Η Ελληνική Τέχνη

Από το Α έως το Ω

Allyou Team

Σχεδόν σε πόκετ σάιζ για να το έχεις πάντα μαζί σου στις ανήσυχες αναζητήσεις σου στην Τέχνη, το νέο βιβλίο της Αλεξάνδρας Κολλάρου "Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω" από τις Εκδόσεις Key Books έρχεται να μας λύσει κάθε απορία σε σχέση με την τέχνη.

Μέχρι πόσων χρόνων μπορείς να θεωρείσαι νέος καλλιτέχνης; Ποια είναι η δουλειά ενός κιουρέιτορ; Τι είναι οι εναλλακτικοί χώροι; Τι ρόλο παίζουν οι συλλέκτες;

Αυτά και πολλά άλλα ακόμα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις στο κωμικό αυτό expose του κόσμου της ελληνικής τέχνης, γραμμένο από έναν άνθρωπο που το έχει ζήσει από την πρώτη γραμμή.

Η Αλεξάνδρα Κολλάρου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε τέχνη και ντιζάιν στο Λονδίνο και στη Φλωρεντία και ζει και εργάζεται ανά τον κόσμο. Δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο με πολλές ιδιότητες, αλλά πρώτα και πάνω απ' όλα δηλώνει λάτρις της τέχνης.

Το «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Τα είκοσι τέσσερα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου φιλοξενούν αντίστοιχα λήμματα και έννοιες που ξεδιπλώνουν το ελληνικό εικαστικό σύστημα και τους μηχανισμούς του. Γραμμένο με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και με αγάπη απέναντι στην τέχνη και στους εργάτες της, το βιβλίο σκιαγραφεί τους πρωταγωνιστές και αποκωδικοποιεί τα μυστικά και τις πρακτικές που συνθέτουν το εγχώριο εικαστικό τοπίο. Περίπλοκες έννοιες αποδομούνται με πολύ απλά λόγια, ώστε ο καθένας να μπορέσει να ρίξει μια ματιά εκ των έσω στον κόσμο της τέχνης.

Η συγγραφέας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και εικονογραφεί η ίδια τις έννοιες που παρουσιάζει μέσα από σπαρταριστά, ναΪφ σχέδια.

Σατιρικό, ενίοτε δηκτικό, αλλά στη βάση του τρυφερό.

Προϊόν είκοσι πέντε χρόνων ενεργούς ενασχόλησης της συγγραφέως στον χώρο της τέχνης, το βιβλίο αυτό είναι σίγουρο πως θα σε κάνει να γελάσεις. Όποια κι αν είναι η δική σου σχέση με την τέχνη.

Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω

Αλεξάνδρα Κολλάρου

Εκδόσεις KEY BOOKS 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares