"Σιωπάς για να ακούγεσαι"

Άσε το αηδόνι σου να κελαηδήσει

Βασιλεία Μαξακούλη

«Σου απαγορεύω να σταματήσεις να είσαι βασιλιάς»! Τι πάει να πει αυτό; «Αφού δεν θέλω πια να είμαι βασιλιάς», σκέφτεσαι: «Γιατί να με ορίζει»; Η ερώτηση θα ολοκληρωνόταν με εκείνη τη σκέψη, εκείνη την ανάμνηση, εκείνη τη ματαιοδοξία,  ή εκείνον που με σπρώχνει σε μια φυλακή με κάγκελα φτιαγμένα από φούσκες.

Ξέρεις, το κάνουν επίτηδες για να σου μοιάζουν αθώοι και να σε παραπλανούν πως η είσοδος και η έξοδος σου επιλέγονται μονάχα από εσένα. Στην πραγματικότητα όμως, γνωρίζεις μέσα σου πως το αιχμηρό ατσάλι το κρατάει άλλος, ο ίδιος που θα ευθύνεται για την ελευθερία ή την αιώνια καταδίκη σου.

View this post on Instagram

#instagood #instamoments#reading#lovetoread#findingyourself#marwbambounaki#σιωπασγιαναακουγεσαι#μαρωβαμβουνακη#openyourmind#openyourhorizons

A post shared by evi georgopoulou (@georgopoulouevi) on


Ο Ελύτης γράφει ότι ενώ γίνεται να φυλακίσεις ένα αηδόνι, δεν γίνεται να φυλακίσεις τον κελαηδισμό του. Αν νοιώσεις πως σε παγίδεψαν ακόμα και στην πιο λαμπρή σου θέση, θα θέλεις να ξεκολλήσεις τα χρυσά παράσημα από τα ρούχα σου, να αφήσεις ατημέλητα τα μαλλιά σου και να τρέξεις στο γρασίδι, που εσύ επέλεξες. Κάποιες ψυχές όμως νέκρωσαν, παρόλο που είναι ζωντανές. Το αηδόνι τους έπαψε να τραγουδά, αφού υποτάχτηκαν στην καταπίεση του άλλου. Προσωπικότητες που υφαίνουν ιστούς αράχνης, τραβούν τις νότες από το κελάηδισμα και τις συρρικνώνουν, ώσπου να νεκρώσουν. 

Οδηγείς τα φτερά σου όπου εσύ επιθυμείς ή όπου τα παρασέρνει ο άνεμος; Η Μάρω Βαμβουνάκη σου δείχνει τον τρόπο να επιτίθεσαι με υγιή τρόπο στα παράσιτα που σε αρρωσταίνουν, που ρουφούν την ανεξαρτησία και τον αυθορμητισμό σου.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares