Άγιος ή αμαρτωλός;

Το αστυνομικό  μυθιστόρημα του  Ian Rankin

Βασιλεία Μαξακούλη

Βραβευμένο με βραβείο Public για μεταφρασμένο μυθιστόρημα, το μυθιστόρημα «Άγιος ή αμαρτωλός;» θα σε βυθίσει σε ένα υπέροχο αστυνομικό "χάος". Ο επιθεωρητής Τζον Ρέμπους έρχεται (πάλι) στην Αστυνομία του Εδιμβούργου με μικρότερο βαθμό και μεγαλύτερη πίκρα. Μια υπόθεση τριάντα χρόνων τοποθετείται ξανά κάτω από τον μεγεθυντικό φακό κι ο Ρέμπους με την ομάδα του υποψιάζονται πως ο φακός, που ανέλαβε να την παρακολουθεί, την αλλοιώνει. . Ο Μάλκολμ Φοξ είναι ο αξιωματικός επικεφαλής της καινούργιας έρευνας. Ο ίδιος θα βρεθέι ανάμεσα στους πόλους του παρελθόντος και του παρόντος. Είναι άραγε ο Ρέμπους άγιος ή αμαρτωλός;
Ο επιθεωρητής Ρέμπους έχει πολλές αδυναμίες, όμως παραμένει άνθρωπος. Είναι ένας αστυνομικός της παλιάς εποχής. Μπορείς να διεισδύσεις στις περιπέτειες του από το 1987 σε ηλικία σαράντα ετών έως το 2007, που συνταξιοδοτήθηκε. Τώρα, επιστρέφει στο αστυνομικό σώμα για να αποκαλύψει στους αναγνώστες του αν ακολούθησε τον δρόμο των αγγέλων ή αν το πνεύμα του έσβησε στη φωτιά της κόλασης. 

“Όπως το παλιό κρασί έτσι και ο επιθεωρητής Ρέμπους περιφέρεται απολαυστικά στις σελίδες του μυθιστορήματος του Ράνκιν. Μόνο που αυτήν την φορά είναι και ο ίδιος μέρος της υπόθεσης που προσπαθεί να λύσει, μιας υπόθεσης που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν. Όλοι οι ήρωες και αντιήρωες του Σκωτσέζου συγγραφέα είναι εδώ και πρωταγωνιστούν σε ένα από τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία των τελευταίων χρόνων.”

Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares