Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

"O Δρόμος του Καλλιτέχνη"

Όλοι είμαστε καλλιτέχνες


Βασιλεία Μαξακούλη

Σκέψου εκείνη την ηλιόλουστη μέρα, που επισκέφτηκες ένα μουσείο γεμάτο πίνακες. Κάθε γωνια του έκρυβε κι έναν θησαυρό. Στάθηκες μπροστά στην εικόνα με το άλογο. Μεγαλοπρεπές, περήφανο, σε έκανε να νοιώθεις πως στεκόσουν πάνω του, το κρατούσες σφιχτά και αψηφούσατε παρέα τον άνεμο, καλπάζοντας, τρέχοντας μήπως και αγγίξετε κάτι απ' τον ήλιο. 

Pixel

Θυμάσαι πάλι εκείνο το τραγούδι, που εξιστορούσε μια ιστορία για χωρισμό.  Η φωνή της τραγουδίστριας γέμισε  την καρδιά σου με συναισθήματα, ένας κόμπος έσφιξε τον λαιμό σου. Μα καλά, σαν να μιλάει για εσένα, σαν να σε ήξερε. 

Αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι καλλιτέχνες να πάρουν τον πόνο και να τον κάνουν διαμάντι.  Απορείς αν η εμπειρία είναι αρκετή ή αν διαθέτουν και κάποιο χάρισμα.  Το θέλεις κι εσύ αυτό το χάρισμα! 

Εύχεσαι να σε φώτιζε ο προβολέας, μήπως και έτσι αισθανόσουν  πιο χαρούμενη, πιο δημιουργική, πιο ουσιαστική, μιας και από κάθε μέρα σου αυτό ζητάς, το νόημα.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το βιβλίο "Ο Δρόμος του Καλλιτέχνη" της Τζούλια Κάμερον, δεν έχει χάσει τη μαγεία του. Ομάδες εργασίας  το μελετούν πιστά καθώς το θεωρούν σταθμό στο θέμα της δημιουργικότητας.

"Όλοι είμαστε καλλιτέχνες", φωνάζει δυνατά η Τζούλια Κάμερον! Κι η φωνή τής έδωσε κίνητρο στον καλλιτέχνη, μα προέτρεψε και τον κηπουρό να γίνει ποιητής, και τον εισαγγελέα να μάθει να παίζει πιάνο, χρωματίζοντας τον δικό του μικρόκοσμο.

 Το πάθος για τέχνη υπάρχει στην ψυχή σου, απλώς μπορεί να το έθαψες κάτω από την στοίβα των υποχρεώσεων. "Ο Δρόμος του Καλλιτέχνη" θα σου διδάξει πώς να το ανασύρεις και να το φωτίσεις. Ο προβολέας δεν θα σε ψάξει μόνος του, πρέπει εσύ να τον τραβήξεις προς το μέρος σου.

Από τις εκδόσεις KeyBooks.

Ο Δρόμος του Καλλιτέχνη είναι μια συναρπαστική, αποτελεσματική και διασκεδαστική μέθοδος δώδεκα εβδομάδων, η οποία θα σου διδάξει πώς:
 Να ακολουθήσεις το προσωπικό σου μονοπάτι στο ταξίδι για τη δημιουργικότητα.
 Να γκρεμίσεις τα φράγματα που μπλοκάρουν την ενέργειά σου ώστε να βρει τρόπο έκφρασης.
 Να χρησιμοποιήσεις τα ταλέντα σου με όποιον τρόπο επιθυμείς.
 Να μάθεις ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσεις να πραγματοποιείς τα όνειρά σου.«Η Τζούλια Κάμερον ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο
ξαναβρίσκουμε την δημιουργική ψυχή μας».

— The New York Times

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

16 Ιουνίου γιορτάζουμε την Ημέρα του Πατέρα με 4 υπέροχα βιβλία

Και σας δίνουμε ιδέες για δημιουργικές χειροτεχνίες για να φτιάξετε το δικό σας δώρο

ΒΙΒΛΙΟ

100 χρόνια από τον θάνατο του Franz Kafka: «Τα Σχέδια»

Με αφορμή το λεύκωμα Franz Kafka – Τα Σχέδια που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ, αλλά και την συμπλήρωση ενός αιώνα από τον θάνατο του σπουδαίου Franz Kafka, ο Θανάσης Μήνας καταπιάνεται με την σχέση του Γερμανού συγγραφέα με το σκίτσο.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 26 Ιουνίου

Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι σε αυτά που ζητάτε

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

BLOGS

«Δεν θα βρείτε ποτέ ηρεμία μέχρι να ακούσετε την καρδιά σας» George Michael

Γεννήθηκε σαν σήμερα και εμείς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τον έρωτα και τη ζωή με τα τραγούδια του