ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο Κατσιατόρε
Σήμερα βάζουμε στο τραπέζι μας κοτόπουλο κοκκινιστό... αλά Ιταλικά!
Υλικά για 4 μερίδες
1 κοτόπουλο με την πέτσα
μια κονσέρβα σάλτσα ντομάτας κονκασέ
12 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
4 κ.σ. μαργαρίνη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
3 - 4 ματσάκια φρέσκο θυμάρι
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση:
1. Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια, το πλένεις και το αφήνεις να στεγνώσει πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, καθαρίζεις καλά τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνεις να στεγνώσουν.
2. Ρίχνεις τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι μαζί με το λάδι και 2 κουταλιές από τη μαργαρίνη και τα σοτάρεις μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτεις τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζεις μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Σπρώχνεις τα λαχανικά στην μια άκρη του τηγανιού, προσθέτεις το κοτόπουλο και το σοτάρεις σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο, το ρίχνεις μαζί με τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
3. Προσθέτεις το υπόλοιπο βούτυρο, ρίχνεις τη ζάχαρη κι ανακατεύεις καλά. Όταν τα λαχανικά καραμελώσουν, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
4. Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις τα υλικά να βράσουν ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα, ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι.
5. Προσθέτεις στην κατσαρόλα όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά, σκεπάζεις και αφήνεις το κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το φαγητό, το μεταφέρεις σε μια πιατέλα και σερβίρεις. Αν θέλεις, μπορείς να το συνοδεύσεις με παπαρδέλες ή χυλοπίτες.
Tip: Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καυτερές πιπεριές.
Πηγή: www.foodnetwork.com