Skip to main content

ΒΙΒΛΙΟ

Τα καλύτερα 24+ βιβλιοδώρα για όλους – για τη νέα χρονιά

Η οικογένεια της Brainfood έχει μοναδικές προτάσεις για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας



Δώρα, δώρα, δώρα! Οι ημέρες των γιορτών είναι η καλύτερη αφορμή για να εκφράσουμε τη γενναιοδωρία, την καλοσύνη και την προσφορά.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό για να είναι κίνηση αγάπης.

Και σίγουρα εμείς εδώ στο childit.gr έχουμε μια αδυναμία στα βιβλία και γι’ αυτό κι οι φετινές μας προτάσεις είναι αφιερωμένες στις συγκινήσεις που προσφέρει η μαγεία της ανάγνωσης.

Επιλογές για όλες τις ηλικίες και όλα τα αναγνωστικά γούστα!

Εμείς εντελώς συμβολικά διαλέξαμε 23 προτάσεις – εσείς μπορείτε να βρείτε πολλά περισσότερα εδώ.  

Για μικρά παιδιά!

101 ΜΟΝΟΚΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

Ας ξεκινήσουμε το αφιέρωμα με ένα θέμα που αγαπάνε πολύ μικροί και μεγάλοι… τους μονόκερους! Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε τα πάντα για τους μονόκερους, όλα όσα θέλατε να γνωρίζετε και δεν τολμούσατε να ρωτήσετε ή δεν βρίσκατε τις απαντήσεις. Πού μένουν, τι τους αρέσει να παίζουν, τι χαρακτηριστικά έχουν, τι τρώνε, ακόμα και σε ακτίνες X θα τους περάσουμε για να πάρετε κι ένα διασκεδαστικό μάθημα ανατομίας. Κάντε μια βουτιά στις πολύχρωμες κι εκπληκτικές σελίδες του και εξερευνήστε το μαγικό σύμπαν των μονόκερων. Μικρή προειδοποίηση, είναι τόσο ωραίο αυτός ο κόσμος που ίσως να μη θέλετε να βγείτε αποκεί!

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Η Ruby van der Bogen είναι συγγραφέας που μελετά τα μυθικά πλάσματα. Οι φανταστικοί κόσμοι είναι το σπίτι της.

Η Alexandra Helm είναι Γερμανίδα εικονογράφος που ειδικεύεται στο παιδικό βιβλίο.

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ& ΑΛΛΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙA

Και τέλειες μέρες γιορτών χωρίς δραστηριότητες και παιχνίδια δεν γίνεται. Ο αγαπημένος λοιπόν Φουρφούρης έχει ετοιμάσει πολλά απίθανα παιχνίδια, όπως παζλ, κουίζ, λαβυρίνθους, βρες τις διαφορές, βρες τα ζευγάρια, και πολλά άλλα για να περάσουν τα παιδιά πολλές ώρες παίζοντας και διασκεδάζοντας, ακονίζοντας και το μυαλό τους.

Η ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Αυτό το βιβλίο μας έκλεψε την καρδιά όταν κυκλοφόρησε. Έξυπνο, διασκεδαστικό, με υπέροχη εικονογράφηση αλλά και μια εξαιρετική ιστορία που μπορεί να δώσει αφορμή για ουσιαστικές συζητήσεις, για τις πρώτες εντυπώσεις, τα στερεότυπα αλλά κυρίως για το πόσο πιο όμορφη είναι η ζωή και η καθημερινότητά μας όταν προσεγγίζουμε τους άλλους με θετική στάση και χωρίς προκατάληψη.

Για πιο μεγάλα παιδιά

Μύθοι και ήρωες - #2 ΙΚΑΡΟΣ: Χαμηλές πτήσεις

Μια εξαιρετική σειρά για να έρθουν τα παιδιά με επαφή με τη μυθολογία με έναν πιο διασκεδαστικό, χιουμοριστικό και περιπετειώδη τρόπο. Κεντρικοί ήρωες είναι ο Μινώ, ο Μινώταυρος και ο Άτλαντας, δυο αταίριαστοι, αν και αχώριστοι, φίλοι που ζουν στη σκιά του Ολύμπου. Θέλουν να αποκτήσουν τη φΕδήμη, τη δόξα και τις δυνάμεις των Θεών του Ολύμπου, όμως κάθε προσπάθειά τους πέφτει στο κενό… Γκαφατζήδες, αλλά ατρόμητοι, μπλέκονται στα πόδια του Δία, στην τρίαινα του Ποσειδώνα, στα φτερά του Ίκαρου, στα… σαγόνια της Λερναίας Ύδρας και πάντα, την τελευταία στιγμή, γλιτώνουν από την καταστροφή! Στο νο 2 τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Ίκαρο. Ανακαλύψτε όλη τη σειρά (διαθέσιμη και στα αγγλικά)

ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΙ #1 ΤΑ ΜΑΛΛΙΟΚΟΥΒΑ

ΒΡΟΥΥΥΜΜ! Τέρμα τα γκάζια, αλλά ευτυχώς στην ασφάλεια υπέροχων σελίδων που τα παιδιά θα λατρέψουν. Άλλο ένα βιβλίο κόμικς με την εγγύηση των εκδόσεων Οξύ, που θα μυήσει τα παιδιά σε αυτό το περιπετειώδες και αστείρευτο είδος. Στροφές με το γόνατο να αγγίζει το έδαφος, προσπεράσματα πάνω ή εκτός της διαχωριστικής γραμμής, ύπουλα πειράγματα σε Honda, Harley, Kawasaki, Yamaha, Ducati ή Suzuki, οι κινητήρες τα δίνουν όλα στα αξιοσέβαστα μέλη του Συλλόγου των Μηχανόβιων. Όποια κι αν είναι η διαδρομή, το βασικό είναι να γίνεται καβάλα στη μηχανή και με το γκάζι πατημένο. Εμπρός, λοιπόν, για τον αυτοκινητόδρομο του χαβαλέ…! Δύο μεγάλοι σύγχρονοι δημιουργοί κόμικς, ο Hervé Richez, γεννημένος το 1967 στη Nord της Γαλλίας, και ο Christophe Cazenove, γεννημένος το 1969 στο Martigues, συνθέτουν μια συναρπαστική περιπέτεια.

Escape books για όσους αγαπούν το μυστήριο

Ο ΣΕΡΛΟΚ MΠONΣ ΚΑΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ

Κάθε εποχή είναι ιδανική για μυστήριο, αλλά στις γιορτές θα δώσει λίγη έξτρα σπιρτάδα… έτσι για να μη βαρεθείτε! Όταν τα διαμάντια του Στέμματος χάνονται από το Κένελ Πάλας, ο διάσημος ντετέκτιβ Σέρλοκ Μπονς και η έμπιστος βοηθός του η δρ. Κάτσον αναλαμβάνουν  να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Όμως οι ύποπτοι είναι πολλοί και τα ίχνη όσο περνάει ο καιρός εξαφανίζονται… Ένα συναρπαστικό διαδραστικό βιβλίο για παιδιά με δοκιμασίες που περιλαμβάνουν παιχνίδια, εντυπωσιακούς λαβύρινθους, παζλ με αριθμούς και περιπετειώδεις προκλήσεις. Λύστε τους γρίφους, βρείτε τη σωστή απάντηση και βοηθήστε τους ντετέκτιβ να λύσουν τη δυσκολότερη υπόθεση της ζωή τους.

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ: Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ

Λίγο Σέρλοκ ακόμα! Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν και στην Ελλάδα τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Η απόδραση του Σέρλοκ Χολμς», το συγγραφικό δίδυμο Charles Phillips και Melanie Frances επανέρχονται μ’ ένα ακόμη βιβλίο-πρόκληση για δυνατούς λύτες! Μεταφερόμαστε στο έτος 1894. Ο Σέρλοκ Χολμς θεωρείται απ’ όλους νεκρός, αλλά την κατάλληλη στιγμή επιστρέφει για να ρίξει φως στην πιο σκοτεινή υπόθεση. Ποιο είναι το Τάγμα του Αργυρού Ηλίου; Και τι σχέση έχει με τους πρώτους σύγχρονους υπολογιστές; Ο Χολμς και ο Γουάτσον παγιδεύονται σε μια μυστηριώδη έπαυλη και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να φτάσουν ως το τέλος. Εσύ αναλαμβάνεις τον ρόλο του θρυλικού ντετέκτιβ σε μια κούρσα με τον χρόνο. Θα λύσεις τους γρίφους και τα αινίγματα που θα βρεις στον δρόμο σου ή θα παγιδευτείς μέσα στο escape book; (ανακάλυψε και τους άλλους δύο τίτλους ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ – Brainfood Εκδοτική Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – Brainfood Εκδοτική)

ΦΑΚΕΛΟΣ Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α.

Αυτό το βιβλίο θα σας κάνει να περάσετε συναρπαστικές γιορτές. Το THE CYPHER FILES – ΦΑΚΕΛΟΣ Α.Ι.Ν.Ι.Γ.Μ.Α. είναι ένα απίστευτο διαδραστικό βιβλίο. Είναι ένας τόπος γεμάτος μυστήρια μέσα στον οποίο κινδυνεύεις να χαθείς! Πρέπει να προχωρήσεις με προσοχή, να αποκτήσεις όλα τα στοιχεία-κλειδιά και να δώσεις τις σωστές απαντήσεις στο site του βιβλίου. Σε κάθε σελίδα θα βρεις ένα QR Code που θα σε οδηγήσει σε ένα ψηφιακό δωμάτιο κι εκεί θα πρέπει να αναζητήσεις τα κρυμμένα στοιχεία που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου. Αλλά πρόσεχε: Για να λύσεις τους γρίφους, θα χρειαστεί να σκεφτείς αντισυμβατικά… Προετοιμάσου να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να ερευνήσεις, να τσακίσεις και να κόψεις σελίδες, να εξερευνήσεις ψηφιακά δωμάτια και να σκεφτείς δημιουργικά για να ταυτοποιήσεις τον δράστη και να λύσεις το μυστήριο.

Grafic novels

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

O καλύτερος τρόπος για να μυηθείτε στην κλασική λογοτεχνία είναι τα graphic novels.  O Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος (1932) είναι ένα από τα πιο σημαντικά και βαθυστόχαστα λογοτεχνικά έργα του εικοστού αιώνα. Θίγοντας θέματα όπως ο ηδονισμός, ο έλεγχος των μαζών, η ανθρώπινη ταυτότητα και η τεχνολογία, το κλασικό μυθιστόρημα του Aldous Huxley αντανακλά την εποχή που γράφτηκε, αλλά είναι και μια τρομακτικά επίκαιρη προειδοποίηση για όσα συμβαίνουν στην εποχή μας. Η διασκευή του Fred Fordham, με την
ιδιαίτερη αισθητική της εικονογράφησής του, δίνει την ευκαιρία σε μια νέα γενιά αναγνωστών να γνωρίσουν αυτό το εκπληκτικό έργο και τους προβληματισμούς που θέτει.

Η ΚΟΛΑΣΗ

Ένα δώρο που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! «Η Κόλαση» είναι το πρώτο από τα τρία μέρη της «Θείας κωμωδίας» του Δάντη και ένα από τα μεγάλα κλασικά έργα της ιταλικής λογοτεχνίας. Ο Δάντης με οδηγό τον ποιητή Βιργίλιο, διασχίζει τους εννέα κύκλους της κόλασης ώστε να βρει την αγαπημένη του Βεατρίκη στον Παράδεισο. Τα δύο δέλφια, Paul και Gaëtan Brizzi, γεννημένα το 1951, είναι εικονογράφοι και έχουν μαθητεύσει δίπλα στον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων Paul Grimault. Το 1977, απέσπασαν το βραβείο César για το καλύτερο animation μικρού μήκους με την ταινία «Fracture». «Η Κόλαση» αποτελεί μια έξοχη απόδοση του σπουδαίου αυτού κλασικού έργου σε graphic novel, ώστε να γίνεται προσιτό σε νεότερους αναγνώστες και ταυτοχρόνως να μένει πιστό στο πνεύμα του κλασικού κειμένου.

Ο ΕΞΑΠΟΔΩ

Άλλη μια υπέροχη και λαχταριστή έκδοση, που θα εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι βιβλιοφάγοι. Τρεις ιστορίες που μας βυθίζουν απευθείας στη δημιουργική ατμόσφαιρα του Γκι ντε Μοπασάν, ενός από τους επιφανέστερους Γάλλους συγγραφείς και διαχρονικά αξεπέραστου μετρ της μικρής φόρμας. Έντονα αυτοβιογραφικό, το διήγημα Ο Εξαποδώ, μαζί με την Κόμη και το Όραμα που το συμπληρώνουν, αποτυπώνει ένα μοτίβο που χαρακτήρισε και τον ίδιο τον συγγραφέα όσο ζούσε: τρέλα, αλλοιωμένη κατάσταση
συνείδησης και τρόμος μπροστά σ’ εκείνες τις ανεξήγητες επιδράσεις που αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο σώμα.

Αγάπη για την Τέχνη και τη Φιλοσοφία

H ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ 21 ΓΑΤΕΣ

Αν αγαπάτε την τέχνη και αν αγαπάτε τις γάτες τότε αυτό το βιβλίο θα νιαουρίσει μέσα σας! H Felis catus, η αλλιώς γνωστή σε όλους μας οικόσιτη γάτα, υπήρξε πολύτιμη σύντροφος του ανθρώπου σε όλη την ιστορία της ζωής του. Οι γάτες-σύμβολα ταυτότητας είχαν εξάψει τη φαντασία των αρχαίων Αιγυπτίων και υπήρξαν θαμώνες στα στούντιο πολλών καλλιτεχνών, όπως του Πάμπλο Πικάσο, του Κλοντ Μονέ και της Τζόρτζια Ο’ Κιφ. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από 21 καλλιεργημένες γάτες να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της ιστορίας της τέχνης! Ακονίστε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας και εμπνευστείτε για να δημιουργήσετε τις δικές σας καλλιτεχνικές γάτες…

ΦΙΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ

Τι κοινό έχουν «Ο σκαντζόχοιρος του Σοπενχάουερ», «Το κοράκι του Επίκτητου», «Η Σαύρα του Χάιντεγκερ», «Ο σκύλος του Διογένη» «Η πάπια του Βιτγκενστάιν» και «Η πεταλούδα του Ζουάνγκ Ζου»; Μα φυσικά ανήκουν και τα 6 στην υπέροχη σειρά «Φίλοι φιλόσοφοι». Απόλαυσε 6 φιλοσοφικές ιστορίες που θα δώσουν τροφή για σκέψη, προβληματισμό αλλά πάνω απ’ όλα θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σου και θα γίνουν μια όμορφη αφορμή για ουσιαστικές συζητήσεις με τους γονείς ή τους φίλους σου…

Άλλωστε όλοι κρύβουμε έναν φιλόσοφο μέσα μας!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΤΩΙΚΩΝ

Αν στο σχολείο δεν σου άρεσε το μάθημα της φιλοσοφίας, σου έχουμε καλά νέα για το πώ να την αξιοποιήσεις για να βελτιώσεις την καθημερινή σου ζωή. Μέσα σε τούτο το βιβλίο, οι ζωές γνωστών και άγνωστων στο ευρύ κοινό στωικών φιλοσόφων, από τον Ζήνωνα, τον μεγάλο ιδρυτή της Στωικής Σχολής, ως τον Μάρκο Αυρήλιο, τον διάσημο φιλόσοφο-βασιλιά και ενσάρκωση του πλατωνικού προτύπου, καλούνται να αποτελέσουν παράδειγμα για εμάς και να μας ανοίξουν τον δρόμο προς την αρετή. Θάρρος, δικαιοσύνη, αυτοσυγκράτηση, ενσυναίσθηση και ένας συνεχής αγώνας για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους — αλλά και του δικού μας. Η στωική φιλοσοφία, λοιπόν, άλλοτε ως παράδειγμα προς αποφυγή και άλλοτε πολύτιμος οδηγός στον συνεχή μας αγώνα να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας, τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν και τα απρόβλεπτα της ζωής, να προσαρμοζόμαστε στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες, και να αποκομίζουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από αυτές.

Για γονείς (και παιδιά)

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επειδή σε γενικές γραμμές ο παιδικός θυμός και η διαχείρισή του μπορεί να γίνει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους γονείς, στο βιβλίο αυτό θα βρείτε 50 διασκεδαστικές ασκήσεις που θα βοηθήσουν τα παιδιά να παραμείνουν ήρεμα και να κάνουν καλύτερες επιλογές όταν είναι θυμωμένα. Πώς νιώθει ένα παιδί όταν θυμώνει; Πώς αντιδρά το σώμα του όταν είναι θυμωμένο; Αυτός ο θυμός είναι στην πραγματικότητα φόβος, λύπη ή απογοήτευση; Μάθετε στα παιδιά να διαχειρίζονται με ηρεμία τα δυσάρεστα συναισθήματα και χαρίστε τους μια χαρούμενη ζωή.

ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Στα παιδιά αρέσει να ζωγραφίζουν κι εμείς ως γονείς θα θέλαμε εκτός από το να θαυμάζουμε τα έργα τους να μπορούσαμε και να τα «αποκρυπτογραφήσουμε». Τι νιώθουν, τι σκέφτονται, υπάρχει κάτι που τα ανησυχεί; Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου, τον οποίο υπογράφει η Αντιγόνη Βουτσινά (συγγραφέας του συναρπαστικού βιβλίου «Μια φορά κι ένα παιδί» των εκδόσεών μας), «η ζωγραφική είναι η αποτύπωση της εσωτερικής τοπιογραφίας του παιδιού. Τα παιδιά, όταν ζωγραφίζουν, δεν νοιάζονται αν η γραμμή που τράβηξαν μοιάζει με δεινόσαυρο ή με πλοίο, δεν τους απασχολεί αν ο ήλιος είναι κίτρινος ή μοβ, δεν ενοχλούνται αν το χορτάρι υπερίπταται του σπιτιού. Τα παιδιά, όταν ζωγραφίζουν, αποτυπώνουν αυτά που έχουν κλεισμένα στην ψυχή τους και δεν έχουν ακόμη λέξεις για να το εκφράσουν». Ένα πρακτικό εγχειρίδιο εξερεύνησης του ψυχικού κόσμου των παιδιών. Περιηγηθείτε σε ένα πολύχρωμο ταξίδι στον κόσμο της παιδικής ζωγραφικής, με οδηγό την εικαστική ψυχοθεραπεύτρια Michal Wimmer.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ – ΤΟ ΒΕΛΟΣ και ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ – Η ΣΠΕΙΡΑ

Την Αντιγόνη Βουτσινά την αναφέραμε ήδη παραπάνω. Κλείνουμε αυτό το αφιέρωμα με δύο δικά της βιβλία: Αν έχετε αποφασίσει ότι είστε ο καλύτερος γονιός που υπάρχει, αν πιστεύετε ότι οι δικοί σας γονείς τα έπραξαν όλα σωστά, αν φοβάστε να αφουγκραστείς το παιδί που υπήρξατε κάποτε ή το παιδί που έχετε φέρει στον κόσμο, τότε όχι, μη διαβάσετε αυτά το βιβλίο. Δύο ιδιαίτερες, πανέμορφες και δυνατές ιστορίες, που πραγματεύονται η πρώτη τη σχέση πατέρα-γιου, και η δεύτερη τη σχέση μητέρας-κόρης, για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Διαβάστε επίσης

ΒΙΒΛΙΟ

«Αν δεν είσαι έτοιμος για όλα, δεν είσαι έτοιμος για τίποτα» Paul Auster

Ο πολύ σπουδαίος συγγραφέας Paul Auster πέθανε σε ηλικία 77 χρόνων στις 30 Απριλίου

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα