Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Tα 3 hot βιβλία μόδας τώρα

Η stylish γυναίκα από τη βιβλιοθήκη φαίνεται


Ζωή Γκόρου

Ωραίος ο ψηφιακός, άυλος πολιτισμός, αποκτά όμως άλλη γλύκα εάν τον κρατήσεις τυπωμένο σε χαρτί. Αυτό συμβαίνει και με την μόδα. Είναι μία μορφή τέχνης που εκφράζει την πολυτέλεια στη ζωή μας και αποκτά άλλη αξία όταν την "πιάνουμε" σε μορφή βιβλίου. Ικανοποιεί περισσότερες αισθήσεις και μας βοηθά να ταξιδέψουμε πιο ολοκληρωμένα στον κόσμο της.

Γι'αυτό τα coffe table books της μόδας είναι η αδυναμία μας και η μονάκριβη fashion συλλογή μας.

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο πρόσφατες άκρως ενδιαφέρουσες εκδόσεις που ξεχωρίσαμε. Μπορείς εύκολα να τις αποκτήσεις αναζητώντας τις στην amazon.

Σαν όνειρο

Shoot the Moon του Tim Walker εκδ. Τhames & Hudson

O κόσμος των ονείρων είναι ο κόσμος που φωτογραφίζει ο διάσημος Tim Walker. Ο μεγάλος σύγχρονος μάγος της φωτογραφίας μόδας συγκεντρώνει σε ένα βιβλίο τις φωτογραφίες-έργα τέχνης με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας και της σύγχρονης κουλτούρας μέσα από το δικό του, μοναδικό φακό.

 

Κουβέντα με την Mrs Prada

Prada catwalk: The complete collections by Susannah Frankel, εκδ. Τhames & Hudosn

Η Miuccia Prada ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση μόδας το 1979. 'Ηταν το 1988 όταν παρουσίασε για πρώτη φορά το πρώτο της readυ-to-wear fashion show και στήνοντας ένα μυθικό label που άλλαξε τους κανόνες του στυλ. Σε αυτό το βιβλίο η editor Susannah Frankel συνομιλεί με την ιδρύτρια του Μιλανέζικου οίκου σχετικά με τις καλύτερες στιγμές της Prada, τα μεγάλα hits και τα catwalks που έγραψαν ιστορία.

Go vintage!

 

 Musings on Fashion and Style Edited by Kate Moss, εκδ. Rizzoli New York

Στο Σαντιάγκο στη Χιλή υπάρχει ένα μικρό μουσείο, το Museo de la Moda  εντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό που φιλοξενεί μία από τις πιο σημαντικές συλλογές μόδας με κομμάτια από το 19ο εώς τον 21ο αιώνα. Η Kate Moss, καλά διάβασες, επιμελείται το βιβλίο που σκοπό έχει με την χρήση styling tips να μας βοηθήσει να δούμε πως μπορεί να λειτουργήσουν σήμερα μερικά vintage κομμάτια στην ντουλάπα μας. Πολύ ενδιαφέρον!

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη