Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πιπεράτο ψητό κοτόπουλο

Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Σήμερα (σου) σερβίρουμε κοτόπουλο σε μια πρωτότυπη παραλλαγή που σίγουρα θα λατρέψεις!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

1,5 κιλό κοτόπουλο χωρίς την πέτσα 

2 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

2 φλ. ψωμί ολικής άλεσης τριμμένο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/4 κ.γ. πιπέρι καγέν

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 240° C. Καλύπτεις ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και το αλείφεις με ελαιόλαδο.

2. Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια. Έπειτα, το σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας. Απλώνεις καλά τη μουστάρδα στην επιφάνειά του. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ψωμί, την πάπρικα, το πιπέρι καγέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Βουτάς το κοτόπουλο στο μείγμα και το πατάς καλά, ώστε να κολλήσει πάνω στο κρέας.

3. Τοποθετείς το κοτόπουλο στο ταψί. Αλείφεις το πάνω μέρος του με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνεις για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χαμηλώνεις τη φωτιά στους 220° C και το αφήνεις να ψηθεί μέχρι να ροδίσει, άλλα 10-15 λεπτά. 

4. Βγάζεις το κοτόπουλο από το φούρνο. Πασπαλίζεις με λίγη πάπρικα ακόμα και το σερβίρεις.

Tip: Σκούρα... τα πράγματα; Το σκούρο (και πιο γευστικό) κρέας των πουλερικών είναι πιο πλούσιο σε ψευδάργυρο και σίδηρο από ότι το λευκό. 

Πηγή: www.grandmotherskitchen.org

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

Προτεινόμενα

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό «αντίο» του Θανάση Ευθυμιάδη

Ο «Αντώνης Καλούδης» αποχαιρετά τη Χριστίνα του

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele

Γίνεται 36 ετών και συνεχίζει να «περπατάει» τη μουσική της με τον πιο θαρραλέο, πετυχημένο και ειλικρινή τρόπο