Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Mojito καρπούζι

Σήμερα τσουγκρίζουμε με ένα δροσιστικό κι αλλιώτικο mojito!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

400 γρ. καρπούζι κομμένο σε κύβους (χωρίς τα κουκούτσια) 

240 ml λευκό ρούμι

120 ml σόδα

40 γρ. ζάχαρη

2 λάιμ

1 ματσάκι δυόσμο

16 παγάκια

Εκτέλεση:

1. Στύβεις τα λάιμ για να πάρεις το χυμό τους. 

2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνεις το καρπούζι και το πολτοποιείς. Έπειτα, σουρώνεις καλά το μείγμα ώστε να πάρεις το χυμό του φρούτου.

3. Σε ένα ψηλό ποτήρι, αναμιγνύεις τη ζάχαρη με το χυμό του λάιμ και ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτεις τα φύλλα του δυόσμου (υπολόγισε 1/4 από κάθε ματσάκι ανά μερίδα ποτού) και το καρπούζι κι ανακατεύεις. 

4. Γεμίζεις το ποτήρι με παγάκια, προσθέτεις το ρούμι και τη σόδα και ανακατεύεις καλά.

5. Γαρνίρεις με μια φέτα λάιμ και μερικά φύλλα δυόσμου και σερβίρεις.

Tip: Με ένα ξύλινο κουτάλι πίεσε ελαφρά τα φύλλα του δυόσμου για να απελευθερώσουν την υπέροχη γεύση και μυρωδιά τους.

Πηγή: passportsandpancakes.com 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele

Γίνεται 36 ετών και συνεχίζει να «περπατάει» τη μουσική της με τον πιο θαρραλέο, πετυχημένο και ειλικρινή τρόπο

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Ο έρωτας με τον Κατράκη και ο θάνατος του συζύγου της

Η αγαπημένη Χριστίνα της σειράς «Ντόλτσε Βίτα» πέθανε σε ηλικία 76 ετών

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας