Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΙΒΛΙΟ

Η Ελληνική Τέχνη

Από το Α έως το Ω



Σχεδόν σε πόκετ σάιζ για να το έχεις πάντα μαζί σου στις ανήσυχες αναζητήσεις σου στην Τέχνη, το νέο βιβλίο της Αλεξάνδρας Κολλάρου "Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω" από τις Εκδόσεις Key Books έρχεται να μας λύσει κάθε απορία σε σχέση με την τέχνη.

Μέχρι πόσων χρόνων μπορείς να θεωρείσαι νέος καλλιτέχνης; Ποια είναι η δουλειά ενός κιουρέιτορ; Τι είναι οι εναλλακτικοί χώροι; Τι ρόλο παίζουν οι συλλέκτες;

Αυτά και πολλά άλλα ακόμα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις στο κωμικό αυτό expose του κόσμου της ελληνικής τέχνης, γραμμένο από έναν άνθρωπο που το έχει ζήσει από την πρώτη γραμμή.

Η Αλεξάνδρα Κολλάρου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε τέχνη και ντιζάιν στο Λονδίνο και στη Φλωρεντία και ζει και εργάζεται ανά τον κόσμο. Δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο με πολλές ιδιότητες, αλλά πρώτα και πάνω απ' όλα δηλώνει λάτρις της τέχνης.

Το «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Τα είκοσι τέσσερα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου φιλοξενούν αντίστοιχα λήμματα και έννοιες που ξεδιπλώνουν το ελληνικό εικαστικό σύστημα και τους μηχανισμούς του. Γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και με αγάπη απέναντι στην τέχνη και στους εργάτες της, το βιβλίο σκιαγραφεί τους πρωταγωνιστές και αποκωδικοποιεί τα μυστικά και τις πρακτικές που συνθέτουν το εγχώριο εικαστικό τοπίο. Περίπλοκες έννοιες αποδομούνται με πολύ απλά λόγια, ώστε ο καθένας να μπορέσει να ρίξει μια ματιά εκ των έσω στον κόσμο της τέχνης.

Η συγγραφέας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και εικονογραφεί η ίδια τις έννοιες που παρουσιάζει μέσα από σπαρταριστά, ναΪφ σχέδια.

Σατιρικό, ενίοτε δηκτικό, αλλά στη βάση του τρυφερό.

Προϊόν είκοσι πέντε χρόνων ενεργούς ενασχόλησης της συγγραφέως στον χώρο της τέχνης, το βιβλίο αυτό είναι σίγουρο πως θα σε κάνει να γελάσεις. Όποια κι αν είναι η δική σου σχέση με την τέχνη.

Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω

Αλεξάνδρα Κολλάρου

Εκδόσεις KEY BOOKS

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

Αθανάσιος ο Ψαλίδας: «Αρχείου Λόγος», Δρ Ελένη Κουρμαντζή

Το έργο του κορυφαίου νεοέλληνα διαφωτιστή μέσα από τα χειρόγραφά του.

ΒΙΒΛΙΟ

«Στο ξάφνιασμα της άνοιξης…» «…εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση»

Ποιητές και ποιήτριες δέχθηκαν την πρόκληση των Αγγελική Λάλου και Αναστασία Γκίτση να «συνομιλήσουν» με τον στίχο του Τίτου Πατρίκιου «εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση», απολαύστε το αποτέλεσμα που έγινε μια υπέροχη ανθολογία

ΒΙΒΛΙΟ

«Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως. Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας Κι όταν σε πήρε το φιλί, Γυναίκα» Οδυσσέας Ελύτης

Ο πολυβραβευμένος και πολυαγαπημένος Έλληνας ποιητής πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1996 

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας