Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο με ελιές, πορτοκάλι και κουσκούς

Σήμερα σε ταξιδεύουμε σε μέρη εξωτικά και φέρνουμε το Μαρόκο... στο πιάτο σου!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά:

250 γρ. κουσκούς

300ml καυτό ζωμό λαχανικών 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

450 γρ. στήθος κοτόπουλο (κομμένο οριζόντια σε λεπτές φέτες)

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 πορτοκάλια

1/2 φλ. πράσινες ελιές (χωρίς το κουκούτσι)

Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό 

Εκτέλεση:

1. Βάζεις το κουσκούς σε ένα μπολ, ρίχνεις από πάνω το ζωμό λαχανικών και ανακατεύεις. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να «κάτσει» για 5-6 λεπτά.

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

3. Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο και το βουτάς στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλύψεις με αυτό και τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, βάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι και το ψήνεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο.

4. Ρίχνεις το κρεμμύδι στο τηγάνι και χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά. Σοτάρεις το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Στύβεις τα δύο πορτοκάλια και ρίχνεις το χυμό τους στο τηγάνι. Τέλος, κόβεις το άλλο πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και το βάζεις στο τηγάνι προσθέτοντας μαζί με αυτό τις πράσινες ελιές και 1/4 φλ. νερό. 

5. Ξαναβάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνεις να ψηθεί για άλλα 3 λεπτά προτού αφαιρέσεις το σκεύος από τη φωτιά.

6. Γαρνίρεις το κοτόπουλο με λίγο μαϊντανό και το σερβίρεις πάνω στο κουσκούς.

Tip: Δεν σου αρέσει το κουσκούς; Εναλλακτικά, μπορείς να σερβίρεις το κοτόπουλο με πιλάφι ή κριθαράκι.

Πηγή: Good Housekeeping

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πέρα από τη θάλασσα | Ο Παύλος Παυλίδης συναντά τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ψηφιακή πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube | 31.03.2024 | 21:00 | Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής

CELEBS

Βασίλης Μπισμπίκης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια με την υγεία του

«Είμαι καρδιακός άνθρωπος. Εννοείται ότι αλλάζω τις συνήθειές μου»

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.