Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

20 & 1 βιβλία του  καλοκαιριού

Υπέροχα βιβλία που θα πάρετε μαζί σας στις ξαπλώστρες του Αυγούστου


Νάντια G.

Εχετε διαλέξει ποιά βιβλία θα βάλετε στο σακ βουαγιάζ; Αν όχι, εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε λιγάκι. Εικοσιένα εντελώς διαφορετικά βιβλία για το καλοκαίρι. Σίγουρα ανάμεσά τους θα βρεις κάποιο που θα σε ιντριγκάρει. Κάποια είναι της χρονιάς που διανύουμε και κάποια πιο classic!
Όπως και να έχει σoυ τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα για τις χαλαρές σου ώρες!

Η Ξηρασία – Εκδόσεις Μεταίχμιο
Ένα καταιγιστικό καθαρόαιμο αστυνομικό μυθιστόρημα.
Η Αυστραλία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία εδώ κι έναν αιώνα, και στη μικρή πόλη της Κιβάρα έχει να βρέξει δύο ολόκληρα χρόνια. Οι εντάσεις που υποβόσκουν στην κοινότητα γίνονται αφόρητες όταν τρία μέλη της οικογένειας Χάντλερ βρίσκονται νεκρά. Όλοι θεωρούν ότι ο αρχηγός της οικογένειας Χάντλερ, ο Λιουκ, αυτοκτόνησε αφού σκότωσε τη σύζυγο και τον εξάχρονο γιο του...

Θέλει και λίγη τύχη η ζωή – Εμπειρία εκδοτική
Καλοκαίρι στην μαγευτική και ξελογιάστρα Σαντορίνη. Πέρα όμως από τους καλοκαιρινούς πειρασμούς, η ξαφνική δραστηριοποίηση του ηφαιστείου του νησιού φέρνει επαγγελματικές προκλήσεις αλλά και σεισμούς μεγάλων ρίχτερ σε όρκους και αγάπες. Τι θα επικρατήσει τελικά; 

H τελευταία μπλόφα – Εκδόσεις Παπάδόπουλος
Το βιβλίο αυτό θα συζητηθεί πολύ.
Στο τέλος του 2014 νομίζαμε ότι επιτέλους βλέπαμε φως στην άκρη του τούνελ. Αντί για φως, ήταν τελικά ένα άλλο τρένο που ερχόταν καταπάνω μας. Το βιβλίο αυτό δίνει μια πλήρη, ρεαλιστική εικόνα για το πώς ελήφθησαν το 2015 οι μεγάλες αποφάσεις που καθόρισαν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Κάπταιν – Εκδόσεις Key Books
Tο διαβάζεις και πράγματι αναθεωρείς. Το νέο βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη με τίτλο "Κάπταιν" σου ξυπνά αναμνήσεις αλλά σε βάζει και σε σκέψεις... Γίνεται όντως ένας μικρός σεισμός μέσα σου είτε είσαι γονιός είστε είσαι το παιδί του γονιού σου. Άλλωστε μπαμπάς σημαίνει μπόλικη αγάπη.

Οδός Ευμολπιδών – Εκδόσεις Ωκεανίδα
Ένα μυθιστόρημα που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Κοινά γεγονότα και πρόσωπα τα οποία σε φέρνουν κοντά αλλά και μακριά ίσως από τους ανθρώπους της ζωής σου. Εκτός απ’ την παρόμοια πορεία στον χώρο των Γραμμάτων, οι δύο ήρωες έχουν βιώσει στο παρελθόν πικρές και επώδυνες ιστορίες αγάπης, που κουβαλούν τον ίδιο μεγάλο πόνο, την ανατροπή, την απώλεια.

Τοξικά μάτια – Εκδόσεις Bell
Υπάρχει ένας ήρωας της σύγχρονης ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας που κατέκτησε από την πρώτη στιγμή αναγνώστες και κριτικούς. Δεν είναι άλλος από τον δημιουργό και συγγραφέα, Δημήτρη Σίμο. Μια κατάδυση στα σκοτεινά νερά του κοινωνικού εγκλήματος, μια ανάδυση με ένα εξαιρετικό δείγμα αστυνομικής λογοτεχνίας που σε εκπλήσσει σε κάθε του σελίδα.

Έγκλημα στην Αντίπαρο- Εκδόσεις Κέδρος
Υπάρχουν βιβλία απρόσμενα, υπάρχουν και συγγραφείς που μπορούν να εκπλήξουν ευχάριστα τον αναγνώστη. Τέτοιο βιβλίο είναι το Έγκλημα στην Αντίπαρο, του Νίκου Φαρούπου. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος (συνεργάστηκε στην τηλεοπτική σειρά Ανατομία ενός εγκλήματος). 
Η ανέμελη ατμόσφαιρα του γραφικού αιγαιοπελαγίτικου νησιού δεν καταφέρνει να κρύψει πίσω από την κοσμοπολίτικη βιτρίνα μια ελληνική κοινωνία σε οικονομική, ηθική, κοινωνική και νευρική κρίση. Γραμμένο με φιλοσοφική διάθεση, διανθισμένο με καλής ποιότητας χιούμορ, το μυθιστόρημα έχει αρκετή δράση και ανατροπές.

aaaaabooin.jpg

Ο Στόουνερ – Εκδόσεις Gutenberg
Το τίποτα και τα πάντα μιας ζωής. Το λογοτεχνικό διαμαντάκι που έγραψε ο John Williams το 1965. Το μυθιστόρημα είναι η επιτομή μιας κανονικότητας έτσι όπως ο ίδιος ο συγγραφέας την έζησε, μέσα στην ευτυχία και την δυστυχία, τις παλινωδίες και τις ελπίδες, την ηρεμία και την έξαρση. Ο Στόουνερ ζει δύο Παγκόσμιους πολέμους, βλέπει την απώλεια των συμφοιτητών του και αργότερα ως καθηγητής τον θάνατο των μαθητών του λόγω του πολέμου. Η αφήγηση έχει έναν τέτοιο παλμό και μια ροή που ο αναγνώστης βιώνει την κάθε στιγμή του Στόουνερ ξεχωριστά.

Οι νέες περιπέτειες του Φακίρη στη χώρα της ΙΚΕΑ- Εκδόσεις Πατάκη
Μπορεί να έζησε τη δική του belle epoque, αλλά τώρα ο Φακίρης μας θέλει να ξαναβρεί τον εαυτό του. Θα κάνει ένα νέο ταξίδι προς τη Σουηδία για να βρει τη βοήθεια που χρειάζεται ή μήπως όχι; Θα μπορέσει να συναντήσει τον Αλλάχ των κλειδιών;

Αριθμός 11- Εκδόσεις Πόλις
Μια ανελέητη κριτική στην κουλτούρα της απληστίας που έχει καταλάβει τη Βρετανία των αρχών του 21ου αιώνα. Ο Αριθμός 11 είναι ένα βαθιά πολιτικό βιβλίο, λίγο λιγότερο σατιρικό και κάπως περισσότερο μαύρο και σκοτεινό από ότι τα προηγούμενα, που μιλά για την εποχή της κρίσης στην Μεγάλη Βρετανία, για μια Αγγλία που βρίσκεται σε μια μετα-Θατσερική εποχή αρκετά ώστε οι αρχές του θατσερισμού να έχουν εμπεδωθεί και να θεωρούνται δεδομένες.

Το ολοδικό μου – Ελληνικά Γράμματα
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, το βιβλίο είναι το ψυχογράφηµα µιας ηρωίδας που κινείται στα όρια της παραφροσύνης. Ένας ύμνος στην κτητικότητα και τα μυστικά που κρύβει μία γυναικεία ψυχή όταν θέλει, ακόμη και από τον ίδιο της τον άντρα. Κάτι που μπορεί τελικά από την υπερπροστατευτικότητα να σε οδηγήσει στην παράνοια.

Η Δύναμη, αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο – Εκδόσεις Οξύ  
Οι γυναίκες έχουν τώρα και τη δύναμη και την εξουσία! Γιατί; γιατί το θέλουν και γιατί απλά... μπορούν! Είναι η σειρά τους να την καταχραστούν, σε αυτόν τον νέο «instant classic» τίτλο δυστοπικής φαντασίας. Η αποστομωτική απάντηση στο ανατρεπτικό, ιδιοφυές φανταστικό μυθιστόρημα της Alderman, αψηφά με χαρακτηριστική άνεση κάθε τι που θεωρείται «δεδομένο» για τα δύο φύλα.

Πίστεψε σ’ εσένα – Εκδόσεις Πεδίο
Ο τίτλος μιλά από μόνος του. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό και το τι θες να κάνεις μέσα στα επόμενα 10 χρόνια χωρίς κατάλοιπα και απωθημένα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά βιβλία που θα σου δώσουν ιδέες για να πετύχεις το ιδανικό για εσένα life style σου. Σου προτείνουμε όμως το συγκεκριμένο βιβλίο γιατι η Ρουτ Νιέβες πρώτα το έζησε και μετά το κατέγραψε, επομένως πιστέψτε την.

Κάθε Ιούλιο επιστρέφω – Εκδόσεις Vakxikon
«Κάθε Ιούλιο επιστρέφω». Ο τίτλος βιβλίου που κυκλοφόρησε ο Γιώργος Μολέσκης. Ένα βιβλίο μνήμης. Ένα βιβλίο πληγή. Η πληγή των μαύρων ημερών που ανοίγει ξανά και ξανά με τον ανατριχιαστικό ήχο των σειρήνων κάθε 15 και 20 του Ιούλη. Ένα αφήγημα πιο πολύ αυτοβιογραφικό παρά ιστορικό. Οι μνήμες που ανακαλεί η επίσκεψη του συγγραφέα με τη γυναίκα του, τον Ιούλη του 2003 μετά που είχαν ανοίξει τα οδοφράγματα, στο χωριό του, τη Λύση.

Mια νύχτα ακόμη – Εκδόσεις Διόπτρα
Μπορεί μια νύχτα ακόμη να ακούγεται τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα αλλά σε μία νύχτα μπορεί να γραφτεί μια ολόκληρη ζωή. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το τελευταίο μυθιστόρημα του Κώστα Κρομμύδα «Μια νύχτα ακόμη», αποτελεί μία αριστοτεχνική ωδή, έναν μεγαλόπνοο «ύμνο» στη ζωή, στον έρωτα, στον χρόνο που μετράει αντίστροφα, στις πανανθρώπινες αλήθειες που εμείς οι ίδιοι πολλές φορές τείνουμε να παραβλέπουμε και να ξεχνάμε παρασυρμένοι από το χάος της καθημερινότητας.

aaaaaboins.jpg

Βορινή παραλία – Εκδόσεις Πατάκη
Όσο εξωτικό και αν ακούγεται, τόσο τρομακτικό μπορεί να γίνει. Οι ειδυλλιακές διακοπές που μεταμορφώνονται σε πραγματικό θρίλερ και κατασπαράζουν σχέσεις, ανθρώπους και φυσικά ψυχές. Κανείς δεν θέλει να δει κατάματα τη βορινή παραλία αλλά κανείς δε σε προειδοποιεί.

Ο Θαμμένος γίγαντας- Εκδόσεις Ψυχογιός
«Oι περισσότερες κοινωνίες έχουν έναν θαμμένο γίγαντα... παράξενα πράγματα, για τα οποία δεν συζητούν ποτέ», αναφέρει ο Καζούο Ισιγκούρο σε συνέντευξή του. Ένα εξαιρετικό αλληγορικό βιβλίο που όλη η ιστορία του λύνεται στο τελευταίο κεφάλαιο.

Καρφίτσες στην άμμο – Εκδόσεις Καστανιώτη
Το πιο προσωπικό μυθιστόρημα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο. Σε μια χώρα με ρέπλικες Nike και McDonald’s, και σε μια φάση των nineties κατακυριευμένη από Ιντιάνα Τζόουνς, Guns N’ Roses, αφίσες των Bon Jovi και παιχνίδια στο Atari, οι «σχεδόν άνδρες» μετατρέπονται σε τύπους αποφασισμένους για τα πάντα.

Γη χωρίς τέλος- Εκδόσεις Κριτική
Συνδυάζει δαιμονικά τη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας με τον αινιγματικό κόσμο του Μπόρχες, αλλά και με τα ερωτήματα για τον χρόνο, τον θάνατο και την αθανασία που θέτει ο Αμερικανός μυθιστοριογράφος Ντον Ντελίλο με το τελευταίο βιβλίο του «Zero K». Τίποτε δεν περισσεύει εν προκειμένω, τίποτε δεν μοιάζει επιδεικτικό, πρόχειρο ή τυχαίο. 

Η εποχή της υποκρισίας – Εκδόσεις Γαβριηλίδης
Άλλο ένα βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη ακριβώς όπως θα το περίμενε κάποιος που έχει διαβάσει παλαιότερα αστυνομικά μυθιστορήματα του συγγραφέα. Ρίχνει φως, για άλλη μια φορά, στα παρασκήνια των κέντρων αποφάσεων που η φιλολαϊκή πολιτική τους στην πραγματικότητα είναι βιτρίνα. Κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα δίπλα μας.

Του επαγγέλματός της – Εκδόσεις Απόπειρα
Όλα μοιάζουν καλοκαίρι... άμμος, θάλασσα, παραλίες, δροσερό καρπούζι στο χέρι και από την άλλη σύννεφα, βροχή και κατακλυσμός στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Θα καταφέρω ή όχι να δω την ξαστεριά που επιθυμώ;  Αφηγήσεις που αναστατώνουν το μυαλό και χαράσσονται στην ψυχή σαν να ζεις τώρα το Μάϊο του 68.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30