ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο με ελιές, πορτοκάλι και κουσκούς
Σήμερα σε ταξιδεύουμε σε μέρη εξωτικά και φέρνουμε το Μαρόκο... στο πιάτο σου!
Υλικά:
250 γρ. κουσκούς
300ml καυτό ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. στήθος κοτόπουλο (κομμένο οριζόντια σε λεπτές φέτες)
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πορτοκάλια
1/2 φλ. πράσινες ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
1. Βάζεις το κουσκούς σε ένα μπολ, ρίχνεις από πάνω το ζωμό λαχανικών και ανακατεύεις. Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις να «κάτσει» για 5-6 λεπτά.
2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
3. Αλατοπιπερώνεις το κοτόπουλο και το βουτάς στο αλεύρι, φροντίζοντας να καλύψεις με αυτό και τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, βάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι και το ψήνεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, το μεταφέρεις σε ένα πιάτο.
4. Ρίχνεις το κρεμμύδι στο τηγάνι και χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά. Σοτάρεις το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Στύβεις τα δύο πορτοκάλια και ρίχνεις το χυμό τους στο τηγάνι. Τέλος, κόβεις το άλλο πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και το βάζεις στο τηγάνι προσθέτοντας μαζί με αυτό τις πράσινες ελιές και 1/4 φλ. νερό.
5. Ξαναβάζεις το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνεις να ψηθεί για άλλα 3 λεπτά προτού αφαιρέσεις το σκεύος από τη φωτιά.
6. Γαρνίρεις το κοτόπουλο με λίγο μαϊντανό και το σερβίρεις πάνω στο κουσκούς.
Tip: Δεν σου αρέσει το κουσκούς; Εναλλακτικά, μπορείς να σερβίρεις το κοτόπουλο με πιλάφι ή κριθαράκι.
Πηγή: Good Housekeeping
SELECTIONS
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν
- «Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf
- 4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους
- Γιατί το λευκό t-shirt είναι το απόλυτο wardrobe staple που πρέπει να αποκτήσεις - Πέντε επιλογές της fashion editor του AllYou