Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Διακοπές στο Παρίσι θα πήγαινες! Θα γυρνούσες όμως;

Παρίσι 1939, Παρίσι 2019 


Νάντια G.

¨Διακοπές στο Παρίσι", του Σώμερσετ Μωμ. Ένα βιβλίο μια πόλη. Η πόλη που μπορεί να γίνει η πιο φωτεινή μα και η πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής σου.  Το βιβλίο κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά, το 1939. Σήμερα, 80 χρόνια μετά, είναι ακόμη το ίδιο  ζωντανό και επίκαιρο .  Τόσο που σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν, τελικά, άλλαξε κάτι στον κόσμο του 21ου αιώνα. Αν πράγματι προχωράς μπροστά ή αν όλα μένουν στάσιμα. Αν θα σε  βγάλει κάπου ο χρόνος ή αν, απλά, κανεις (και θα κάνεις) κύκλους γύρω από τον εαυτό σου

parismesa.jpg

Στο βιβλίο παρακαλουθούμε την ιστορία  ενός νεαρού ο οποίος φεύγει από την «ασφάλεια» της δικής του γυάλας που λέγεται καπιταλιστικό Λονδίνο και πάει  διακοπές στο Παρίσι.

Εκεί θα συναντήσει άλλα "δεδομένα":  επαγγελματίες κλέφτες, οργανωμένους εγκληματίες ακόμη και Ρωσίδες ελαφρών ηθών που θα τον μυήσουν σε καινούργιους κόσμους απόλαυσης και θα τον οδηγήσουν  στην  ενηλικίωσή  αλλά και στην πολιτική επανάσταση.  Και τα δυό τον ενθουσιάζουν !

.
Με αποτέλεσμα οι χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο Παρίσι να γίνουν ένα ταξίδι απότομης αλλά ευπρόσδεκτης (κι από τον ίδιο) ελευθερίας.

parisιmesa.jpg

Το βιβλίο  διαθέτει πλοκή που ξεπερνά τη φαντασία . Γραφή που αποτυπώνεται στο μυαλό σου για πάντα, καυστικό χιούμορ και στοιχεία που  σε κάνουν να αναρωτιέσαι  αν όντως έχεις περάσει στο στάδιο της ενηλικίωσης και ας κουβαλάς στην πλάτη 40 plus καλοκαίρια!

Το «Διακοπές στο Παρίσι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30