Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Τα 10 πιο επιτυχημένα comics όλων των εποχών

Ποια είναι τα πιο αγαπημένα comics μικρών και μεγάλων; 



Ζούμε χωρίς αμφιβολία σε μια περίοδο όπου τα comics, αλλά και οι κινηματογραφικές ταινίες που είναι βασισμένες σε αυτά, αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία, ενώ από εκεί που αυτά θεωρούνταν προϊόντα της pop culture που απευθύνονται μόνο στη νεολαία, πλέον όλο και μεγαλύτερες ηλικίες μαγεύονται και εθίζονται σε αυτά. Ποια είναι όμως τα πιο επιτυχημένα comics όλων των εποχών;

Superman

Ο αγαπημένος σούπερ ήρωας πριν γίνει ταινία πρωταγωνιστούσε στην ομώνυμη σειρά comics, τα διασημότερα τεύχη της οποίας είναι τα “The Death of Superman” και “Injustice: Gods Among Us”.

Batman

Ο Batman εμφανίστηκε στον κόσμο των comics ένα μόλις χρόνο μετά τον Superman, το 1939. Έχοντας κάνει ισάξια περίπου επιτυχία με αυτόν, ο Batman είναι το comic που έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη περισσότερες φορές από κάθε άλλο.

Spider-Man

Ο Spider-Man, συμπαθής φωτορεπόρτερ το πρωί και άνθρωπος-αράχνη το βράδυ, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους χαρακτήρες comic όλων των εποχών, με cult status που διαρκεί εδώ και δεκαετίες.

Asterix

Ο Asterix, ή οι Περιπέτειες του Asterix, είναι η Γαλλική σειρά comic στην οποία παρακολουθούμε τις ξεκαρδιστικές ιστορίες ενός Γαλατικού χωριού και την αντίσταση των κατοίκων του στους Ρωμαίους κατακτητές το 50 π.Χ.. Μεταφέρθηκε επίσης στο σινεμά με μεγάλη επιτυχία με τους Gérard Depardieu και Christian Clavier στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Peanuts

Στην πιο iconic σειρά comic όλων των εποχών, το Peanuts, δια χειρός Charles M. Schulz, παρακολουθούμε τον Charlie Brown, το σκύλο του Snoopy και την παρέα τους, σε μια ιστορία που συνεχίζεται εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

X-Men

Οι περιπέτειες των Professor X, Wolverine και πολλών άλλων ηρώων με υπερφυσικές ικανότητες λόγω μετάλλαξης συνιστούν το  αγαπημένο ίσως comic  των Αμερικανών, με σειρά επιτυχημένων ταινιών εμπνευσμένες από αυτό.

Captain America

Ο Captain America, ο πατριώτης Αμερικανός στρατιώτης με υπερφυσικές δυνάμεις, δημιουργήθηκε κατά τα διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στις περιπέτειές του πολεμά τις δυνάμεις του Άξονα. Πρόκειται για το πρώτο comic της Marvel που έκανε την εμφάνισή του στον κινηματογράφο, σε μια ταινία του 1944 με πρωταγωνιστή τον Dick Purcell.

Tintin

Οι Περιπέτειες του Tintin είναι μια γαλλική σειρά comic και μια από τις πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη για τον 20ο αιώνα. Κεντρικός χαρακτήρας της δεν είναι άλλος από τον Βέλγο ρεπόρτερ και τον σκύλο του, Snowy. Άλλοι αγαπημένοι χαρακτήρες της σειράς είναι οι Captain Haddock, Professor Calculus και τα δίδυμα Thompson and Thomson.

 Avengers

Οι Avengers ή Εκδικητές αποτελούνται από τους υπερήρωες Ant-Man, Hulk, Iron Man, Thor και άλλους, ενώ θεωρούνται ένα από τα πιο επιτυχημένα comic της Marvel, η οποία πρόσθεσε στη σειρά και πληθώρα άλλων χαρακτήρων.

Dragon Ball Z

Το εξαιρετικά επιτυχημένο παγκοσμίως Ιαπωνικό media franchise του Dragon Ball Z ακολουθεί τις περιπέτειες του Son Goku από την παιδική του ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση, όσο αυτός εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες. Είναι επίσης ένα από τα πιο επιτυχημένα anime cartoon series όλων των εποχών.

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

ΒΙΒΛΙΟ

««Αν κάτι δεν σου αρέσει, άλλαξέ το. Εάν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τη στάση σου» Maya Angelou

Η εμβληματική Maya Angelou γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1928 και το πνεύμα της παραμένει πηγή έμπνευσης

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner