ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Γαρίδες με πέστο και κινόα
Μια πανεύκολη συνταγή μεταμορφώνεται σε γκουρμέ όνειρο, χάρη στο τραγανό κινόα και το απαλό πέστο βασιλικού!
Υλικά για 4 μερίδες
3/4 κινόα ωμό
1 1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κιλά γαρίδες ξεφλουδισμένες
1/4 φλ. σάλτσα πέστο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Βάζεις το κινόα σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένεις με κρύο νερό. Στη συνέχεια, το μεταφέρεις σε ένα μικρό σκεύος, προσθέτεις νερό, το σκεπάζεις και το βράζεις σε χαμηλή φωτιά, για 12-15 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Ανακατεύεις διαρκώς.
2. Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτεις το σκόρδο και το αφήνεις να τσιγαριστεί, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνεις τις γαρίδες, ανακατεύεις συνεχώς, και τις ψήνεις για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροδίσουν. Έπειτα, περιχύνεις με το πέστο και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύεις για άλλα 2-3 λεπτά.
3. Απλώνεις σε ένα πιάτο το κινόα και από πάνω βάζεις τις γαρίδες με το πέστο. Σερβίρεις το πιάτο ζεστό.
Tip: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις γαρίδες σου ζουμερές είναι... στο ψήσιμο: μην τις μαγειρεύεις για περισσότερο από 2-3 λεπτά.
Πηγή: www.dressed2eat.com
SELECTIONS
- Πώς να φορέσεις τα παστέλ χρώματα
- «Αν είχα πάει με όλες τις γυναίκες με τις οποίες ισχυρίζονταν οι φήμες, δεν θα είχα τον χρόνο να γυρίσω ούτε μια ταινία!» Τζορτζ Κλούνεϊ
- «Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele
- Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης