Διακοπές στο Παρίσι θα πήγαινες! Θα γυρνούσες όμως;

Παρίσι 1939, Παρίσι 2019 

Νάντια G.

¨Διακοπές στο Παρίσι", του Σώμερσετ Μωμ. Ένα βιβλίο μια πόλη. Η πόλη που μπορεί να γίνει η πιο φωτεινή μα και η πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής σου.  Το βιβλίο κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά, το 1939. Σήμερα, 80 χρόνια μετά, είναι ακόμη το ίδιο  ζωντανό και επίκαιρο .  Τόσο που σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν, τελικά, άλλαξε κάτι στον κόσμο του 21ου αιώνα. Αν πράγματι προχωράς μπροστά ή αν όλα μένουν στάσιμα. Αν θα σε  βγάλει κάπου ο χρόνος ή αν, απλά, κανεις (και θα κάνεις) κύκλους γύρω από τον εαυτό σου

parismesa.jpg

Στο βιβλίο παρακαλουθούμε την ιστορία  ενός νεαρού ο οποίος φεύγει από την «ασφάλεια» της δικής του γυάλας που λέγεται καπιταλιστικό Λονδίνο και πάει  διακοπές στο Παρίσι.

Εκεί θα συναντήσει άλλα "δεδομένα":  επαγγελματίες κλέφτες, οργανωμένους εγκληματίες ακόμη και Ρωσίδες ελαφρών ηθών που θα τον μυήσουν σε καινούργιους κόσμους απόλαυσης και θα τον οδηγήσουν  στην  ενηλικίωσή  αλλά και στην πολιτική επανάσταση.  Και τα δυό τον ενθουσιάζουν !

.
Με αποτέλεσμα οι χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο Παρίσι να γίνουν ένα ταξίδι απότομης αλλά ευπρόσδεκτης (κι από τον ίδιο) ελευθερίας.

parisιmesa.jpg

Το βιβλίο  διαθέτει πλοκή που ξεπερνά τη φαντασία . Γραφή που αποτυπώνεται στο μυαλό σου για πάντα, καυστικό χιούμορ και στοιχεία που  σε κάνουν να αναρωτιέσαι  αν όντως έχεις περάσει στο στάδιο της ενηλικίωσης και ας κουβαλάς στην πλάτη 40 plus καλοκαίρια!

Το «Διακοπές στο Παρίσι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares