Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Burger βίσονα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Το junk food δεν ήταν ποτέ τόσο υγιεινό! Αποχαιρέτα τις περιττές θερμίδες και μπες στο ρυθμό του πιο light και νόστιμου burger project!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

* Για τα burger

500 γραμμάρια κιμά βίσονα 

4 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά

1 κρεμμύδι τριμμένο 

4 φέτες τσένταρ

4 φύλλα μαρουλιού

4 ψωμάκια για burger

λίγο αλάτι

λίγο πιπέρι

λίγη ρίγανη

* Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 1/4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

1. Αναμιγνύεις καλά σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά και το κρεμμύδι και τα αφήνεις στο ψυγείο για μισή ώρα. 

2. Όσο περιμένεις να «ξεκουραστεί» ο κιμάς, ετοιμάζεις τα καραμελωμένα κρεμμύδια: ζεσταίνεις μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε αυτήν προσθέτεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις σε αυτό το κρεμμύδι ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ρίχνεις λίγο αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να πάρει σκούρο χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνεις τη ζάχαρη και την αφήνεις να καραμελώσει. Σβήνεις με το ξίδι, χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά και αφήνεις τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν. Όταν μαλακώσουν αρκετά, τα αποσύρεις από τη φωτιά και τα αφήνεις να κρυώσουν καλά.

3. Βγάζεις τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθεις σε πλατιά μπιφτέκια. Τα ψήνεις στη σχάρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. 

4. Ανοίγεις τα ψωμάκια, τα γεμίζεις με τα μπιφτέκια, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το τσένταρ και τα ψήνεις λίγο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. 

5. Αφαιρείς τα μπέργκερ από τον φούρνο και τα αφήνεις να «σταθούν» για 5 λεπτά. Τέλος, τα γαρνίρεις με λίγο μαρούλι και τα σερβίρεις με κάποια σος της αρεσκείας σας (π.χ. κέτσαπ, μουστάρδα, BBQ).

Tip: Το κρέας του βίσονα έχει λιγότερο λίπος από το μοσχαρίσιο και το χοιρινό και, έτσι, απαιτεί λιγότερο χρόνο ψησίματος.

Πηγή: eatsblog.dallasnews.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Θέλεις τέλεια φρύδια; Η Selena Gomez ξέρει το μυστικό

Δοκίμασε το trend που θέλει τα φρύδια καλοσχηματισμένα και πυκνά

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου– Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακυρώνουν τις κοινές τους συναυλίες;

Γεωργιάδης: «Έγιναν ένα - δυο πραγματάκια που την ενόχλησαν»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη