Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μοσχαρίσια φιλέτα με σπανάκι και γλυκοπατάτες

Όταν οι γλυκοπατάτες και το σπανάκι χαρίζουν τη γλύκα τους στο τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο, το δείπνο στο σπίτι μετατρέπεται σε πραγματική απόλαυση.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φιλέτα μοσχαριού (περίπου 110 g το καθένα)

450 g γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους 

280 g σπανάκι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 1/2 κ.σ. ξίδι 

1 κ.σ. μέλι

1/4 κ.γ. κουρκουμά

1/4 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνεις τα φιλέτα και τα ψήνεις, αναποδογυρίζοντάς τα μέχρι να πάρουν χρώμα και οι δύο πλευρές, για 6 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο. 

2. Ρίχνεις τις γλυκοπατάτες μαζί με 1/3 φλ. νερό στο τηγάνι. Καλύπτεις με το καπάκι κι αφήνεις το φαγητό να βράσει για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, αφαιρείς το καπάκι κι αφήνεις το φαγητό να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό, για περίπου 2 λεπτά. 

3. Βάζεις στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζεις το σκόρδο, τον κουρκουμά και την πάπρικα κι ανακατεύεις καλά για 1 λεπτό. Έπειτα, ρίχνεις το ξίδι και το μέλι, ενώ σταδιακά προσθέτεις το σπανάκι και μαγειρεύεις για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.

4. Μεταφέρεις το φαγητό στα πιάτα και σερβίρεις μαζί με το κρέας. 

Tip: Για πιο πικάντικη και πιπεράτη γεύση, αντάλλαξε το σπανάκι με τη ρόκα.

Πηγή: www.hellofresh.com.au

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Παρασκευής 3 Μαΐου

Ο καλύτερος οδηγός που είχατε ποτέ θα είναι για σήμερα η διαίσθησή σας

ΣΠΙΤΙ

Αυτό το Πάσχα γίνε o Jackson Pollock των αυγών!

Με πολλή φαντασία και χειροτεχνίες

BLOGS

«Δεν κάνω τίποτα αν δεν μπορώ να δώσω το 100%» David Beckham

Περισσότερο ώριμος από ποτέ απολαμβάνει όλα αυτά που πέτυχε και συνεχίζει να σκοράρει τα όνειρά του