Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει σαλάτα με κινόα, γαρίδες, πατζάρια & πράσινο μήλο

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει... 


Jean Louis Capsalas

ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια-παρουσίαση)

200 γρ. Κινόα

1 Πράσινο Μήλο

½ Λεμόνι

Pixel
Pixel

2 Παντζάρια βρασμένα

150 γρ.  Γαρίδες μικρές βρασμένες 

½  μάτσο κόλιανδρο

70 γρ. ρόκα baby

VINAIGRETTE

3 κ. σούπας χυμό Λεμόνι

10 κ. σούπας Ελαιόλαδο

2 κ. σούπας Λευκό Ξύδι

30 γρ.  μουστάρδα Dijon με μέλι

Αλάτι, Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε το κινόα σε αλατισμένο νερό (σε αναλογία 2 μέρη νερού - 1 μέρος κινόα).  

2. Πλένουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρά ζαράκια μαζί με την φλούδα και τα βρέχουμε με χυμό λεμόνι για να μην μαυρίζει. 

3. Ψιλοκόβουμε το κόλιανδρο φρέσκο ψιλό ψιλό. 

4. Κόβουμε τα παντζάρια όπως το μήλο. 

5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, μήλο, παντζάρια, κινόα, κόλιανδρο. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μπορούμε να το σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι (τύπου μαρτίνι). Βάζουμε μια κουταλιά μείγμα κινόα και επάνω λίγες γαρίδες μαρινέ με vinaigrette και επάνω λίγα φύλλα ρόκα. 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών