Το ναρκοπέδιο του έρωτα

Ένα βιβλίο για τον έρωτα και τη δύναμη της εξουσίας

Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Ακολουθώντας διαφορετικό "στιλ" από τα παραδοσιακά ερωτικά/αστυνομικά μυθιστορήματα, το "Ναρκοπέδιο του έρωτα", είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τον έρωτα, ενώ παράλληλα θίγει τη δύναμη της εξουσίας,τις διαπλοκές των κρατούντων. Η συγγραφέας του, Αλίκη Αλιφέρη, συμπληρώνει με τις απαντήσεις της, τις ερωτήσεις-φράσεις της Μαρίκας Αρβανιτοπούλου 

 

Είμαι η Αλίκη Αλιφέρη και γεννήθηκα... 

...σε μια συμπαθητική γειτονιά της Αθήνας, την πλατεία Κολιάτσου, όταν το πράσινο τραμ έκανε εκεί πέρα τέρμα.

Ο πατέρας μου ήταν... 

...ο Τζανής Αλιφέρης, ο πρώτος Έλληνας κινηματογραφιστής που γύρισε αστυνομική ταινία: το «Έγκλημα στο Κολωνάκι».

Έτσι αγάπησα ...

...τον κινηματογράφο. Παρακολουθώντας τα γυρίσματα των ταινιών του πατέρα μου και διασκεδάζοντας με τους ρόλους που χαρακτήριζαν την κοινωνία της μεταπολεμικής Ελλάδας, άρχισα να σκαρφίζομαι δικά μου σενάρια. Πρώτο μου κοινό, τα γειτονόπουλα, το γέλιο των οποίων μετατρεπόταν σε προωθητικό υλικό για τη συνέχεια. Μέχρι που άρχισα να διαβάζω λογοτεχνία.

Ήρωες που με επηρέασαν...

Δεν μπορώ να μιλήσω για ήρωες βιβλίων που με επηρέασαν στην εφηβεία, διότι κάθε ανάγνωσμα με βάπτιζε συμμέτοχο στην πλοκή και, πάνω από όλα, στη δράση του. Έκανα αμέτρητα φανταστικά ταξίδια συμπάσχοντας με πολλούς ήρωες μυθιστορημάτων.

Αγαπημένο βιβλίο...

Συχνά με ρωτούν, εάν έχω ένα αγαπημένο βιβλίο ή εάν έχω ζηλέψει κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο (που θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ). Ζήλεια δεν έχω αισθανθεί. Θαύμασα όμως τη γραφή πολλών συγγραφέων διαφορετικού ύφους και είδους.

Παθιάζομαι με...

Τα τελευταία χρόνια έχω παθιαστεί με την ιστορία και την ποίηση. Εδώ θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για την ισχνή ανταπόκριση που βρίσκει η ποίηση της χώρας μας. Διότι η ποίηση βγάζει την ψυχή στην επιφάνεια. Την Ελληνική ψυχή, την οποία αξίζει τον κόπο να ψάξουμε, όσο αφηρημένα και αν εκφράζεται.

Μέχρι να βρω τον χρόνο...

... να ξαναπιάσω το γράψιμο, ασχολήθηκα με την οικογένεια που έφτιαξα και, φυσικά, εργάστηκα γι’ αυτήν. Ασχολήθηκα στην εκπαίδευση και στις εκδόσεις δημιουργικά και με καλή διάθεση. Όταν το τελευταίο μου τελείωσε, τότε καταπιάστηκα με τη συγγραφή του πρώτου μυθιστορήματος: Το Ναρκοπέδιο του Έρωτα.

Ξεκίνησα να γράφω γιατί...

...γιατί επιτέλους, βρήκα άφθονο, συμπαγή χρόνο ελεύθερο. Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο, που να εκφράζει την ταχύτητα της εποχής μας και τον αγώνα των νέων ανθρώπων για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι το κεντρικό μοτίβο του βιβλίου. Παράλληλα ασχολείται με φαινόμενα που ζούμε καθημερινά, όπως νέου είδους εγκλήματα, τις υπερεξουσίες που έχουν αποκτήσει οι μεγαλοκεφαλαιούχοι, τη δύναμη της δικαιοσύνης, τις παρανομίες της εξουσίας και, βεβαίως, με τον έρωτα σε διάφορες εκφάνσεις.

Πρώτος αναγνώστης του βιβλίου μου ήταν...

...η κόρη μου, η οποία επιμένει ότι το «Ναρκοπέδιο του Έρωτα» είναι ιδανικό υλικό για τηλεοπτικό σίριαλ. Το ίδιο μου επανέλαβε και μια φίλη της. Χαίρομαι για την άποψή τους. 

 

Προτεραιότητες...

Εγώ, πάντως, προτεραιότητα δίνω στο καινούργιο μυθιστόρημα που έχω αρχίσει. 
 
Με λίγα λόγια ...

" Όλα ξεκινούν με μια απλή παρακολούθηση, την οποία θα ακολουθήσει ντόμινο αινιγματικών εγκλημάτων, κρυφών ερωτικών σχέσεων και μια δυνατή έλξη, που θα επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή του Σάββα Καλλίνη, αστυνομικού στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει ο τριαντάρης αξιωματικός θα τον κάνουν να επανεκτιμήσει έννοιες όπως έρωτας, αγάπη, φιλία, παρανομία, τιμωρία."

 

Σειρά: Ελληνική πεζογραφία Εκδόσεις Ωκεανός

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares