Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Κι αυτές τις γιορτές απόλαυσε τη μαγεία της ανάγνωσης

Κάνε δώρο σε σένα ή τους αγαπημένους σου βιβλία που ταξιδεύουν τη σκέψη και ανεβάζουν την ψυχολογία!



Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ετοιμάζεσαι να ζήσεις πανδημικές γιορτές. Και αυτά τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα διαφορετικά! Ίσως λίγο λιγότερο περίεργα από τα περσινά, ωστόσο συνεχίζεις να θυμίζεις ηρωίδα βγαλμένη από δυστοπικό μυθιστόρημα. Η επικαιρότητα επιμένει να μη φέρνει συχνά αισιόδοξες ειδήσεις και έχεις περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να προσφέρεις στο μυαλό σου μια θετική διέξοδο. Νιώθεις την επιθυμία να δραπετεύσεις σε ένα ασφαλές και όμορφο καταφύγιο. Ο υπέροχος κόσμος των βιβλίων γίνεται ο χώρος όπου μπορείς να αφεθείς, να χαλαρώσεις, να νιώσεις την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου.

Απόλαυσε αυτές τις γιορτές με όλες σου τις αισθήσεις, βγες για λίγο από την πρίζα, πρόσφερε στον εαυτό σου μερικές πολύτιμες στιγμές unplugged, χωρίς τον θόρυβο της επικαιρότητας και της υπερπληροφόρησης. Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ, στο κρεβάτι ή στην πολυθρόνα σου, φτιάξε το αγαπημένο σου ζεστό ρόφημα και ταξίδεψε στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων, σε συναρπαστικούς προορισμούς!

Διαλέξαμε 5 εξαιρετικά βιβλία που θα καταφέρουν να σε χαλαρώσουν, να σε ξεκουράσουν, να σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο όλα αυτά που ζεις και θα ξυπνήσουν μέσα σου αισθήματα χαράς, ελπίδας, θαλπωρής και αισιοδοξίας – αισθήματα δηλαδή που λόγω των συνθηκών έχεις περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Ή θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις τη ζωή σου και να θυμηθείς τις μικρές χαρές που δίνουν νόημα στην καθημερινότητα ή να φιλοσοφήσεις, αλλά με έναν τρόπο που θα σου φτιάξει τη διάθεση.

neuraa

Το πρώτο βιβλίο μάς ταξιδεύει στην Κέρκυρα. Μέσα από τη συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας ξετυλίγεται η ιστορία ολόκληρης της χώρας μας. Ήρωες, πάθη, ψέματα και αλήθειες, μυστικά και δυνατά αισθήματα αναδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι μικρές και μεγάλες ιστορίες του καθενός είναι αυτές που καθορίζουν τη μοίρα του. «Το σπίτι στα βράχια» της Καλής Δοξιάδη, το πρώτο μέρος της τριλογίας «Μια ιστορία μόνο», είναι γραμμένο με συναρπαστικό τρόπο, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και κάνει τους αναγνώστες να αναγνωρίσουν πτυχές της δικής τους ζωής. Ήδη ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη συνέχεια.

neura

Ανάμεσα στο δίπολο «ψέμα ή αλήθεια» στέκεται και «Το πράσινο σημειωματάριο» (μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου) που ο εβδομηνταεννιάχρονος ζωγράφος Τζούλιαν Τζεσόπ χρησιμοποιεί για να κάνει το πρωτότυπο «Πείραμα της Αυθεντικότητας», καταφέρνοντας με έναν ασυνήθιστο τρόπο να αλλάξει τη ζωή όσων το παίρνουν στα χέρια τους. Δυνατές συγκινήσεις σύγχρονων ηρώων, που θα σου θυμίσουν διάφορα δικά σου θέματα και άνετα θα μπεις στη θέση τους, παρακολουθώντας την πανέξυπνη πλοκή με μεγάλο ενδιαφέρον. Το χιούμορ και η έντονη κινηματογραφική ατμόσφαιρα θα σε ταξιδέψουν νοερά στο Λονδίνο, ενώ θα σε βάλουν στη διαδικασία να σκεφτείς πόσο αληθινή είναι η ζωή που ζεις και μήπως έχει έρθει η ώρα να αρχίσεις να κρατάς τις δικές σου ειλικρινείς σημειώσεις. Η Clare Pooley μάς δίνει ένα best seller με το πρώτο της μυθιστόρημα, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 29 χώρες. Παράλληλα το βιβλίο κυκλοφορεί και σε συλλεκτική έκδοση, με κείμενο και υπογραφή της συγγραφέα.

neuraaaa

Για τη μαγική επίδραση των βιβλίων στη ζωή μας μιλάει «Το βιβλιοπωλείο των μικρών θαυμάτων» της Mónica Gutiérrez (μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη). Για όσους από εμάς τα βιβλιοπωλεία αποτελούν μια όαση κι ένα καταφύγιο, το βιβλίο αυτό αφουγκράζεται την ψυχή μας και μας εκφράζει απόλυτα. Αλλά κι όσους δεν είναι φαν αυτών των ιδιαίτερων «ναών» θα τους βοηθήσει να καταλάβουν τη μαγεία που κρύβουν μέσα τους κι ίσως γίνει αφορμή για να τα επισκέπτονται πιο συχνά… Ένα γοητευτικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη Βαρκελώνη, στο οποίο διακρίνει κανείς την αγωνία που υπάρχει στα βιβλία μυστηρίου. Αγάπη για τα βιβλία, σασπένς και όλο το υπέροχο σύμπαν της λογοτεχνίας, που θα σε κάνει να αναριγήσεις πολλές φορές από συγκίνηση όσο το διαβάζεις. Η Mónica Gutiérrez μάς χάρισε ένα από τα πιο feelgood βιβλία που κυκλοφόρησαν φέτος.

mexc

Αν το προηγούμενο βιβλίο σου άνοιξε την όρεξη για μυστήρια και αν σου αρέσουν τα αστυνομικά, τότε είσαι από εκείνες που περιμένουν πώς και πώς πότε θα κυκλοφορήσει καινούργιο βιβλίο από την Camilla Lackberg. «To κουτί» το συνυπογράφει με τον Henrik Fexeus κι αποτελεί το πρώτο μέρος της νέας τριλογίας με πρωταγωνιστές την αστυνομικό Μίνα Νταμπίρι και τον πνευματιστή Βίνσεντ Βάλντερ, που μας μεταφέρει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων. Σε 704 χορταστικές σελίδες, που ωστόσο θα διαβάσεις νεράκι και με κομμένη την ανάσα, το βιβλίο αυτό θα σου προσφέρει δυνατά συναισθήματα και βαθιές συγκινήσεις, ενώ θα σε κάνει να αναλογιστείς τι είναι πράγματι αλήθεια απ’ όλα όσα πίστευες μέχρι σήμερα.

mexe

Κι όταν βρίσκεσαι σε φάση αναθεωρήσεων ή όταν πολλά απ’ όσα γνώριζες ανατρέπονται, τότε χρειάζεσαι κάτι που θα σε βοηθήσει να βρεις τις κατάλληλες απαντήσεις. Το πρωτότυπο λεξικό αυτοβοήθειας των Julian Baggini και Antonia Macaro με τον ιδιαίτερο τίτλο «Zωή: Οδηγίες χρήσης από τους μεγάλους φιλοσόφους για να τα βγάλεις πέρα» (μετάφραση: Μανώλης Ανδριωτάκης) είναι εδώ για να σου δώσει τις απαντήσεις που ψάχνεις, με έναν τρόπο που θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις τις μεγάλες φιλοσοφικές αλήθειες βελτιώνοντας πολλές πτυχές της καθημερινότητάς σου. Δεν είναι και λίγο να έχεις στη διάθεσή σου ως προσωπικούς σου συμβούλους τα πιο λαμπρά μυαλά της ιστορίας. Για την ακρίβεια, είναι ό,τι καλύτερο για να κλείσεις μια ζόρικη χρονιά και να ξεκινήσεις τη νέα με τις πιο χρήσιμες ασφαλιστικές δικλίδες.

metxmas

Ως γυναίκα, έχεις την ανάγκη να βιώσεις δυνατές συγκινήσεις και να γράψεις έναν συναρπαστικό επίλογο σε μια επεισοδιακή και από πολλές απόψεις συγκλονιστική χρονιά. Θες να ζήσεις αυτή την εποχή του χρόνου με όλες τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση. Κι ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρεις αυτή την εμπειρία στον εαυτό σου είναι επιλέγοντας βιβλία που θα καταφέρουν να σε συγκινήσουν με τη συναρπαστική πλοκή και τους πρωτότυπους χαρακτήρες τους ή θα δώσουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα ή σημαντικούς προβληματισμούς σου.

Πέντε ξεχωριστά βιβλία γραμμένα για γυναίκες που ξέρουν να διαβάζουν τη ζωή με όλες τους τις αισθήσεις.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

ΒΙΒΛΙΟ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Taylor Swift: Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οξύ

Αναμονή τέλος! Το βιογραφικό λεύκωμα Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Την Taylor Swift κυκλοφορεί από την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις Εκδόσεις Οξύ.

Προτεινόμενα