Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λαζάνια με ψητά κολοκυθάκια

Γίνονται λαζάνια χωρίς... ζυμαρικά; Κι όμως ναι! Στη θέση τους, βάζουμε κολοκυθάκια και χαρίζουμε στο πιάτο μας μοναδική υφή και γεύση!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 10 μερίδες

500 g λουκάνικα γαλοπούλας

500 g κατεψυγμένος αρακάς 

Pixel
Pixel

6 φλ. έτοιμη κόκκινη σάλτσα

1 1/4 κιλό κολοκύθια κομμένα

3 μεγάλα αβγά

1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 φλ. ρικότα

1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Λίγη μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση:

1. Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτεις τα λουκάνικα γαλοπούλας και τα σοτάρεις μέχρι να χάσουν το ροζ χρώμα τους, για περίπου 6 λεπτά. Βάζεις 4 φλ. κόκκινης σάλτσας κι ανακατεύεις καλά. Σιγοβράζεις το μείγμα μέχρι να πήξει, για 10 λεπτά.

2. Ζεσταίνεις το γκριλ. Σκεπάζεις 2 μεγάλα ταψιά με αλουμινόχαρτο και τα καλύπτεις με λίγο λάδι. Κόβεις τα κολοκύθια σε φέτες κατά μήκος. Τοποθετείς τις φέτες σε μια στρώση και τις ψεκάζεις με λίγο cooking spray. Ψήνεις τα κολοκυθάκια στο γκριλ (τοποθέτησέ τα περίπου 20 εκ. από τη φωτιά) για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζεις και τα ψήνεις για άλλα 3 λεπτά. Έπειτα, τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.

3. Βάζεις τον αρακά, τα αβγά, το μαϊντανό και τα τυριά στο μίξερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι.

4. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C και καλύπτεις ένα πυρέξ με cooking spray. Απλώνεις με ένα κουτάλι το 1/4 της σάλτσας στον πάτο του πυρέξ και βάζεις από πάνω περίπου το 1/4 από τα κολοκυθάκια. Τοποθετείς το 1/3 του μείγματος του αρακά από πάνω. Επαναλαμβάνεις αυτήν τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Στο τέλος, βάζεις άλλη μία στρώση κολοκυθάκια και σάλτσα και από πάνω τοποθετείς τη μοτσαρέλα. Καλύπτεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 25 λεπτά. Μετά ξεσκεπάζεις και ψήνεις μέχρι να ροδίσει για άλλα 10 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν για 20 λεπτά πριν τα σερβίρεις. Ζεσταίνεις τα υπόλοιπα 2 φλ. σάλτσας και σερβίρεις.

Tip: Τα κολοκυθάκια είναι το καλύτερο υποκατάστατο για τα ζυμαρικά, μειώνοντας τους υδατάνθρακες έως και 39% ανά μερίδα!

Πηγή: www.ambitiouskitchen.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Zώδια εβδομάδας 12 έως 19/5

Δώστε σημασία στις προοπτικές που θα ανοιχθούν μπροστά σας

VIRAL

Eurovision: 20 εξοργιστικά υπέροχες και WTF ερμηνείες (videos)

Με την Μαρίνα Σάττι έτοιμη να ρίξει «ζαριά» για την κορυφή, θυμόμαστε 20 απίθανες και κραυγαλέες εμφανίσεις μέσα από την ιστορία της Eurovision. Γράφει ο Μάνος Νομικός

PETS

6 ενδιαφέροντα γεγονότα για τον εγκέφαλο της γάτας σας

Μερικές πληροφορίες για τον εγκέφαλο των αγαπημένων μας αιλουροειδών