Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και σουσάμι

Κανένα βαρετό κοτόπουλο! Σήμερα ταξιδεύουμε μέχρι την Aσία και ρίχνουμε πορτοκάλι και... σουσάμι στο πιάτο μας.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους

3 μεγάλα πορτοκάλια στυμένα

Pixel
Pixel

1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

1  κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

3 κ.σ. σος σόγιας

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ψημένο σουσάμι

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι, για 2-3 λεπτά.

2. Ρίχνεις το κοτόπουλο και σοτάρεις. Στην συνέχεια, χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να ροδίσει καλά από κάθε πλευρά. 

3. Προσθέτεις λίγο αλάτι, πιπέρι, τη σος σόγιας, το πορτοκάλι και το λεμόνι και μισό φλιτζάνι νερό.

4. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις το φαγητό να βράσει, για 20 λεπτά περίπου.

5. Προσθέτεις τις φέτες του πορτοκαλιού, σκεπάζεις το φαγητό και το αφήνεις στην φωτιά για άλλα 15 λεπτά.

6. Σερβίρεις το κοτόπουλο ζεστό, πασπαλίζεις με σουσάμι και λίγο φρέσκο κρεμμύδι.

Tip: Στο παρελθόν, πίστευαν ότι το σουσάμι έχει μυστικές μαγικές δυνάμεις. Γι' αυτό και η σπηλιά του Αλή Μπαμπά, στο γνωστό παραμύθι, άνοιγε με την έκφραση «Άνοιξε σουσάμι»!

Πηγή: www.lecremedelacrumb.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών