Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός στον ατμό με τζίντζερ

Σήμερα μαγειρεύουμε το αγαπημένο πιάτο των gourmet ουρανίσκων... αλλιώς!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

4 φιλέτα σολομό

1/4 φλ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

Pixel

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες

1/4 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

2 κ.γ. ξίδι

2 κ.γ. σος σόγιας

1 κ.σ. σησαμέλαιο

λίγο χοντρό αλάτι

λίγο πιπέρι

Pixel

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 250º C.

2. Κόβεις 4 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο (ή λαδόκολλα) και τα γεμίζεις ως εξής: πρώτα βάζεις το σολομό, τον αλατοπιπερώνεις και τον καλύπτεις με το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι. Τέλος, αλείφεις τα φιλέτα με λίγο ξίδι, λάδι και σος σόγιας.

3. Διπλώνεις το αλουμινόχαρτο καλά και ακολουθείς την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φιλέτα. Στη συνέχεια, τα τοποθετείς σε ένα ρηχό ταψί και τα ψήνεις στο φούρνο για 15-18 λεπτά. 

4. Αφήνεις το σολομό να κρυώσει για 5 λεπτά. Έπειτα, κόβεις την κορυφή του αλουμινόχαρτου και σερβίρεις.

Tip: Δεν είσαι φαν των ασιατικών γεύσεων; Αντί για τζίντζερ, ψήσε το σολομό σου με ντομάτα και κολοκυθάκι. 

Πηγή: www.cookingplanit.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά απόλαυσης: Ντιπ με χτυπημένη κρέμα μοτσαρέλας και ψητά ντοματίνια

Ένα ντιπ που θα απογειώσει τη γεύση σας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σολομός Τοσκάνης – μια εύκολη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Απλή, γρήγορη και απίστευτα απολαυστική

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 22 Μαΐου

Δεν θα ήταν κακό να φροντίσετε λίγο παραπάνω τον εαυτό σας

SEX

Πώς το λιπαντικό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ίσως έχει έρθει η στιγμή!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με μελιτζάνα και ζυμαρικά αλά Norma

Μια συνταγή ζυμαρικών με ένα λαχανικό που δίνει πολλή νοστιμιά