Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Αγαπάς τη δράση και το μυστήριο; Μπες στο escape book «Η απόδραση του Σέρλοκ Χόλμς - Περιπέτεια στο Βρετανικό Μουσείο» ελπίζοντας να βρεις και τον τρόπο να βγεις…

Θες να ζήσεις μια Περιπέτεια στο Βρετανικό Μουσείο και να βοηθήσεις στην Απόδραση του Σέρλοκ Χολμς;



Έχεις δει όλους τους κύκλους του Elementry και οι φίλοι σου συνωμοτικά σε φωνάζουν Γουάτσον; Σου έλειψε η δράση που προσφέρει ένα escape room; Αγαπάς τα μυστήρια και λατρεύεις να ακολουθείς ίχνη και να εξιχνιάζεις περίεργες υποθέσεις; Πιστεύεις στη διαίσθησή σου, ακούς το ένστικτό σου ενώ συνηθίζεις να χρησιμοποιείς τη λογική σου για να βγάζεις καίρια συμπεράσματα; Αποφεύγεις να δίνεις σημασία σε φτηνούς εντυπωσιασμούς αλλά προτιμάς να λειτουργείς με βάση τη σκέψη και τη συλλογιστική διαδικασία;

Αν σου αρέσει να παιδεύεις το μυαλό σου και να του δίνεις τροφή μέσα από αινίγματα. Αν έχεις επιθυμήσει την αδρεναλίνη που ανεβάζει η προσπάθεια του να λύνεις έναν γρίφο ή μια σπαζοκεφαλιά. Τότε σου έχουμε την τέλεια πρόκληση. Κι αν πιστεύεις ότι τα βιβλία είναι επικίνδυνα, έχεις απόλυτο δίκιο, καθώς στο συγκεκριμένο βιβλίο, αν δεν προσέξεις μπορείς να παγιδευτείς μέσα του για πάντα…

https://www.instagram.com/p/CaUWAsgK3_T/

Μετά την επιτυχία του βιβλίου «Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ – Περιπέτεια στο Υδραγωγείο του Λονδίνου - Book Odyssey» έρχεται μια νέα πρόκληση με το βιβλίο «Η απόδραση του Σέρλοκ Χόλμς - Περιπέτεια στο Βρετανικό Μουσείο - Book Odyssey», των Charles Phillips και Melanie Frances που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύ, είναι ένα escape room σε μορφή βιβλίου, με τον αναγνώστη στον ρόλο του δαιμόνιου Σέρλοκ Χολμς. Ο μόνος τρόπος διαφυγής από τις σελίδες του βιβλίου είναι η επίλυση των γρίφων. Πρόκειται ένα μοναδικό στο είδος του διαδραστικό escape book που δεν μοιάζει με κανένα άλλο βιβλίο. Σίγουρα απευθύνεται σε όσους επιλέγουν να περνούν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Μπορεί να το διαβάσεις/παίξεις μόνος του ή και με παρέα – κι αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση αφού λόγω των συνθηκών της πανδημίας η διασκέδαση σε escape rooms  ίσως προς το παρόν να είναι ακόμα εκτός συζήτησης. 

Τι παίζει με τους γρίφους;

Κάποιοι γρίφοι μπορεί να σε οδηγήσουν σε διαφορετικά μέρη ανάλογα με τη λύση που θα δώσεις. Άλλοι πάλι απαιτούν να κάνεις κάποιους υπολογισμούς, ώστε να βρεις σε ποια σελίδα πρέπει να κατευθυνθείς. Ακόμα κι αν λύσεις με λάθος τρόπο έναν γρίφο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η ιστορία θα τερματιστεί. Στην περιπέτεια αυτή παίζεις τον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς, άρα είναι πολύ ταιριαστό που το βιβλίο αποδεικνύεται περίπλοκο. Υπάρχουν λανθασμένες απαντήσεις οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν απρόβλεπτες εξελίξεις καθώς ξετυλίγεται η υπόθεση κι έτσι να σε κάνουν να χάσεις ένα χρήσιμο στοιχείο ή ακόμα και να σε παραπλανήσουν.

escapebo

Όσο βρίσκεσαι παγιδευμένος μέσα στο escape book, θα πρέπει να προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια που βλέπεις. Με το που ξεκινήσει να ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης, οι σελίδες θα κρύβουν μέσα τους κάθε είδους στοιχεία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σημειωματάριο του δρα Γουάτσον για να καταγράφεις τις παρατηρήσεις σου. Ίσως ανατρέξεις σε μερικές από αυτές αργότερα, προκειμένου να λύσεις κάποιους γρίφους. Επίσης, θα χρειαστεί να χειρίζεσαι αποτελεσματικά τον τροχό αποκρυπτογράφησης, που βρίσκεται στο εξώφυλλο του βιβλίου. Αν τα βρεις σκούρα και δεν έχεις την περίφημη συλλογιστική ικανότητα του Σέρλοκ Χολμς, θα βρεις μερικά χρήσιμα στοιχεία (ακόμα και τις λύσεις!) στο τέλος του βιβλίου.

Διοργάνωσε βραδιά μυστηρίου για φίλους

Κάνε δώρο το βιβλίο στους φίλους σου και προσπαθήστε να το παίξετε μαζί ή να χωριστείτε σε ομάδες. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα μυστηρίου. Βάλτε την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Μαζέψτε τα κατάλληλα σύνεργα, όπως μια παλιά πίπα, έναν μεγεθυντικό φακό. Το βιβλίο θα σας προσφέρει πολλές δημιουργικές ώρες απασχόλησης και σίγουρα θα γίνει αφορμή για να σας χαρίσει υπέροχες στιγμές.

Ακόμα ωστόσο κι αν είσαι μοναχικός τύπος, το βιβλίο αυτό είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να χαθείς σε έναν κόσμο μυστηρίου όπου καλείσαι να είσαι συγκεντρωμένη προκειμένου να βρεις τη διέξοδο.

Το σίγουρο είναι πως όπως και να επιλέξεις να διαβάσεις ή να παίξεις το escape book «Η απόδραση του Σέρλοκ Χόλμς - Περιπέτεια στο Βρετανικό Μουσείο - Book Odyssey» θα περάσεις εξαιρετικά, είτε καταφέρεις να βρεις τη λύση είτε όχι.

Τι λες, θα πάρεις το ρίσκο;

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

Αθανάσιος ο Ψαλίδας: «Αρχείου Λόγος», Δρ Ελένη Κουρμαντζή

Το έργο του κορυφαίου νεοέλληνα διαφωτιστή μέσα από τα χειρόγραφά του.

ΒΙΒΛΙΟ

«Στο ξάφνιασμα της άνοιξης…» «…εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση»

Ποιητές και ποιήτριες δέχθηκαν την πρόκληση των Αγγελική Λάλου και Αναστασία Γκίτση να «συνομιλήσουν» με τον στίχο του Τίτου Πατρίκιου «εκεί απάνω σε βρίσκει η ποίηση», απολαύστε το αποτέλεσμα που έγινε μια υπέροχη ανθολογία

ΒΙΒΛΙΟ

«Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως. Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας Κι όταν σε πήρε το φιλί, Γυναίκα» Οδυσσέας Ελύτης

Ο πολυβραβευμένος και πολυαγαπημένος Έλληνας ποιητής πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1996 

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024