Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

«Για όλα υπάρχει λύση»: διαβάσαμε και προτείνουμε το βιβλίο της Marie Forleo

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και θα σε βάλει σε -θετικές- σκέψεις!



 

«Για όλα υπάρχει λύση» γράφει στο εξώφυλλο ο τίτλος και ο υπότιτλος που τον συνοδεύει επεξηγεί: «Πώς μια απλή πεποίθηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο (και να δημιουργήσουμε διαρκή επιτυχία)» και ήδη αυτό είναι αρκετό για να μπεις στο τριπάκι να το πιάσεις στα χέρια, να αρχίσεις να το ξεφυλλίζεις και μετά να μη θες να το αφήσεις αν πρώτα δεν το ξεκοκαλίσεις.

«Η δύναμη δεν βρίσκεται εκεί έξω, βρίσκεται μέσα σας», με αυτό το quote η συγγραφέας μας βάζει στο κλίμα και τη γενική ιδέα του βιβλίου και των δέκα κεφαλαίων που το απαρτίζουν. «Το προφανές είναι κάτι που δεν βλέπουμε ποτέ μέχρις ότου κάποιος να το εκφράσει απλά» πιστεύει ο Χαλίλ Γκιμπράν και η Marie Forleo προσπαθεί και καταφέρνει να κάνει ακριβώς αυτό: να σου δείξει πράγματα που ήδη έχεις μέσα σου κι είτε έχεις ξεχάσει, είτε δεν τα έχεις ανακαλύψει ακόμα, είτε αφήνεις απλώς ανεκμετάλλευτα.

https://www.instagram.com/p/CCBZCrGDXul/

Το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις, με θάρρος και συνειδητά, σκληρές αλήθειες. Μέσα από αληθινές ιστορίες προσωπικού θριάμβου καθημερινών ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με την απώλεια, την ασθένεια και άλλες τρομακτικές αιτίες σπαρακτικού πόνου, θα αντλήσεις δύναμη από το παράδειγμά τους αλλά και το απαραίτητο know how για να το εφαρμόσεις στη δική σου ζωή.

«Ό,τι κι αν είναι αυτό που αντιμετωπίζεις, έχεις ότι χρειάζεσαι για να βρεις τη λύση και να γίνεις ο άνθρωπος που προορίζεσαι να γίνει», αυτό είναι το κύριο μότο του βιβλίου, όπως και το ότι «δεν μπορεί να υπάρξει σημαντική αλλαγή στον κόσμο αν δεν βρεις το κουράγιο να αλλάξεις τον εαυτό σου. Όμως για να αλλάξεις τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να πειστείς ότι μπορείς».

 

 

Ο οδηγός ανάγνωσης αυτού του βιβλίου συμπυκνώνεται σε μια ερώτηση: αφού βγάλεις από το μυαλό σου την έτοιμη απάντηση «αυτό το ξέρω ήδη», άρχισε να ρωτάς «τι μπορώ να μάθω από αυτό;». Αυτό είναι η αρχή για να ξεκινήσεις τη διαδικασία να επανεκπαιδεύσεις το μυαλό σου. Το βιβλίο ωστόσο δεν είναι ένα θεωρητικό κείμενο, είναι ένα πρακτικό εγχειρίδιο, ζητά από τους αναγνώστες του προσωπική εμπλοκή και δέσμευση. Ζητά χρόνο και προσοχή. Ζητά ένα μίνιμουμ διάστημα 30 ημερών προκειμένου να κάνεις τις ασκήσεις, να ακολουθήσεις τις οδηγίες-συμβουλές και να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς έμπρακτα και συνειδητά προκειμένου να βρεις όντως λύσεις για αυτά που θες κι έχεις ανάγκη να λύσεις – αν έχεις…

https://www.instagram.com/p/CC3kB5UsZIa/

Μην αγχώνεσαι! Σκοπός αυτού του βιβλίου δεν είναι να σου προσθέσει έγνοιες, σκοτούρες και βάσανα. Το αντίθετο, θα σε βοηθήσει να συνδεθείς ουσιαστικά με τον εαυτό σου αλλά και την εξωτερική κι εσωτερική σου πραγματικότητα. Θα οξύνει τις αισθήσεις σου αλλά και τη διαίσθησή σου, θα σε κάνει να ακούς την εσωτερική σου φωνή και τις σκέψεις σου και να τις λαμβάνεις υπόψη. Θα σε ωθήσει να εμπιστεύεσαι πρώτα και πάνω απ’ όλα τη γνώμη και την κρίση σου. Το να μπορείς να διαβάζεις τα σημάδια που υπάρχουν γύρω σου και σε αφορούν ως προς τον τρόπο που παίρνεις τις αποφάσεις και κάνεις τις επιλογές σου.

https://www.instagram.com/p/CDyM_4SM32D/

Από την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου και χρημάτων (αυτά πάνε συνήθως μαζί), το πώς να είσαι σε υγιείς προσωπικές σχέσεις, πώς να λες όχι, πώς να αφήνεις πράγματα και συνήθειες πίσω σου που σου κάνουν κακό, πώς να εκφράζεσαι, πώς να συνειδητοποιείς τι θες και τι χρειάζεσαι – στο βιβλίο αυτό για όλα υπάρχει λύση!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα   

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

Αθανάσιος ο Ψαλίδας: «Αρχείου Λόγος», Δρ Ελένη Κουρμαντζή

Το έργο του κορυφαίου νεοέλληνα διαφωτιστή μέσα από τα χειρόγραφά του.

ΒΙΒΛΙΟ

«Στο ξάφνιασμα της άνοιξης…» «…εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση»

Ποιητές και ποιήτριες δέχθηκαν την πρόκληση των Αγγελική Λάλου και Αναστασία Γκίτση να «συνομιλήσουν» με τον στίχο του Τίτου Πατρίκιου «εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση», απολαύστε το αποτέλεσμα που έγινε μια υπέροχη ανθολογία

ΒΙΒΛΙΟ

«Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως. Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας Κι όταν σε πήρε το φιλί, Γυναίκα» Οδυσσέας Ελύτης

Ο πολυβραβευμένος και πολυαγαπημένος Έλληνας ποιητής πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1996 

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας