ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Aπό σήμερα αλείφουμε πραλίνα... στο ψωμί μας!
Υλικά για ένα βάζο
1 3/4 φλ. φουντούκια
3/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. νερό
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνεις το νερό και τη ζάχαρη. Περιμένεις μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει και να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προθέτεις τα φουντούκια, χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά και τα ανακατεύεις καλά με την καραμέλα.
2. Όταν το μείγμα καραμελώσει, αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά, απλώνεις τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα και τα βάζεις στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, για να κρυώσουν καλά.
3. Ρίχνεις τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα.
Tip: Αν θέλεις η πραλίνα σου να πάρει σοκολατένια γεύση, δεν έχει παρά να πρoσθέσεις σε αυτήν κακάο και σοκολάτα, αφού την πολτοποιήσεις.
Πηγή: www.sweetashoney.co.nz
SELECTIONS
- Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα
- «Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ
- «Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele
- Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης