούς αναγνώστες του  να ανυπομονούμε να το πάρουμε στα χέρια μας.

Το δεύτερο βιβλίο του Άκη Παπαντώνη με τίτλο «Ρηχό νερό, σκιές», είναι  από τις εκδόσεις Κίχλη. Με το πρώτο του βιβλίο,  «Καρυότυπος», ο Παπαντώνης είχε κερδίσει το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του περιοδικού «Αναγνώστης»,  ανεβάζοντας, έτσι,  ψηλά  τον πήχη για τα επόμενα έργα του.
Στο βιβλίο «Ρηχό νερό, σκιές» o Παπαντώνης μιλάει για το Πριπιάτ, μια κωμόπολη όπου ζούσαν οι εργάτες του σταθμού του Τσέρνομπιλ. Η πυρηνική καταστροφή  που συγκλόνισε τον κόσμο ξυπνάει , μέσα από τις σελίδες του βιβλίου  τις μνήμες και το παρελθόν

https://www.greekbooks.gr/articles/post/themes/book/ta-vivlia-tou-2019-pou-anypomonoume-na-diavasoume/

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα