Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μοσχαράκι με άσπρη σάλτσα και λαχανικά σωτέ

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

Για 4-5 άτομα

Για το μοσχαράκι:

1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή μπούτι κομμένο σε κύβους

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα τέσσερα

6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Χυμό ενός λεμονιού

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κούπα νερό

Αλάτι-πιπέρι

Για τα λαχανικά:

2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες

2 καρότα κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε φαρδιές λωρίδες

2 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες

2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο

Λίγη ρίγανη

Αλάτι

Εκτέλεση:

1. Σε χύτρα σοτάρουμε το μοσχαράκι, τα κρεμμύδια με τα σκόρδα στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει το κρέας και τότε σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρουν βράση, βιδώνουμε την χύτρα και σε μέτρια ταχύτητα το μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε την χύτρα και αν είναι έτοιμο (μαλακό) ρίχνουμε και το λεμόνι και το βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.

2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας. Τα αλατίζουμε, βάζουμε και την ρίγανη και τα γυρνάμε συνεχώς, μέχρι να μαραθούν. Δεν τα θέλουμε να λιώσουν, καλό είναι να κρατάνε λίγο δηλαδή να είναι λίγο τραγανά.

3. Σερβίρουμε μαζί με το μοσχαράκι και έχουμε ένα τέλειο φαγητό! 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!