Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κομπόστα μήλο-αχλάδι με μπαχαρικά

Πέρα από νόστιμο συνοδευτικό για τον καφέ, τα κέικ, τις τηγανίτες και τις κρέμες σου, αυτή η κομπόστα δίνει μια αρωματική και νοσταλγική νότα στα πιάτα σου!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

2 μήλα 

2 αχλάδια

1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου

1/2 φλ. νερό

1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί

8 αποξηραμένα σύκα κομμένα στη μέση

8 αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στη μέση

ξύσμα πορτοκαλιού (1 πορτοκάλι)

4 ξυλάκια γαρύφαλλο

1 ξυλάκι κανέλας

1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζεις τα μήλα και τα αχλάδια και τα κόβεις σε κύβους 2 εκ.. Τα ρίχνεις σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις το σιρόπι σφενδάμου, το νερό, το λευκό κρασί και τα αποξηραμένα σύκα και βερίκοκα. Στη συνέχεια, ρίχνεις το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

2. Σιγοβράζεις την κομπόστα για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φρούτα. Αποσύρεις από την φωτιά, την αφήνεις να κρυώσει και αφαιρείς την κανέλα και το γαρίφαλλο. Μεταφέρεις την κομπόστα σε ένα γυάλινο δοχείο.

Tip: Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα. Κι αυτό γιατί τα μήλα προστατεύουν την καρδιακή υγεία, καθώς περιέχουν πηκτίνη και ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Πηγή: www.italianfoodforever.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Βικτόρια Μπέκαμπ: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια του Ντέιβιντ Μπέκαμ

«Είσαι τα πάντα για μας!!!! Ο καλύτερος μπαμπάς και σύζυγος»

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιους στόχους να αναζητήσετε για να είστε ευτυχισμένοι για το υπόλοιπο της ζωής σας

Μια νέα μελέτη συγκρίνει τους στόχους για τον πλούτο έναντι της υγείας για να τονώσει τα συναισθήματα ευτυχίας