Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει τρίγωνα καλιτσούνια

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Στη Κρήτη -και κυρίως στα Χανιά- αυτά τα καλιτσουνάκια συνοδεύουν τις ευτυχισμένες στιγμές των Κρητικών. Οι επισκέπτες του νησιού, αν δεν τα δοκιμάσουν, σίγουρα θα έχουν χάσει ένα γευστικότατο must της περιοχής. Αν σου κέντρισα, λοιπόν, το ενδιαφέρον, φτιάξ' τα όπως σου προτείνω παρακάτω. 

Υλικά:

½ κιλό φύλλο κρούστας

1 κιλό μυζήθρα Χανίων

100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο

1 κούπα τσαγιού αλεύρι

1 αυγό

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μυζήθρα, το ρεγκάτο, το αυγό και το αλεύρι.  

2. Παίρνουμε τα φύλλα όλα μαζί, τα απλώνουμε στον πάγκο μας έχοντας το ένα πάνω στο άλλο και τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε λωρίδες πάχους 5-6 εκατοστών. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο κατά μήκος μια λωρίδα φύλλου. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια κουταλιά μυζήθρα, την απλώνουμε στην άκρη της λωρίδας και αρχίζουμε να διπλώνουμε προς τα πάνω, δίνοντας τριγωνικό σχήμα στο καλιτσουνάκι μας.

3. Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία τόσο όσο να πάρουν αυτό το όμορφο χρυσό χρώμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο μέλι.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;