Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

"O Δρόμος του Καλλιτέχνη"

Όλοι είμαστε καλλιτέχνες


Βασιλεία Μαξακούλη

Σκέψου εκείνη την ηλιόλουστη μέρα, που επισκέφτηκες ένα μουσείο γεμάτο πίνακες. Κάθε γωνια του έκρυβε κι έναν θησαυρό. Στάθηκες μπροστά στην εικόνα με το άλογο. Μεγαλοπρεπές, περήφανο, σε έκανε να νοιώθεις πως στεκόσουν πάνω του, το κρατούσες σφιχτά και αψηφούσατε παρέα τον άνεμο, καλπάζοντας, τρέχοντας μήπως και αγγίξετε κάτι απ' τον ήλιο. 

Θυμάσαι πάλι εκείνο το τραγούδι, που εξιστορούσε μια ιστορία για χωρισμό.  Η φωνή της τραγουδίστριας γέμισε  την καρδιά σου με συναισθήματα, ένας κόμπος έσφιξε τον λαιμό σου. Μα καλά, σαν να μιλάει για εσένα, σαν να σε ήξερε. 

Αναρωτιέσαι πώς καταφέρνουν οι καλλιτέχνες να πάρουν τον πόνο και να τον κάνουν διαμάντι.  Απορείς αν η εμπειρία είναι αρκετή ή αν διαθέτουν και κάποιο χάρισμα.  Το θέλεις κι εσύ αυτό το χάρισμα! 

Εύχεσαι να σε φώτιζε ο προβολέας, μήπως και έτσι αισθανόσουν  πιο χαρούμενη, πιο δημιουργική, πιο ουσιαστική, μιας και από κάθε μέρα σου αυτό ζητάς, το νόημα.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το βιβλίο "Ο Δρόμος του Καλλιτέχνη" της Τζούλια Κάμερον, δεν έχει χάσει τη μαγεία του. Ομάδες εργασίας  το μελετούν πιστά καθώς το θεωρούν σταθμό στο θέμα της δημιουργικότητας.

"Όλοι είμαστε καλλιτέχνες", φωνάζει δυνατά η Τζούλια Κάμερον! Κι η φωνή τής έδωσε κίνητρο στον καλλιτέχνη, μα προέτρεψε και τον κηπουρό να γίνει ποιητής, και τον εισαγγελέα να μάθει να παίζει πιάνο, χρωματίζοντας τον δικό του μικρόκοσμο.

 Το πάθος για τέχνη υπάρχει στην ψυχή σου, απλώς μπορεί να το έθαψες κάτω από την στοίβα των υποχρεώσεων. "Ο Δρόμος του Καλλιτέχνη" θα σου διδάξει πώς να το ανασύρεις και να το φωτίσεις. Ο προβολέας δεν θα σε ψάξει μόνος του, πρέπει εσύ να τον τραβήξεις προς το μέρος σου.

Από τις εκδόσεις KeyBooks.

Ο Δρόμος του Καλλιτέχνη είναι μια συναρπαστική, αποτελεσματική και διασκεδαστική μέθοδος δώδεκα εβδομάδων, η οποία θα σου διδάξει πώς:
 Να ακολουθήσεις το προσωπικό σου μονοπάτι στο ταξίδι για τη δημιουργικότητα.
 Να γκρεμίσεις τα φράγματα που μπλοκάρουν την ενέργειά σου ώστε να βρει τρόπο έκφρασης.
 Να χρησιμοποιήσεις τα ταλέντα σου με όποιον τρόπο επιθυμείς.
 Να μάθεις ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσεις να πραγματοποιείς τα όνειρά σου.



«Η Τζούλια Κάμερον ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο
ξαναβρίσκουμε την δημιουργική ψυχή μας».

— The New York Times

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός