Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Aπό σήμερα αλείφουμε πραλίνα... στο ψωμί μας!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για ένα βάζο

1 3/4 φλ. φουντούκια

3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. νερό 

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνεις το νερό και τη ζάχαρη. Περιμένεις μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει και να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προθέτεις τα φουντούκια, χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά και τα ανακατεύεις καλά με την καραμέλα.

2. Όταν το μείγμα καραμελώσει, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, απλώνεις τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα και τα βάζεις στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, για να κρυώσουν καλά.

3. Ρίχνεις τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα.

Tip: Αν θέλεις η πραλίνα σου να πάρει σοκολατένια γεύση, δεν έχει παρά να πρoσθέσεις σε αυτήν κακάο και σοκολάτα, αφού την πολτοποιήσεις.

Πηγή: www.sweetashoney.co.nz

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Πασχαλινές δημιουργίες από τα χεράκια τους

Απολαμβάνουμε τις διακοπές του Πάσχα, φτιάχνοντας τα πιο όμορφα διακοσμητικά

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Οι πρώτες διακοπές μετά τον χωρισμό της

Οι φωτογραφίες με μαγιό που πόσταρε η ηθοποιός