Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μωσαϊκό (κορμός με γκανάζ)

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

400γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Pixel
Pixel

1 ½ πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ

100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια ή καρύδια

1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο αλκοόλ

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε το ξύσμα και, πριν πάρει βράση, την αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα να λιώσει. Βοηθάμε την διαδικασία ανακατεύοντας με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουμε από πριν σπάσει σε  χοντρά κομμάτια καθώς και τους ξηρούς καρπούς και το αλκοόλ.

2. Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ (30 εκ.) απλώνουμε ομοιόμορφα μεμβράνη και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μας. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

3. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε την μεμβράνη, και διακοσμούμε το γλυκό μας όπως θέλουμε. Μπορεί εύκολα να κοπεί αφού βγει από την κατάψυξη και στην συνέχεια να συντηρηθεί στην συντήρηση καλά σκεπασμένο.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 11 Μαΐου

Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.