ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μαριναρισμένο ψαρονέφρι με κόκκινα φασόλια
Δώσε γεύση στο (άπαχο) ψαρονέφρι με μια πανεύκολη μαρινάδα που θα σε ταξιδέψει ως το Μεξικό!
Υλικά για 4 μερίδες
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. ψιλοκομμένο κολίανδρο
1/3 φλ. ξίδι
1/4 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λάιμ
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
500 g ψαρονέφρι
1 φλ. ντοματίνια
1 κονσέρβα (400 g) μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Χτυπάς τα πρώτα 6 συστατικά με 1/2 κ.γ. αλάτι. Κρατάς 1/2 φλ. από το μείγμα για τη σάλτσα και βάζεις το υπόλοιπο σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα. Τοποθετείς το ψαρονέφρι στη σακούλα και το μαρινάρεις για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Προθερμαίνεις μια λαδωμένη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Βγάζεις το ψαρονέφρι από τη μαρινάδα και ψήνεις το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 25 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά, σκεπάζεις το ψαρονέφρι και το αφήνεις να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού το κόψεις σε φέτες.
3. Κόβεις τα ντοματίνια στη μέση, τα ανακατεύεις με τα φασόλια και αλατοπιπερώνεις.
4. Σερβίρεις το κρέας πάνω στα φασόλια και περιχύνεις το φαγητό με τη σάλτσα που έχεις κρατήσει.
Tip: Κάποιοι το προτιμούν... πικάντικο! Αν είσαι κι εσύ μία από αυτούς, ψήσε 1-2 πιπεριές μαζί με το χοιρινό σου.
Πηγή: www.marthastewart.com