Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Μια Λεσβιακή Ζωή» της Maria Cyber

30.11.2023 στις 20:00 | Μικρή Σκηνή της Στέγης, Είσοδος ελεύθερη, με δελτία εισόδου



Η ακτιβίστρια, σκηνοθέτρια και φωτογράφος Μαρία Cyber Κατσικαδάκου δημιουργεί ένα φωτογραφικό λεύκωμα γεμάτο με εικόνες που έχει τραβήξει η ίδια, αλλά και με διάφορες μικρές αυτοτελείς αυτοβιογραφικές ιστορίες από το 1975 μέχρι σήμερα.

«Λεσβία είναι μια υπέροχη λέξη και από τότε που την ανακάλυψα δεν την έχω αποχωριστεί. Με καθορίζει και μου προσφέρει μια γεμάτη περιπέτειες ζωή. Μια λεσβιακή ζωή! Απολαύστε λίγη από αυτήν τη ζωή, ξεναγηθείτε μέσα από τις φωτογραφίες και το κείμενο, αφεθείτε να νιώσετε τη γεύση της και υπερασπιστείτε το δικαίωμά της να υπάρχει, ίση με όλες τις άλλες ζωές!»

Μια από τις πρώτες λεσβίες ακτιβίστριες της ελληνικής LGBTQI+ κοινότητας, η Μαρία Κατσικαδάκου, aka Maria Cyber, παρουσιάζει το νέο της φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Μια λεσβιακή ζωή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό». Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, επτά γυναίκες θα σας ξεναγήσουν στη σύγχρονη ιστορία του λεσβιακού κόσμου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Την επιμέλεια του λευκώματος έχουν οι Ειρήνη Δαφέρμου, Μυρτώ Τσιλιμπουνίδη και Κρυστάλλη Λυγνιαδάκη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση
Maria Cyber, φωτογράφος και ακτιβίστρια
Τζούλια Τσιακίρη, εκδότρια, εκδόσεις «Το Ροδακιό»
Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, ποιήτρια και μεταφράστρια
Λασκαρίνα Λιακάκου, αρθρογράφος και δημοσιογράφος
Εύα Ξευγένη, αρχισυντάκτρια womanlandia

Συντονισμός:

Νίκη Σταυρίδη, συγγραφέας και μεταφράστρια

Λίγα λόγια για τη Maria Cyber

Η Maria Cyber είναι μια από τις πρώτες λεσβίες ακτιβίστριες στην ελληνική LGBTQI+ σκηνή. Έχει σπουδάσει φωτογραφία, γραφιστικά, web design και κινηματογράφο. Το 2000 δημιούργησε τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη για λεσβίες στην Ελλάδα, lesbian.gr, και το 2007 το Outview Film Festival: Athens International LGBTQI Film Festival – www.outview.gr. Τον ίδιο χρόνο δημιούργησε το πρώτο διαδραστικό και το πιο πολυπληθές ελληνικό webradio, Mindradio.gr, που κέρδισε το Ermis Gold Award στην κατηγορία internet (2008). Διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 (LADA) και δημιούργησε το μεγαλύτερο portal στην Ελλάδα για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, glykouli.gr (2010). Είναι επίσης queer σκηνοθέτρια που σκηνοθετεί μικρού μήκους ταινίες χωρίς προϋπολογισμό, οι οποίες φέρνουν στην οθόνη μια εμπνευσμένη queer ενέργεια για σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα! H Maria Cyber τιμήθηκε τον Μάιο του 2021 με το Βραβείο των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας (Chevalier de l’ordre des arts et des lettres), σε βράβευση που έγινε από την υπουργό Πολιτισμού Roselyne Bechelot-Narquin.

Credit photo: MARIA_CYBER_by_photographer_RIA_MORT.

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

ΒΙΒΛΙΟ

«Η λέξη αγάπη δεν έχει σε καμία περίπτωση την ίδια έννοια και για τα δύο φύλα» Simone de Beauvoir

Η μεγάλη ιέρεια του φεμινισμού, Simone de Beauvoir, πέθανε από πνευμονία στις 14 Απριλίου του 1986 , αλλά το έργο της παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι: Αναχώρησε για τη Σουηδία η ελληνική αποστολή της Eurovision

Η χώρα μας διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό, στις 9 Μαΐου στο Μάλμε

FASHION RADAR

«Ξέρεις ότι έχεις βρει κάποιον ξεχωριστό. Όταν μπορείς να κλείσεις για ένα λεπτό τα μάτια και να απολαύσεις άνετα τη σιωπή» Ούμα Θέρμαν

Στα 54, έχει δώσει τις δικές της μάχες, όχι μόνο ενσαρκώνοντας ρόλους αλλά και με το παράδειγμά της

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος

Ήταν, μαζί με τον Λάκη Παπαστάθη, δημιουργός της σειράς «Παρασκήνιο»